Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Ще ми се да вметна за DCC-то, че това са ми наблюденията по много бавно/пенсионерско каране. От една страна защото я "разработвам" уж, от друга и без това не искам да карам бързо. Става въпрос за плавния ускорения и спирания. Не минавам бързо по павета и неравности. По павета пробвах да засиля, но става по зле откъм шум в купето.
Въпросното люлеене ме дразни много, не защото се опитвам да се движа с бърза скорост. Просто ми е гадно да се клати. Мога да го сравня с това да ми е изпуснал амортисьор, нещо нередно има сякаш. Не обира веднага неравността ми има има някаква инерция. Моята няма никакви пакети за лоши пътища и тн, просто L&K с DCC.
Ставаше въпрос и за шум, БМВ-та например, че са потенциално по-шумни и тн. Колата по равен път си е много тиха, и на магистрални скорости също си е екстра. Мога да го сравня обаче с моето старо БМВ. Според мен новите ще са дори още по-добри в това отношение. При Шкодата всичко свързано с лош път се чува много повече. Всякакви малки камъчета нон стоп ги чувам да се удрят и да тракат по калници. Това с БМВ-то точно въобще го няма, може би по чакъл трябва да карам и пак се чува много по тихо и глухо
Много пъти някакви дребни несъвършенства по пътя просто се чуват, някъде все едно откъм покрива или цялото купе кънти. Другото по павета специално дори бавно да карам просто има едно силно кънтене в колата, все едно кара с гуми 3.5 бара, така мога да го опиша. Даже за това първо се съмнявах, че налягането ми е доста високо. Някак амортисьорите и всичко много добре ги поглъщат, защото не усещам вибрации силни в колата, обаче шума е доста силен. На никой друг ли не му пречи това с паветата? Защото някак за нова кола, която дори уж вози меко, някак не ми харесва това.
Но това не го казвам и като разубеждаване на някой да не си взима такава. В тоя ценови клас определено пак бих взел тази кола. Отделно като правих най различни тест драйвове имаше коли, които бяха доста по зле.
Въпросното люлеене ме дразни много, не защото се опитвам да се движа с бърза скорост. Просто ми е гадно да се клати. Мога да го сравня с това да ми е изпуснал амортисьор, нещо нередно има сякаш. Не обира веднага неравността ми има има някаква инерция. Моята няма никакви пакети за лоши пътища и тн, просто L&K с DCC.
Ставаше въпрос и за шум, БМВ-та например, че са потенциално по-шумни и тн. Колата по равен път си е много тиха, и на магистрални скорости също си е екстра. Мога да го сравня обаче с моето старо БМВ. Според мен новите ще са дори още по-добри в това отношение. При Шкодата всичко свързано с лош път се чува много повече. Всякакви малки камъчета нон стоп ги чувам да се удрят и да тракат по калници. Това с БМВ-то точно въобще го няма, може би по чакъл трябва да карам и пак се чува много по тихо и глухо
Много пъти някакви дребни несъвършенства по пътя просто се чуват, някъде все едно откъм покрива или цялото купе кънти. Другото по павета специално дори бавно да карам просто има едно силно кънтене в колата, все едно кара с гуми 3.5 бара, така мога да го опиша. Даже за това първо се съмнявах, че налягането ми е доста високо. Някак амортисьорите и всичко много добре ги поглъщат, защото не усещам вибрации силни в колата, обаче шума е доста силен. На никой друг ли не му пречи това с паветата? Защото някак за нова кола, която дори уж вози меко, някак не ми харесва това.
Но това не го казвам и като разубеждаване на някой да не си взима такава. В тоя ценови клас определено пак бих взел тази кола. Отделно като правих най различни тест драйвове имаше коли, които бяха доста по зле.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Аз само се шегувам, разбирам, че при писането много неща се разчитат различно.
Относно шума, вибрации и прочее - нека не забравяме, че си купуваме Шкода, нали.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
По-скоро е от липсата на каквато й да е изолация под колатаgbuyukliev написа: 16.02.2024, 10:05:28 Това е от чисто новите гуми. При мен е концерт в момента, направо не се трае
Вибрации може да има и от самите гуми. Няма да забравя първата зима с Michelin Pilot Alpin - Минавам по един участък с нарязан асфалт и трябваше да карам с 60км/ч за да не чувам/усещам вибрации. Същия тоя участък с летните гуми го минавах с над 100км/ч без да се чува нищо.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Шкода от пословична с калпавата си шумоизолация. Дискутирано е много пъти.
