Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е не можаха ли някой по-готин цвят да хванат за ревю?
Бееееее.....
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Определено е крачка напред във всичко, спрямо предходната генерация ако говорим за дизайн. Вече ако са вдигнали и качеството особено на електрониката ще избият рибата. За Шкода не е проблем да си намерят нов клиент за сегашните си модели със задържането на клиентите е малко под въпрос положението. Не знам как е при Шкода но лоялността към бранда при Фолксваген е направо в дъното на всякакви класации.
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Днес обновиха ценовата листа
Появиха се нива Бизнес и Едишън
Цените са увеличени , но за сметка на това има добавено оборудване
Примерно Комби Едишън 1,5 DSG февруари е бил 61350, сега е 66240
На пръв поглед има добавен адаптивен темпомат, алармена система, подгряване на предното стъкло
Не съм ги сравнявал ред по ред, но има и други добавени неща
На пръв поглед има добавен адаптивен темпомат, алармена система, подгряване на предното стъкло
- oggie
https://www.skoda-auto.bg/choose-and-bu ... HFaJIrny1u
Тук са новите ценови листи на новите модели. Доста е бедно положението за момента, явно тепърва ще ги пълнят. Само някакви базови нива има.
Тук са новите ценови листи на новите модели. Доста е бедно положението за момента, явно тепърва ще ги пълнят. Само някакви базови нива има.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Забравил си една от най-важните и скъпа екстра от добавените... матрични фарове. Други готини освен тези споменати от теб са волан с пера и подгряване, камера за заден ход, сензори за паркиране отпред, виртуален кокпит, акустични предни стъкла, подгряване на предни седалки, Kessy go. Това са все важни и често желани екстри от клиента. Има и още някои дребни козметични.Sev написа: 14.05.2024, 22:01:27 Днес обновиха ценовата листа
- Sev
FIAT 500
В Едишън си имаше матрици и преди
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Октавия 4 Фейслифт вече е в конфигуратора на сайта на Шкода България.
https://cc.skoda-auto.com/bgr/bg-BG/sum ... 7Cservices
За момента от двата варианта, лифтбек и комби, могат да се конфигурират нива на оборудване Selection и Sportline, с двигатели:
класически 1.5TSI с мощност от 115 и от 150 конски сили, с избор между 6М и 7DSG,
дизел 2.0 TDI 6M със 115 конски сили,
дизел 2.0TDI 7DSG, със 150 конски сили и накрая,
мек хибрид 1.5TSI 7DSG със варианти на мощността 115 и 150 конски сили.
За момента от двата варианта, лифтбек и комби, могат да се конфигурират нива на оборудване Selection и Sportline, с двигатели:
класически 1.5TSI с мощност от 115 и от 150 конски сили, с избор между 6М и 7DSG,
дизел 2.0 TDI 6M със 115 конски сили,
дизел 2.0TDI 7DSG, със 150 конски сили и накрая,
мек хибрид 1.5TSI 7DSG със варианти на мощността 115 и 150 конски сили.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Каква е тази цена от 84К, която си докарала за 1.5 с ръчка?
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
style34, Това нищо не е, виж на комбито колко стигна:
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Тея малко са изчаткали, какви са тези пакети по 2-3К, и трябва да сложиш по няколко
По добре БМВ ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
По добре БМВ - Sev
FIAT 500
вече има поръчани автомобили от фейслифта
би трябвало до месец да са налични в България
има и отстъпка от ценовата листа, около 8%
би трябвало до месец да са налични в България
има и отстъпка от ценовата листа, около 8%
- Sev
FIAT 500
в ценовата листа вече има отстъпки
- oggie
https://www.skoda-auto.bg/_doc/ae749edc ... 5f4f8d0407
Много подли тия то излиза, че за да получиш новия с 13" инфотейнмънт в стандартните нива трябва да поръчаш RS, който в момента не се предлага. Иначе близо 3600 пакетче ако се ориентирам правилно в ценовата листа. Не трябваше ли и седалки с масаж да има? Май в немския сайт видях с такива включени в някакво бизнес ниво на оборудване.
Много подли тия то излиза, че за да получиш новия с 13" инфотейнмънт в стандартните нива трябва да поръчаш RS, който в момента не се предлага. Иначе близо 3600 пакетче ако се ориентирам правилно в ценовата листа. Не трябваше ли и седалки с масаж да има? Май в немския сайт видях с такива включени в някакво бизнес ниво на оборудване.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Подобно е положението и за Скал/Камик!
Мой познат сподели, че уж има дигитален кокпик, НО ако искаш 10" се поръчва някакъв допълнителен пакет за 2700 лева! Освен това върви в комплект с екстри, които се препокриват в Монтекарло плюс, т. е. плащаш ги втори път, заради дигиталното табло?
Мой познат сподели, че уж има дигитален кокпик, НО ако искаш 10" се поръчва някакъв допълнителен пакет за 2700 лева! Освен това върви в комплект с екстри, които се препокриват в Монтекарло плюс, т. е. плащаш ги втори път, заради дигиталното табло?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Здравейте всички хора.
Ще споделя впечатленията си от паралелния тест на Octavia, Scala и Kamik, всички с двигател 1.5 DSG
Сега карам Опел Астра 12 години, дизел. Астрата е автомобил с твърдо окачване и много добро управление.
Гледах много видео ревюта и всички отбелязаха, че новата Octavia е станала по-мека. И това го видях на тест драйв. И сега не знам дали това е подходящо за мен. Или може би не съм свикнал след Астрата. В същото време, когато минавах покрай трамвайни релси, ударите от окачването се предаваха на купето и се чуваха в купето. Карах из града София около час и половин, в нормален трафик, без задръствания. Преди началото на пътуването разходът на гориво беше 12л/100, когато завърших пробното шофиране - разходът беше 8,9 л/100. Двигателят винаги работеше, въпреки че включих старт/стоп, за да видя как работи. Сигурно търговецът го е изключил, за да не дразни нови клиенти.
Висок съм, въздухът от климатика духаше в дясното коляно и ръката ми, опитах се да вдигна въздушния поток нагоре, доколкото е възможно. Огледалата имаха отражения от сребърния панел в купето.
Не намерих повече минуси, всичко останало е просто страхотно. Мисля че Октавия е кола за спокойно, плавно, не бързащо каране.
Но Камик и Скала се справят много по-добре, искаш да ги караш бързо. По-стабилни са, по-малко се люшкат и според мен са по-предвидими на пътя.
Сега се чудя какво да правя. Възможно ли е да свикнете с Octavia? Или не съм обективен?
Нямам много време за мислене, исках да се възползвам от текущата промоция, където Octavia Edition е на добра цена и в добра конфигурация
Ще споделя впечатленията си от паралелния тест на Octavia, Scala и Kamik, всички с двигател 1.5 DSG
Сега карам Опел Астра 12 години, дизел. Астрата е автомобил с твърдо окачване и много добро управление.
Гледах много видео ревюта и всички отбелязаха, че новата Octavia е станала по-мека. И това го видях на тест драйв. И сега не знам дали това е подходящо за мен. Или може би не съм свикнал след Астрата. В същото време, когато минавах покрай трамвайни релси, ударите от окачването се предаваха на купето и се чуваха в купето. Карах из града София около час и половин, в нормален трафик, без задръствания. Преди началото на пътуването разходът на гориво беше 12л/100, когато завърших пробното шофиране - разходът беше 8,9 л/100. Двигателят винаги работеше, въпреки че включих старт/стоп, за да видя как работи. Сигурно търговецът го е изключил, за да не дразни нови клиенти.
Не намерих повече минуси, всичко останало е просто страхотно. Мисля че Октавия е кола за спокойно, плавно, не бързащо каране.
Но Камик и Скала се справят много по-добре, искаш да ги караш бързо. По-стабилни са, по-малко се люшкат и според мен са по-предвидими на пътя.
Сега се чудя какво да правя. Възможно ли е да свикнете с Octavia? Или не съм обективен?
Нямам много време за мислене, исках да се възползвам от текущата промоция, където Octavia Edition е на добра цена и в добра конфигурация