Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mordo

Škoda Фен²

Мнение от mordo »

Въпросът не е кое е по-добро - фабричното затъмняване на стъклата или допълнително поставеното фолио. Става дума за неизпълнен договор, вещта е с недостатъци. glorious да търси обезщетение, при това справедливо. Аман от тарикати в тая държава.
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

lys написа: 07.04.2024, 23:04:04 Може ли инфо на л.с. с координати или име на фирмата.

mordo, точно така смятам и аз. Не е въпроса фолио или затъмняване ,а некоректните им оферти.
madKodiaq

Шкода Новак

Мнение от madKodiaq »

Чета и се радвам, че съм "късметлия", че колата е дошла както е поръчана. Надали щях да я откажа заради нещо неизпълнено (въпреки че зависи какво е то), но щеше да остане едно доста неприятно усещане от търговеца. Иначе по темата аз съм с Vision Plus и си имам затъмнени стъкла отзад плюс щори. Децата много се радват на щорите, ръчкането е на макс :)
GOMOR

Škoda Фен

Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6

Мнение от GOMOR »

Малко ъпдейт на информацията за впечатления.
По отношение на затъмнените стъкла, колата я регистрирах на 08.03.24г., има леко затъмнение, но категорично не са обещаните 70% /за мен това не е такава драма, но синът ми се дразни/.
След изминати 1500км. имам вече някакви впечатления от колата.

Плюсове:
1. Колата харчи сравнително малко, предишната беше голяма ламя и сега се радвам, че мога да посещавам бензиностанциите по-рядко.
2. Широка е! Особено мястото на втори ред седалки /ако не е вдигнат третия ред/ е огромно.
3. За разлика от предишната ми кола, третото място на втори ред седалки, макар и неудобно, е функционално и може да се ползва.
4. Воланът е добър. За разлика от някои колеги, аз си харесвам двуспицовия, където на мястото на третата спица, мога да си държа спокойно волана, което е комфортно за магистрално пътуване.
5. Матричните фарове са чудесни и много забавни при пътуване, още им се радвам как изгасят секторите /не са особено бързи обаче и има случаи, в които ми присвяткат/.
6. Масажната функция е добра, макар и доста обрана.
7. Багажникът е огромен и има обособено място да си прибера щората /старата нямаше и често щората оставаше в гаража/
8. Четирите камери са функционални, макар и 3D изображението да е бомбок.
9. Анимацията при стартиране и изключване на фаровете е прекрасна, задните мигачи светят красиво.
10. Виртуалния кокпит е красив и смяната на режимите е забавна.
11. Нощното осветление в купето е много приятно.
12. Индикаторът за мъртва зона е добър.
13. Защитните механизми за ръбовете на вратите са едно добре измислено решение и впечатляват /както един приятел казва - в един идеален свят пълен с Шкоди, няма да има надраскани коли, при отваряне на вратите [smilie=sarcastic.gif] /
14. Андроид Ауто работи прилично
15. Приспособленията за закачане на чанти са много практични /много ми липсваха преди/.

Минуси:
1. С тази Лаура не се разбираме, така и не можах да свикна каво точно иска да чуе от мен, за да е върши работа [smilie=sarcastic.gif]
2. Седалките имат памет, масаж, обдухване /чувствам се като напикан с това обдухване/, но не са удобни. Страничната опора е много малка и не създава усещане за стабилност. Може би ако човек е по-едър ... но в предишната кола се чувствах като във фотьоил. Опората на бедрата също е много ниска и по-скоро се впива в тях отколкото да осигурява опора.
3. Люкът не се отваря в позиция - повдигане само в задния край, което прави невъзможно пътуването с отворен люк по магистрала. Щората на люка .... с този плат ... не съм убеден дали е най удачното решение. /наличието на няколко позиции на люка, плътна щора, която се разделя при отворен люк би осигурило свеж въздух, без ненужен шум, което за тази цена на колата мисля, че не е някаква кой знае каква инвестиция/.
4. Няма хладилна жабка, макар че това ми беше известно още от началото, сега ми липсва.
5. Още не съм пробвал спортния режим, но ми се струва мудна /това е въпрос на лично усещане и последица сравнение с предишното БУ, ще свикна вероятно/.
6. Виртуалния педал е малко своенравен /особено в случаите, в които съм решил да го демонстрирам .... точно тогава не ме отразява [smilie=sarcastic.gif]/
7. Вратите ТРЯБВА да имат вакуум. Чувствам се като в москвич ... яко блъскане трябва. Надявам се с времето да омекнат гумите и да се затваря по-леко.
8. Функцията за адаптиране на движението съобразно пътните знаци е пълен провал. Абсолютно неадекватно за нашите напляскани на безброй места знаци, че и голяма част от тях с легенда под тях /при мокро, при сухо, при дим, без дим, при дупки, при неравности/, ама системата не и дреме кво пише под знака ..... то това си е проблем при нас де, но така или иначе не става за каране с тази система. Пък по отношение на намаляне на скоростта при завои, направо бях удивен като реши, че завой, който се минава с 60, трябва да го мина с 25 .... ММММ мерси, ама тая екстра не е за мен и съм ѝ резнал кранчето.
9. Голяма борба е с тая система за следене на лентата при ремонт на магистралата и принудително отклоняване на движението в едно платно [smilie=sarcastic.gif] /макар че е нормално и така трябва да бъде, е малко странно/
10. За 6 години управление на предишната кола, нито веднъж не ми засякаха пътя, правиха ми път и ме пускаха да се включа в движението. Кодиака е по-голям, по-скъп, по-нов, но въпреки това за един месец шофиране, вече на няколко пъти се налага да скачам на спирачките поради засичане на пътя. /Това е въпрос на манталитет и българщина .... явно като караш БМВ те пазят, щото не знаят дали не ядеш портокалите с обелките..../.

Като цяло съм доволен от колата, има неща, с които ще се наложи да свиквам, но шофирането е приятно.
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

Здравейте , колата дойде , проверена всичко по поръчката си е вътре - дори акустичните предни стъкла , волана е спортен с подгрев и както си мислех копчето за TA няма икона и не работи както при TA , ноооо софтуерно става извън гаранцията не през ЕТ , стъклата задните са леко затъмнени - на предната бях слагал 85% фолио и беше по тъмно - тая личи си че е по тъмна нооо не е като на някой беше пуснал с бая затъмнени тука във темата - иначе и спортния волан и стъклата акустичните и по скъпата навигация всичко си дойде - другите неща още не съм проверявал но тези които са видими са си там , дори и усб ц горе в огледалото си е там
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Ето снимки малко на стъклата за тези които ги интересува колко е затъмнено , имам и щори включени в пакета vision plus - става добре затъмнено отзад като се вдигнат и те
madKodiaq

Шкода Новак

Мнение от madKodiaq »

GOMOR написа: 08.04.2024, 12:27:31 6. Виртуалния педал е малко своенравен /особено в случаите, в които съм решил да го демонстрирам .... точно тогава не ме отразява [smilie=sarcastic.gif]/
При мен хич не е малко своенравен :D С децата се борим с него по 20-30 секунди докато ни отрази [smilie=sarcastic.gif]
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Виртуалният педал работи всеки път като ритнеш под бронята, а не като минаваш с крака от ляво на дясно или обратно.
Поне на 2-3 коли тестови така го тествах, защото така ми казаха и наистина така работи.

@Haigo,
Честито!!
Аз не очаквам по-затъмнени стъкла, така е ОК, така са и на Октавията ми. С подвижните щори и допълнителни за останалите прозорци ще стане екстра.
GOMOR

Škoda Фен

Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6

Мнение от GOMOR »

Haigo написа: 08.04.2024, 14:31:59 Здравейте , колата дойде , проверена всичко по поръчката си е вътре - дори акустичните предни стъкла , волана е спортен с подгрев и както си мислех копчето за TA няма икона и не работи както при TA , ноооо софтуерно става извън гаранцията не през ЕТ , стъклата задните са леко затъмнени - на предната бях слагал 85% фолио и беше по тъмно - тая личи си че е по тъмна нооо не е като на някой беше пуснал с бая затъмнени тука във темата - иначе и спортния волан и стъклата акустичните и по скъпата навигация всичко си дойде - другите неща още не съм проверявал но тези които са видими са си там , дори и усб ц горе в огледалото си е там
Честито за Буто! Да те слуша и да те вози до там, до където трябва [smilie=beach.gif]
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

Не знам какво са го объркали тоя "виртуален педал" , в старата кола, произведена март 2015г си работеше прекрасно+ светваше третият стоп, за да знаеш,че ще се отвори. Какво има да оплескаш не знам. Вратите вярно са като на Лада Нива -никога не можеш да уцелиш силата на затваряне, или ще я блъснеш или няма да се затвори. 2024г само назад...

Бтв как спирате системата за намаляне на скоростта по пътните знаци ? Че утре ме чака магистрала и не искам да й се карам пак... [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Задницата е сравнително висока и за активиране на виртуалния педал крака трябва да е по-близо до бронята с движение напред -назад и веднага крачка назад.Така би сработило 10 от 10.
Вратите се затварят по-лесно от близо с по-рязко движение без много сила.
Честито на новите собственици.
I ask you to judge me by the enemies I have made
GOMOR

Škoda Фен

Мнение от GOMOR »

glorious написа: 08.04.2024, 14:55:13 Бтв как спирате системата за намаляне на скоростта по пътните знаци ? Че утре ме чака магистрала и не искам да й се карам пак..
remix беше поставил снимка. Демаркирай и двете
https://i.ibb.co/4RnHSds/20220720-172421.png
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

Между другото ако има отворена врата/прозорец, вратите се затварят без никакви проблеми. Иначе казано въздуха, който е в купето, при затваряне на вратата няма откъде да излезе, и затова с нормална сила не се затваря. Ние вместо да похвалим Шкода, че са направили такива хубави уплътнение, им мрънкаме, че вратите не се затварят :D
Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

martinp написа: 08.04.2024, 15:35:57 Иначе казано въздуха, който е в купето, при затваряне на вратата няма откъде да излезе...
Нали не вярваш, че Шкода е подводница [smilie=sarcastic.gif]
Не за друго, ама като пуснеш климатика да вкарва свеж въздух отвън, май не се надува като балон :D
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Да, но като се затваря вратата заради рязкото затваряне голямо количество въздух трябва да се свие бързо. И при Октавията ми е така. Особено задните врати няма ли друга врата отворена си трябва сила.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”