Бееееее.....
- Stoyanov
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@tihich, много добра идея ми даде. Моите гуми са точно Michelin Pilot Alpin 5
Уж е премиум гума, въобще не съм се замислял, че може заради нея да не е добре или да е нещо по твърда и тн. Ама така като каза, това Pilot в името взе въобще да не ми харесва
(ако, че може да е само маркетингов трик)
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Аз като ви виках вземете си Barum, вие премиум та премиум
на ви сега премиум (това в кръга на шегата, ама наистина не чувам никакви камъчета)
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
В момента съм с Gooyear Ultra Grip Performance + и мога да кажа, че возията е доста по-добре от Мишелина. Него го изтраях точно 3 месеца и го продадох. Стори ми се много спортна и стегната гума. Също така, тази гума стоеше зверски стречната на дражните. Погледната от страничен профил изглеждаше супер ниска гума. За нормална кола може би е много добре. Но пак казвам, при мен всеки един фактор, допринасящ за намаляване на комформта се усеща в пъти по-зле от при васStoyanov написа: 16.02.2024, 10:28:02 @tihich, много добра идея ми даде. Моите гуми са точно Michelin Pilot Alpin 5Уж е премиум гума, въобще не съм се замислял, че може заради нея да не е добре или да е нещо по твърда и тн. Ама така като каза, това Pilot в името взе въобще да не ми харесва
(ако, че може да е само маркетингов трик)
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Можели да споделите гумите за който коментирате данеби да са XL. Аз до сега не съм ползвал такива, но съм чувал какво ли не за тях от лоша возия до странни звуци. На едната служебна Кия по едно време се подвизаваха едни Мишелини, колегата се беше поболял вътре не се траеше. Лагери ли не набеждаваха, трансмисий, а то се оказа от гумите. Като минеше през дупка все едно вътре има някой с тъпан. Над 100 започваше едно виене. Голям филм беше.
- Stoyanov
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@Архимандрит Дионисий, това също е много добро включване. Мисля, че точно са XL, ще проверя днес и ще кажа със сигурност, защото като гледам няма информация такава при онлайн поръчката ми. Обаче помня само, че специално търсих да не са такива, обаче мисля, че нямаше, или просто много късно търсих гуми. Общо взето тогава реших, че най вероятно такива гуми само си взимат хората тука в БГ или само такива им носят на склад, защото при няколко марки само XL имаше.
Това изцяло може да описва защо ги имам тези проблеми.
Това изцяло може да описва защо ги имам тези проблеми.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Аз не само че нямам негативни впечатления от XL гуми, но съвсем преднамерено избирам винаги такива. Комбинирано с висок скоростен индекс, но това е изцяло друга тема. Субективното ми усещане са Супърба е, че така има по-добро пътно поведение. Но дали ще наблюдавам същия ефект при всички марки, не мога да кажа, понеже аз карам само Континентал.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - "XL"-а при Автомобилните Гуми, нали значи повече слоеве тел, за по-висока товароносимост? Аз съм с такива и мисля, че се огъват по-трудно от не-"XL" със същия размер и налягане. А по-трудното огъване май няма как да не доведе до по-различна (да не определям каква) возия.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Един път карах не-XL гуми и после вече не. При рязка маневра, гумите се усеща как "клякат" на борда.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Stoyanov
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Със сигурност XL возят по зле откъм возия. Аз винаги бих взел нормална гума, ако колата изрично не изисква точно от тези. За жалост нямаше други като купувах. Отделно XL трябва да са по-тежки, което също е само негатив при разход, спиране, ускорение (това последното не знам въобще дали ще се усети).
Проблеми до сега с гуми не съм имал, през всякакви дупки с всякакви скорости съм минавал.
Единствено един път пръснах предна гума при типична БМВ изцепка, когато направо минах през един бордюр с висока скорост![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Проблеми до сега с гуми не съм имал, през всякакви дупки с всякакви скорости съм минавал.
Единствено един път пръснах предна гума при типична БМВ изцепка, когато направо минах през един бордюр с висока скорост
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)