Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Фаровете има смисъл, защото струват купчина пари, а застрахователите вероятно ще се циганят да плащат целостна подмяна при наранени челни повърхности. А и там парите за фолиране са къси.
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Аз фолирах само фарове и халогени. На предната колата ме домързя като я взех(нова беше и тя) и после вече изгубих бройката колко пъти са ми ги полирали и "запечатвали"...
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Точно, а като мине и определени година колата ще започнат да плащат застрахователите за по-евтини заместители на фаровете и ще трябва да се доплаща за оригинален. Друго място, което може би в крайна сметка ще фолирам скоро е тоя пиано лак отвън между вратите. Имам чуството, че се драска дори с поглед. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

nmnikolov написа: 15.04.2024, 13:48:18 Друго място, което може би в крайна сметка ще фолирам скоро е тоя пиано лак отвън между вратите.
Лошото е, че не го направих веднага, а тая тъпа пластмаса се дере и от праха във въздуха сигурно.
Бееееее.....
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Малко се измести темата, но като човек, който е фолирал цялата кола за мен когато го направих имаше смисъл поради простата причина, че колата щеше да седи пред блока на общия паркинг. И като знам и виждам как си отварят вратите съседите и как се паркира реших да предпазя колкото мога. В момента вече се сбодих с гараж и колата главно седи там. Ако сега я бях взел щях да фолирам само предницата, фарове + черния пиано лак между вратите. А за останалата част от колата една керамика пак за мое си густо.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

style34 написа: 15.04.2024, 11:55:28 Аз си мислех, че на скосената част отпред доста може да се удрят и затова го бях планирал.
И аз така мислех ама сякаш там няма .Такива наблюдения имам . Варианта беше ивица ,което не ми хареса или цял капак ,което пък се доближаваше до цена за цяла предница . При мен бронята предната е по-различа и има малко повечко пластмаса където е боядисана . Доволен съм .Определено фолиото пази от малките камъчета .

@smoke, Аз имам такива гумирани лайсни ,които изкачат като отворя вратата и ме е яд още повече защото аз пазя другите а на тия около мен не им пука . Едната ми щета е от врата на кола до мен, отворена с бая замах или с ритник сигурно .ПДР спецовете казаха ,че ще го оправят , ще пиша допълнително .
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Най-тъпото е, че на големи паркинги човек реши да спре далеч, за да няма коли до него, както и до колона и максимално далеч от съседно място и се връщаш после и гледаш някой дебил спрял до теб и понеже си оставил доста място стъпил на чертата по-близо до теб... Редовно се случва в МОЛ-овете.
Изображение
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

@nmnikolov,
Какви ти молове, оня ден отивам в парка- спирам 5 места преди да започнат колите...тръгвам пеш и нали трябва да се обърнеш да си видиш колата/ако я обичаш/... и какво да гледам едно дядо паркира на заден до моята, плътно плътно...после едва успя да излезе [smilie=fool.gif] и щото го гледах с остър поглед иначе щеше да има тряс бум и [smilie=ireful1.gif]
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Това ми е любимо - спирам на най-далечния край, връщам се и до мен се лепнал някой.....
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Незнам що си мислите, че това е някакво изолирано явление у нас. Точно напротив, според мен даже у нас, хората (като цяло) доста повече внимават. Я се качете на един ферибот по Средиземноморието. Или идете да паркирате някъде в голям град в Европа. Това да се опреш в предния или задния си е норма на поведение, не изключение. А паркоместата им са разчертани като за Дачия Спринг и хора с телосложение на кенийски бегач. Удрят врати, брони и грам не им дреме. [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Никой не казва, че е изолирано, а че е тъпо :D
Аз съм вещоман и искам всичко да ми е както трябва. Много ме тормози това, но отвътре ми идва.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Определено не си вещоман. По скоро дребнав еснаф. [smilie=sarcastic.gif]
Инак всеки който е дал доста при това изработени пари е нормално да реагира негативно на подобни щети. Всеки по собствен начин. Мен ме боли ма ми минава и чак фолиа керамики айде моля. И друг път съм казвал много от хората дето хвърлят маса пари за тая купчина желязо са много по небрежни към себе си, здравето си и аз лично това не го разбирам.
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Както кажеш, началник.
Иначе тази година само съм си направил маса изследвания и профилактични прегледи.
Имам сигурно 100 лева паркинг на Токуда само :D
Как едното го свърза с другото, че и като някакво правило го изтърси..... Само ти си знаеш.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Шегувам се бе байно, и как реши че втората част е точно за теб не зная. Обаче вече зная че си тънкообиден неуверен човек вероятно с ниска самооценка, инак няма да се припознаваш във всичко казано още повече от непознати хора, при това без да е адресирано до теб.
Без лоши чувства от мен.
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Всичко знаеш ти. Забелязали сме по всички теми.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”