Octavia 4 2.0 TDI 7DSG - audiman
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- audiman
- Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби
Малко развитие по темата със шофьорската облегалга. Миналата седмица ми се обадиха от ЕТ Варна, че частта е пристигнала и да нося колата. В Сряда по обяд им занесох колата и се прибрах в Разград. След 2 часа ми звънят, че е готова (а бяха казали, че ще отнеме 1 ден). Днес успях да си я взема, засега няма проблеми.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
От както писа за този проблем, аз или почнах да си внушавам или и при мен го има това
С колко ти падаше облегалката като сантиметри например. Аз като спрях да карам с яке си я вдигнах малко и като ми се "стори", че е мръднала бутвам леко на горе (имам предвид 2-3-4 милиметра завъртане на врътката) и усещам малко по-добре упората. То зависи и как съм седнал, че понякога сядам по-свлечено.
При теб осезаемо ли беше това "падане" назад?
С колко ти падаше облегалката като сантиметри например. Аз като спрях да карам с яке си я вдигнах малко и като ми се "стори", че е мръднала бутвам леко на горе (имам предвид 2-3-4 милиметра завъртане на врътката) и усещам малко по-добре упората. То зависи и как съм седнал, че понякога сядам по-свлечено.
При теб осезаемо ли беше това "падане" назад?
- audiman
"Осезаемо" - не. Падането назад е като карам по лоши пътища. Когато карам по магистрала или пътища без дупки - няма проблем. Иначе съм забелязал при пътуване по разбити пътища топката се е завъртяла с 45 градуса. Най-лесно лепваш хартиено тиксо на пластмасата на седалката и на топката и маркираш.
- audiman
Вече имам и първата по-сериозна щета.
. В Събота излизам и забелязвам една дъъълга и дълбока деруга на шофьорската врата и ожулване на калника. Колата не я бях карал 4 дена, и незнам кога точно е станало, прегледах камерите и нищо. Застрахователя препоръча да регистрирам събитието на 112. Сега си търся читав сервиз извън Разград.

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Лоша рабора. Ама виж първо сервизите който ти предлага застрахователя. Другият вариант е да я караш до Варна в ЕураТек. Двата сервиза с който работят са читави.
- audiman
Не съм писал отдавна. Сагата с щетата приключи точно за 1 месец. Имах 4-5 дена комуникация с КАТ докато успеят да ми дадат в случая "Служебна бележка" за увреждането на автомобила от неизвестен извършител. На 19 Декември я получих и на 20 вече имах възлагателно мисмо от застрахователя. Същия ден се чух с ЕТ Варна и ми записаха час за 13.01.2025 г. Занесох я на 13 и си я взех на 17. Доволен съм от резултата.

- audiman
на 35500 км направих трета смяна на масло в ЕТ Бургас с любезното съдействие на @ЦецоNOL. Той ми записа час и ме снабди с маслото (естествено Ravenol
), филтри и смяната от ЕТ Бургас. На 6 Юни в 11:00 Цецо вече ме чакаше в ЕТ Бургас. Оставих колата на Иван - @petel и отидохме да се разходим със семейството. Интересното беше, че към 18:00 часа ми звъннаха от ЕТ Варна да ме питат дали съм имал някакъв проблем с колата, понеже им излязла някаква аларма. Казах им, че съм сменял маслото в ЕТ Бургас - пожелаха ми приятен ден. Отново благодаря на @ЦецоNOL и @petel за бързо свършената работа.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
На моята също и "пада" облегалката, но не го отразявам като проблем, просто врътвам и готово.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Облегалкага на оборотната кола, която ми дадоха есента от ЕТ, докато ремонтират моята, също падаше осезаемо и постоянно я нагласях.
На моята нямам този проблем.
На моята нямам този проблем.