Ако визираш само въртящия момент бих се съгласил, иначе новите бензинови турбинирани мотори развъртат като дизел.
Здравейте.Интересува ме двигателя 1.5 150кс.какво ви е мнението за него и дали е достатъчен за 7 месната версия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Здравейте.Интересува ме двигателя 1.5 150кс.какво ви е мнението за него и дали е достатъчен за 7 месната версия.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Много по приятен е за каране и разхода е много по нисък.
Бензина ще се дере за да тегли пози туч. Конете му идват на много по високи обороти от колкото на дизела. От това идва разликата в комфорта при шофиране.
Бензина ще се дере за да тегли пози туч. Конете му идват на много по високи обороти от колкото на дизела. От това идва разликата в комфорта при шофиране.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
nitro
Карал ли си или казваш просто така?bega4kata написа: 17.04.2024, 20:16:26 Бензина ще се дере за да тегли пози туч. Конете му идват на много по високи обороти от колкото на дизела.
Аз карам в момента дизел 2.0 и съм доволен от мотора (не е Шкода), но не и от проблемите около дизела (ЕГР, ДРФ, дюзи и т.н.). Затова правих тест на различни модели коли и на бензин и дизел преди да избера Карок 1.5 tsi, 7dsg. Общото ми впечатление (имам скромен опит от над 12 автомобила), е че съвременните турбинирани мотори са гъвкави като дизелите. Разбира се поради други фактори въртящия момент при едните е по нисък, но поради мои причини избрах бензиновия мотор защото го тествах два пъти и наистина ме изненада колко е приятен за каране.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Аз пък не мога да си представя 2024г. да купиш дизел. Освен само и единствено ако ще караш всеки ден извънградско по много.
Относно динамика - за 1.5 бензин на Кодиак не знам, но преди да поръчам аз 2.0 бензин, го тествах. Говоря за ФЛ естествено, не Кодиак 2, но ще е подобно.
В града тръгва и върви МНОГО по-пъргаво от моята Октавия с 2.0 150 дизел.
А това, че не тресе и трака по светофарите е бахти кефа. Като добавим адблу, регенерации, дпф и всякакви подобни екстри, съвсем дизелът не е опция.
Много колеги са споделяли разход и той се движи с 1.5-2 литра над дизела при високи скорости. В града не знам и толкова дали ще има. Защото дизелът пък загрява 3 дена и през това време разходът е оле мале. Та дори аз имам разход около 9 дизел, при положение, че всеки ден карам по околовръстното в София, не е да вися по 2 часа в задръстване.
Относно динамика - за 1.5 бензин на Кодиак не знам, но преди да поръчам аз 2.0 бензин, го тествах. Говоря за ФЛ естествено, не Кодиак 2, но ще е подобно.
В града тръгва и върви МНОГО по-пъргаво от моята Октавия с 2.0 150 дизел.
А това, че не тресе и трака по светофарите е бахти кефа. Като добавим адблу, регенерации, дпф и всякакви подобни екстри, съвсем дизелът не е опция.
Много колеги са споделяли разход и той се движи с 1.5-2 литра над дизела при високи скорости. В града не знам и толкова дали ще има. Защото дизелът пък загрява 3 дена и през това време разходът е оле мале. Та дори аз имам разход около 9 дизел, при положение, че всеки ден карам по околовръстното в София, не е да вися по 2 часа в задръстване.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Сигурно имам представа за да се обаждам
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Ако ще си купувам СУВ естествено че ще е дизел. Какво значи 2024г
Годината не позволява?
GUNTER SERVICE

-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Да, съгласен. 1.5 на Супърб и Кодиак никога.gbuyukliev написа: 17.04.2024, 21:17:18 @style34, Ама ти за себе си си сравнявал 2.0 с 2.0. 1.5-чката с изключващите се цилиндри е доста по-крехка май. Със сигурност ще става за градско каране, ама ако често се дърпат ремаркета по магистрали ще издъхне. 2.0 дизел 150 би трябвало да е по-добре в тези случаи на теория.
На мен 1.5 на Супърб и Кодиак никак не ми се връзват, честно казано. Не че дори са толкова тежки и двата автомобила, но не ми върви...
Писах, понеже се появиха мнения, че генерално бензин за СУВ не е ОК, за което не виждам основание.
Може и да е естествено, щом си казал.
-
nitro
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Седем местен Кодияк - не ми звучи като да се взима за града. Аз никога не бих си го причинил 1.5 бензин с най-слабата им кутия комплект.
Или 150 или 200 дизел в зависимост от бюджета.
Или 150 или 200 дизел в зависимост от бюджета.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Минал чиляка, метнал някакъв въпрос, народа се пени, оня едва ли повече е влезнал. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Ще му е добре 1.5 на кодиак, ако потребителското име на питащия подсказва егн-то на човека. Повече ще оцени новата кола отколкото задвижването
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
silent
Май май юни. Дефинирай по-крехка. Мотора е доста високотехнологичен което вероятно в перспектива ще вреди на надеждноста но пък всичко това плюс турбото с променлива геометрия го прави много еластичен и оборотен. В смисъл ниско триене константен въртящ момент в щирок диапазон от обороти. Адекватна кутия като предавателни числа. Дори 1,5цата би следвало да е по-разтоварен от 1,4 150коня.gbuyukliev написа: 17.04.2024, 21:17:18 @style34, Ама ти за себе си си сравнявал 2.0 с 2.0. 1.5-чката с изключващите се цилиндри е доста по-крехка май. Със сигурност ще става за градско каране, ама ако често се дърпат ремаркета по магистрали ще издъхне. 2.0 дизел 150 би трябвало да е по-добре в тези случаи на теория.
На мен 1.5 на Супърб и Кодиак никак не ми се връзват, честно казано. Не че дори са толкова тежки и двата автомобила, но не ми върви...
По въпроса с дизел бензин всеки сам си решава. Не съм карал еквивалентния 150дизел и не мога кажа как е като усещане. По книга в еднакви автомобили динамичните качества на двата мотора са почти идентични с лек превес на бензина. За това дали е достатъчен в питането вероятно е достатъчен. Ако човек е спокоен и адекватен потребител на въпросното возило и гони ниски експлоатационни разходи иска да избегне недостаъците на дизеловия мотор това е най-адекватния мотор за него.
-
silent
Сухата кутия си е суха кутия има предимства има недостатъци. Основния е че съединителите по-бързо заминават нормално между 150-200х.км. При мократа между 250 и 300х. Съединителите са консуматив не са безбожно много пари на фона на автомобила. Ремонта не е невъзможно сложен. За тези километри по кутията мокра или суха всичко друго може да изпрегне на тези километри по автомобила пък епотен. Затова филмирането е голямо за съжаление не без основания но предимно базирани на опита от миналите версии на сухото ДСГ. Който се плаши от мечки не отива в гората или си купува ръчка. И пак всеки си преценява сам. Впрочем нормално е, по автомобилните форуми постоянно се мерят пишки всеки гледа да го докара до размер и с всяка изминала година растат ...ките пардон конете кутиите размерите. След някоя друга година 500 коня никой за нищо няма да ги бръсне и всичко по малко от автобус ще е детска играчка.
-
gedo
- Гараж: Octavia 3, Seat Leon KL
Само да внеса едно уточнение (или още повече объркване
), като казвате 1.5TSI уточнявайте за кой точно двигател става дума, че има 1.5TSI 130 коня, който работи по цикъл на Милър и променлива геонетрия на турбината; 1.5TSI 150 коня, който не е с променлива геометрия; 1.5TSI 150 evo2 (онзи последния с имитацията на кора, около гърловината на капачката за масло), който пак е с променлива геометрия;
Въобще при VW не е като да няма "подобрения" всяка година, и за в бъдеще като дойде време за смяна на нещо, четеш "изисква се визуално потвърждение на частта"![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иначе по темата: карам 1.5TSI 150 коня без променлива геометрия и е приличен двигател за придвижване от една точка до друга. Но просто не може да стъпи на икономията на дизела (чета че някои пишат 1.5-2 литра разлика м/у бензин и дизел и не било много. Ама го обръщате в процентно отношение и виждате 40% по-добра икономия при дизела).
Дизела бил шумен и тракащ по светофарите - аз такъв съвременен дизел не съм чувал, ама пак зависи на кой колко му е чувствителен слуха
. Проблемни дюзи, DPF, и така нататък фолклор - нали говорим за нови автомобили? И на тях ще им дойде времето, ама аз още не виждам признаци при другият ми автомобил, който е дизел пак от VAG групата, и който в момента е на 380 000+ км., така че говоря от личен опит, ако някой се пита ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Въобще при VW не е като да няма "подобрения" всяка година, и за в бъдеще като дойде време за смяна на нещо, четеш "изисква се визуално потвърждение на частта"
Иначе по темата: карам 1.5TSI 150 коня без променлива геометрия и е приличен двигател за придвижване от една точка до друга. Но просто не може да стъпи на икономията на дизела (чета че някои пишат 1.5-2 литра разлика м/у бензин и дизел и не било много. Ама го обръщате в процентно отношение и виждате 40% по-добра икономия при дизела).
Дизела бил шумен и тракащ по светофарите - аз такъв съвременен дизел не съм чувал, ама пак зависи на кой колко му е чувствителен слуха
- chill
- Гараж: Дакел 280
В случая става въпрос за 1.5 evo 2 mhev или phev, нали се намираме в раздела за Кодиак 2?
Аналогично е и в Австрия, много ме кефят бабките как си карат редовно със 110 на ограничение 100.Taratajki написа: 17.04.2024, 18:17:08 По междуградските им пътища така и не ми се наложи да изпреварвам, щото няма малоумници, дето при 100 да карат с 60