Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Някой с vcds или obd 11 . За София пишете на JORDITO примерно . Проверихте ли , има ли ефект - по лесно затваряне като има друга отворена врата , прозорец :) ?
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

Май е по-добре. [smilie=search.gif]
mikitomk

Шкода Новак

Мнение от mikitomk »

Та така.Първи трепети с Кодиака, сраванявам със Супърб 21' 200коня дизел.
Кодиака е бензин 190коня.
  • Имам чуството че седя на висока пейка сравнение със Супърба. Не става въпрос че е некомфортно, напортив ерго седалките ми паснаха доста добре но педалите отдоло са по близко и седиш по-изправено, кефи ме.
  • По-хубави и май поголями странични огледала от Супърба, там не можах да ги наглася да виждам добре тук всичко заспа пак и този сайд асист си е добра екстра.Височината на колата както и цялата видимост с голямите стъкла отстранни + area view-то става супер комфортно да се паркира и кара.
  • По-тиха е и по стегната от Супърба там имаше едно лашкане като минаваш през легнал полицай тука го няма, за сметка на това е по-твъда возията и усещаш повече пътя. Естествено започна някова скърцане от лявата задна врата по лунния пейсаж на който ние в България му викаме пътища. Не знам от какво е, не мога да разбера понеже излезна ли на нормален асвалт всичко спира иначе ми бърка в мозока.
  • Багажника е по-малък от Супърба това е разбираемо и очаквано, но е достатъчно голям за четиричленното семейство.Имам пет местния Кодиак, не ме кефи че няма куки по средата да захвана мрежите както е при седемместния.Така можех на Супърба да си разделя багажника на две части.
  • Като изработка и качество.Еми тука можеби това е само мое надблюдение ама Супърба е една крачка напред,При Кодиака колко по-назад гледаш по колата толкова повече пестене има, интересно че Кодиака уж е по-скъпата кола
  • Този дигитален кокпит и той уж е същия като на предишната пак имам чуството че всичко е позбито и малко.Можеби трябва да свикна.
  • Двете жабки и подлакътника са си по тесни от на Супърба пак Кодиака е по-широк по мерки, явно е раздут само за визията
  • Мотора е пъргав и е достатъчен като мощност за мен. Всеоще не го натискам и не мога да кажа мнение за динамика и разход. Първото впечатление е че старт/стопа не ме дразни толкова и самия лаг на педала на газта също е по-добре от дизела, даже като карам и на еко.
Това е засега, следва доста пътуване това лято и ще натрупам впечатления. Иначе с това оборудване е пълно мазало, един има затъмнени стъкла друг няма.Липсват стойки за таблети на една поръчка на друга ги има,на трета се доизпращат по куриер... Явно в края на прозиводствения цикъл се пести и от време и от материял. В Дружба го има новия Супърб и имах възможноста да го разгледам като взимах Кодиака и да ви кажа хич не е лош, скоро ще има и ценнови листи, първо за новия Супърб и после за Кодиака.
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

Кодиак е по-скъп, ама той е 'жип, плащаш за възможността да си по-проходим, по-модерен. [smilie=sarcastic.gif]

За вносителя нямам думи, не съм срещал друг официален представител да доставя автомобили с липсващи неща. А бая стаж имам.
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

Ще си копирам поста от един друг форум.

Навъртях първите 1500 км, и като цяло съм супер доволен от колата. Спрямо Октавията е стъпка напред, и като комфорт, и като екстри, а за пространство няма какво да коментираме.

Плюсове:
- Голямо пространство в купето отпред, отзад, отгоре, отвсякъде. Седалките са ми супер удобни, позицията на шофиране ми пасва перфектно, качването и слизането от автомобила няма нищо общо с Октавията.

- Панорамния таван е огромен, отваря се, има щора. Днес по черноморието си се наслаждавах на времето с отворен таван. Въобще голям кеф е.

- След първоначалните мъки с асистентите за шофиране, се нагодихме и мога да кажа че работят много адекватно (без да претендирам, че имам опит с кой знае колко такива).

- Колата до 120 км/ч е изключително тиха, после нещата загрубяват най-вече ако има силен вятър. Със 180 покрай Сливен беше.. абе разговаряхме спокойно в колата, че и по телефона се говори без проблем, но е шумно.

- След 900км днес нямам никакви физически несгоди, нито съм изморен, нито ме боли кръста, а принципно имам сериозни проблеми с него.

- Матричните светлини са топ, мога само суперлативи да изкажа за тях. Много по-добре са реализирани отколкото на Волво примерно. Вчера карах 30 км пред Кодиака, защото ходихме с жена ми да приберем Октавията, и в нито един момент не ме заслепи. Аз поне съм впечатлен, че Шкода могат да предложат толкова добро качество на дадена екстра.

- Седалките имат вентилация, която също работи задоволително - няма да ти се запоти гърба, но няма и да настинеш :D

- Багажника, както и на Октавията, е на практика безкраен.

- Амбиентното осветление е по-добро от на Октавията, в която при краката лампичките бяха само жълти (с жичка). В Кодиака и в краката свети шарено.

Минуси:
- Двуспицовия волан е пълна щета, аз по тъпо нещо никога не съм виждал. Пълна недомислица - тънък е, бутоните са на място, на което не можеш да ги използваш без да си мръднеш цялата ръка, и е адски грозен. Мисля утре да ходя в ЕТ да вдигам скандал за този волан, това е престъпление. Най-малкото да ги овикам, та да не ми е тъпо само на мен. gibona е прав тук, че стария волан е по-удобен.

