Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Измислих го - ще пусна шампоана и ще изплакна, ако има с какво, различно от вода. След това в гаража ще изпръскам с дейонизирана вода и имам една п. въшка, дето духа и ще издухам колкото вода мога.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Сериозна "въшка" трябва. Много сериозна. Двумоторни разни духалки едвам правят нещо.
-
Reingar
Аз ползвам GARDENA ErgoJet 3000. С кабел. Подсушава колата за 5-7 минути. Мощност има в излишък. Не съм имал случай колата да не е подсушена перфектно.
Духалка на бетария не бих взел. Защото батрията не кара много като време на работа. Дори и тези с два броя. Така или иначе съм опънал удължителя за прахосмукачката.
-
Reingar
Имам друг въпрос за фолиране на автомобил. Обявиха ми цени 7-8к лв за Супърб 3. Да го облепят целият. Но, след разговори с хората, се оказва че фолиото все пак не е мана небесна, и се изисква поддръжка. Специални шампони, да се избягва безконтактно да се мие колата, да се внимава с водоструйката, особенно по ръбовете и т.н . Тоест, не е облепяш и забравяш за проблемите.
Среданата гаранция е 5г. За тези 7-8к лв през две години да го пребоядисваме целият, даже и ще останат.
Какво е вашето мненние по въпроса?
Среданата гаранция е 5г. За тези 7-8к лв през две години да го пребоядисваме целият, даже и ще останат.
Какво е вашето мненние по въпроса?
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Фолиото няма химическа устойчивост, затова се слага керамика върху него, която пък да го пази него и става съвсем филм.
Лично за мен за нова кола - фолио на предница и керамика. Ако не ти се занимава да си я миеш сам - не пипай нищо.
Лично за мен за нова кола - фолио на предница и керамика. Ако не ти се занимава да си я миеш сам - не пипай нищо.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Новите фолиа на gyeon примерно са си с вградена керамика. ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Reingar
Аз си я мия сам, да кажем 99.9%. Имам всичко налично, което е да кажем е на профи ниво като инструменти и препарати.
И аз си мисля за фолио на преден капак, броня и таван. Фолито пази ли от отваряне на чужди врати в твоята? Този петък ще ходя даже при ПДР, да опрвя такива щети. Едната е много остра, няма свалена боя. Тук фолиото как би помогнало?
И аз си мисля за фолио на преден капак, броня и таван. Фолито пази ли от отваряне на чужди врати в твоята? Този петък ще ходя даже при ПДР, да опрвя такива щети. Едната е много остра, няма свалена боя. Тук фолиото как би помогнало?
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Много интересно!
От врати не пази, но от камъчета пази:

- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Близо до мен има автомивка на която собственика добави духалка. 1 жетон беше 10 минути. С 2 не успях да подсуша супърба. Говорих си с човека - спомена, че са 2 моторите.Reingar написа: 20.03.2024, 10:33:37 Аз ползвам GARDENA ErgoJet 3000. С кабел. Подсушава колата за 5-7 минути
Сега посещавам една друга автомивка, където е робот, като на финала се опитва с 2 мотора да подсуши колата. Ефект има, но е далеч от суха. Последният път човека тръгна с парцал да подсушава...
-
BatSancho
- Гараж: Skoda Octavia 4, 2.0 TDI, 150 Жиуотни, ръчен камшик
Здравейте, Колеги!
И аз да се впиша малко в темата. По-точно да поискам мнения... Първо да попитам за Sonax Продукти - някой ползвал ли е, вършат ли работа за отвън, отвътре? Аз съм ползвам само течност за чистачки и бях доволен.
Другото е да питам за почистване и поддръжка на кожен салон-перфорирана кожа. Така и не разбрах изкуствена ли е, естествена ли е... Предполагам всичко от модерната "еко" кожа. Но четох, че си трябва по-специална поддръжка. Ако се намокрела повече и около перфорациите се надигала кожата и ставали петна, като попие препарат. За волана гледах, че колега беше изказал мнение (3-спицов кожен волан), че би трябвало да е от естествена кожа... Почетох си доста от тази тема и видях, че препоръчвате Chemical Guys основно. В моя случай валидно ли е?
И последно - има ли смисъл от Карнауба вакса?
И аз да се впиша малко в темата. По-точно да поискам мнения... Първо да попитам за Sonax Продукти - някой ползвал ли е, вършат ли работа за отвън, отвътре? Аз съм ползвам само течност за чистачки и бях доволен.
Другото е да питам за почистване и поддръжка на кожен салон-перфорирана кожа. Така и не разбрах изкуствена ли е, естествена ли е... Предполагам всичко от модерната "еко" кожа. Но четох, че си трябва по-специална поддръжка. Ако се намокрела повече и около перфорациите се надигала кожата и ставали петна, като попие препарат. За волана гледах, че колега беше изказал мнение (3-спицов кожен волан), че би трябвало да е от естествена кожа... Почетох си доста от тази тема и видях, че препоръчвате Chemical Guys основно. В моя случай валидно ли е?
И последно - има ли смисъл от Карнауба вакса?
- skodko
- Обратна връзка:
Като всички марки Сонакс имат и хубави, и слаби продукти. Продукти за кожа под път и над път. Ако искаш нещо истинско се свържи с colourlock. Ще получиш съвет от професионалисти за твоя салон кое ще върши най-добра работа, а ако не знаят ти взимат шасито и се свързват с производителя, за да разберат какви материали са използвани. Chemical guys аз лично отдавна съм ги зарязал много маркетинг, малко перформънс е тая марка. За ваксата какво значи дали има смисъл? Нещо което ти доставя удоволствие винаги има смисъл. Да уточня, че ваксите с карнауба се използват по-скоро за красота, отколкото за защита, както и не са особено трайни и не държат на агресивни химии.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
BatSancho
- Гараж: Skoda Octavia 4, 2.0 TDI, 150 Жиуотни, ръчен камшик
Това е хубаво, че имат добри неща Sonax.Kои стават на Sonax?
Карнауба - ми отговори доста добре... Мислех, че предпазават, но явно не. А за красота не държа толкова.
P.S. Да допълня само - като гледах, след Chemical Guys, май Meguiar's е препоръчван като продукти или бъркам?
Карнауба - ми отговори доста добре... Мислех, че предпазават, но явно не. А за красота не държа толкова.
Благодаря! Определено ще се свържа с тях по въпроса.
P.S. Да допълня само - като гледах, след Chemical Guys, май Meguiar's е препоръчван като продукти или бъркам?
- skodko
- Обратна връзка:
Същата работа са к meguiars
-
pepi
- Гараж: Octavia
Абсолютно подкрепям горното за Мегиарс. Изключително надценена марка. На гол тумбак - чифте пищови. За прохождащи шарани стават.
Даже и вносителят им вече не ги рекламира гръмко, щото видя, че са гола вода
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Оставам изключително удивен от коментарите за Meguiar’s ... Използвам Meguiar's от години: най-различни продукти. Най-много съм използвал: meguiar's quik interior detailer от който съм бил повече от доволен. Хубаво е когато пишете негативен коментар за дадена марка да дадете конкретен пример защо. Иначе всеки е ок да си пише каквото си поиска (демократично право)
Козметиката ми за колите винаги е била от 3 марки: Koch Chemie, Meguiar's, Car Pro и понякога P&S (интериорно почистване).
Козметиката ми за колите винаги е била от 3 марки: Koch Chemie, Meguiar's, Car Pro и понякога P&S (интериорно почистване).
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx