Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от pavel31 »

При мен чуденката е дали да сложа керамика или пак да търкам с добрият стар CarPro Reload (версия 2). Някой с керамика има ли тук да даде отзиви?
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Ами аз лично не мога да си представя слагането на керамика при наличието на soft 99 fusso coat. Толкова много видеа има как се държи и след 12 месеца, има и тестове колко издържлив е на химия.
Това се нанася супер лесно и бързо и излиза мега евтино.
Аз даже имам чувството, че нищо не използвах от опаковката. Мисля, че я дават за 20 нанасяния и не се и съмнявам, че са толкова.
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Дават му по 5 мл на средно голям автомобил. Опаковката е 200 мл..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Аз имам кутия от първата версия на Фусо още от времето, когато карах Монте Карлото (2017г). Води се, че е по-държелива от новото издание на Фусото, но пък мирише адски много на химия (разтворител). Наистина по-добро водоотблъскване не съм виждал и се хаби супер малко количество, НО :

- след като забърша пастата, кърпата отива в коша, защото вече не иска да попива, колкото и да я пера [smilie=sarcastic.gif]

- мирише много силно и неприятно при нанасяне

- ако пропуснеш да забършеш някъде, то на следващия ден, особено ако си я оставил на слънце...."няма махане"
[smilie=pardon.gif]

П.с. мисля, че беше препоръчително да не се мокри колата 24 часа след нанасяне ;)
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Някой, на практика, ползвал ли е синтетична клей кърпа и да не е полирал след това? Както казах по-гора, искам да сложа UCS (Optimum Ultra Ceramic Seal) и като цяло, идеята беше, че ще мина и клей кърпа, след като съм минал с Iron и Tar. Но се зачетох/загледах и силно се препоръчва полиране след това (е, ако нямало надрасквания, да не полирам). Не ми се иска да се поставям пред свършен факт :/
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Зависи колко е зле колата. Понякога чак пълни кърпата с боклуци, ако не е много зле няма да има нужда от полиране. А в момента правя едно е39, което на всеки панел ми прави клея на г*зИзображение
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Мнение от Tuscany »

Някак съм оплескал работата ... ум не ми бори как. Другия е добре, само от тази страна на колата е. Не излиза с оцет и вода, както и с Tar (ясно, че не е tar). Прилича на water spots, ама за 3 месеца, за гаражна кола, която се кара по 1000км на месец, толкова много да се "впият" ...
Някакви идеи?

Изображение
deju

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3FL, 1.8TSI (Manual)

Мнение от deju »

Здравейте,
Да попитам и аз, миналата година на морето една чайка си беше свършила голямата работа върху тавана на колата. След измиване си остана едно видимо петно, което не може да се махне. Някакви предложения за препарат, с който да пробвам...?
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Акитата на чайки разяждат боята ... там няма много опции с препарати. Като видиш ако от чайка трий възможно най-бързо.
Послепис: Покажи снимка поражението. Може би някой с повече опит от мен може дададе съвет.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

deju написа: 28.05.2024, 14:23:59 едно видимо петно,
Трябва да се види от някой който прави външен детайлинг. Някой може да излезнат, други не. Преди време, в едно студио в София, момчето го гледа под лупа едно такова на предният капак, каза ми че структурата на лака е заминала, и само нов лак.

Аз поне не знам за препарат с който на ръка ще излезне подобно нещо. Трябва си търкане с машина и пасти.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

YYakovliev написа: 14.07.2023, 08:36:50 Снощи мия перфектно колата отвътре, после и отвън, при което забелязвам (за първи път, предните дни го нямаше?!) някакви ситни точки по капака. Опитах се да изчегъртам едната - трудна работа, почти невъзможно.
digitalundgrd написа: 14.07.2023, 09:06:42 Пробвай с парче памук и спирт 95%.
YYakovliev написа: 14.07.2023, 10:06:31 Спиртът го маха, но ще е часове работа да се изчисти всичко, точка по точка, а те са хиляда. Трябва да го "разкисне" първо и с търкане пада.
Вчера и аз така - след измиване на RS-ата видях тук-там малки твърди черни точки по предните калници, отзад на бронята и тук-там на други места. Черни точки на снежнобял фон - кеф, нали? Реших, че са катрани или мазут и си казах "лесна работа". Пробвах с Tar Remover на Sonax и с бензин. Нъцки - не помръднаха! Стана ясно, че е някаква боя. Пробвах с разредител AMB. Нъцки - не помръднаха! Щях да пробвам след това с ацетон, но се спрях овреме. Сетих се за проблема с пръските по колата на @YYakovliev, намерих коментарите в неговата тема и последвах съвета на @digitalundgrd за спирт 95%. Спиртът свърши работа! Да, наистина си трябваше известно "накисване" и търкане след това, както сподели тогава @YYakovliev, но точките се изчистиха. Все пак точките при мен бяха само 20-30, а не хиляда като при YYakovliev.

@digitalundgrd, благодаря за съвета за спирта!
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Tuscany написа: 27.05.2024, 15:35:37 Някак съм оплескал работата ... ум не ми бори как. Другия е добре, само от тази страна на колата е. Не излиза с оцет и вода, както и с Tar (ясно, че не е tar). Прилича на water spots, ама за 3 месеца, за гаражна кола, която се кара по 1000км на месец, толкова много да се "впият" ...
Някакви идеи?
Това върху стъкло ли е, че не ми става много ясно от снимката?
На любимата ми О2 веднъж се бяха появили следи от капки по страничните прозорци. С какво ли не ги пробвах - спирт, бензин, разредител, ацетон, даже и кореселин пробвах! Не помръднаха! Изглеждаха някак релефни - сякаш по ръбовете на капките е проядено стъклото. Накрая, когато си почиствах с течност за чистачки предното стъкло, взех че ги минах и тях с течността за чистачки и всичко изчезна за миг! Явно е бил варовик от водата. Пробвай с течност за чистачки.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Ако е варовик забравяте да се махне с течност или с какъвто и да е препарат за стъкла.

@skodko, може да каже миналата година колко време “лъска” мойто предно стъкло с пропит варовик в него
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Мнение от Tuscany »

@smoke, това е на фара. Почти съм сигурен, че преди 2-3 семици ги нямаше, защото мих предницата и щях да ги видя. Нещо ме е пръскало - имаше само от тази страна на колата (шофьорската), имаше и по капака. От другата почти нямаше.
Като цяло, ако беше по боята, щях хубаво да наложа с чист оцет или спирт, ама по пластмасовия фар ме е страх.

Поръчал съм Spotless 2.0, ще стискам палци. Като цяло, ако не се загледаш, не се виждат.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Варовик се.лекува с оцет, това е ясно. Въпроса е оцета какво ще причини на основата. Тая евтина пластмаса, от която е фара, знам ли я.на оцет как ще реагира, факт.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”