- На волана няма копче за бърз достъп до телефона. Нещо което е недопустимо, предвид че като цяло копчетата по волана са точно заради говоренето по телефона. Ако някой ти звъни можеш да вдигнеш, и затвориш. Но ако искаш ти да набереш някой трябва да минеш през менютата.

- АСС-то, ако го оставиш да се води по знаците е пълна щета. Компютъра чете само знаците за ограничение, но не и тези за условията, за които важат. Така се получава, че на магистралата караш нон-стоп 140-110-90-70-140-110-90-70. Толкова е безумно, че даже не трябва да се коментира. Не знам при другите производители как е, може малоумните знаци по пътя да са виновни. Факт е, че пусната ли е функцията да се води по знаците, АСС-то е неизползваемо. Махне ли се тази опция, както писах при плюсовете, всичко е шест.

- При силен вятър и висока скорост колата е относително нестабилна. Днес на връщане покрай Сливен, на няколко пъти така се залюля колата, че всичките ми сетива се изостриха. Октавията отново бие по този показател, не е нещо което да ме изненадва.

- Заводското озвучаване е много по-зле, отколкото е същото на Октавията. Явно от този компонент здраво са спестили. Яд ме е, че не поръчах Canton (защото нямаше такава опция в ценовата листа, а после се оказа че ако питаш специално за това можело), там предполагам е по-добре ситуацията.

- 18'' джанти малеят.

- Андроид Ауто-то се включва автоматично, и не знам как да го спра. Източва ми батерията за няколко часа, а ако сложа телефона на индуктивното зарядно, то после не мога да го хвана с ръка, толкова е горещ.

- Когато се возя сам, колана на пасажерската седалка трака. Просто колоната на вратата е изцяло от пластмаса, и оная хуйня, където се закопчава и тя е твърда, колана е достатъчно хлабав, и на всяка неравност потраква. Нещо което ще излекувам много лесно, но е доста тъпо.

- В нито една от двете жабки не се събира лист А4, без да се намачка. В Октавията нямах такъв проблем.

- Парктроника. Карам 400км, влизам в София, на първия светофар се пуска парктроника и започва да пищи, че отстрани до мен има кола наблизо. WTF?!

- Дизайн 2017 г.

Ето я и селскостопанската техника:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Верно и малеят джантоците. С едни 20-ки ще заспи. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Ти също можеше да си пейстнеш поста от другия форум :D
Нищо, аз ще питам тук, че в другия забравих - имаш ли DCC?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Джантите са доста малки. Аз поръчах 19 ама и те няма да са като 20" :D
Дизайнът не е 2017. ОрГиналният Кодияк е доста по-зле.
Той и новият отпред малко на ФЛ на този докарва. Все пак има, разбира се, много по-модерно излъчване, особено отзад.

А при 140-150 км/ч по-шумна ли е от Октавия?
mikitomk

Шкода Новак

Мнение от mikitomk »

martinp написа: 05.04.2024, 21:45:03 Факт е, че пусната ли е функцията да се води по знаците, АСС-то е неизползваемо. Махне ли се тази опция, както писах при плюсовете, всичко е шест
Къде се маха тази опция че не мога да я намеря?
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

mikitomk написа: 05.04.2024, 22:10:21 Къде се маха тази опция че не мога да я намеря?
При мен понеже е на английски - от основото меню на централния дисплей - > Асистенти - > ACC, което е горе в средата - > долните две тикчета. При мен са нещо с preview накрая.

Още едно питане - @martinp, как затваряш от волана разговор?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Мнение от martinp »

Натискаш дясното такова, където се върти ;)
Изображение
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

На мен 18" джанти ми стоят добре. Не харесвам 'жипове с нископрофилни гуми.
Жапката особено долната е пълен ташак.Горната става за мокри кърпички [smilie=music.gif]

Добро ревю. Поне имаш наистина затъмнени задни стъкла, че на мен ми казаха- "ами така са си" 😁 "на всички са така"... [smilie=fool.gif]
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

martinp написа: 05.04.2024, 21:45:03 въртях първите 1500 км, и като цяло съм супер доволен от колата. Спрямо Октавията е стъпка напред, и като комфорт, и като екстри, а за пространство няма какво да коментираме.
Да ти е честита , скоро и аз ще се наслаждавам.

Имам въпрос - виждам това е стандартния волан - копчето за отопление няма икона и предполагам нямаш отопление на волана ли ???? Та нали vision plus си идва с тази екстра . От другата страна на волана пък горе в дясно имаш иконата за travel assistance- допълнително ли си поръча travel assist high PWK ? Или просто така идва с колата това копче и икона
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Мнение от martinp »

Волана няма подгрев, били свършили. Моя е 8 седмица произведен, така че очаквам всички след него също да нямат. Ще ми е любопитно някой да има..
Иконата за ТА си е там по принцип, нищо не съм поръчвал. Просто работи по различен начин.
Изображение
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

За затъмнение на стъклата задните независимо дали има или няма фабрично, с щорички се получава доста добре :

viewtopic.php?p=335675&hilit=%D1%89%D0% ... B5#p335675

Има писано и за Кодияк а .
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”