Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Освен въпросните пласмаси,включва по високи и твърди ппружини
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Тия кори, дали, макар и минимално, не допринасят и за обезшумяването? Все пак, една пластмаса повече, малко повече въздух?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Най-точното определние за това скапано окачване е, че е взело най-лошите страни от мекото и от твърдото окачване. Финалния резултат е прекалено клатеща се кола и ужасна возия при неравности. Возил съм се в Шкоди с нормално окачване - возят ок, даже доста добре по дупки. Возил съм се в Октавии РС със спортно окачване - стегната возия, но пък супер стабилни - пак ти е кеф. Много пъти съм коментирал, просто не мога да повярвам, че някой е сложил подобно окачване в такъв клас автомобил. Явно съм изтеглил късата клечка по някакъв начин.
От друга страна, амортисьорите на 50к км бяха тотал щета. Заднити ги сгънах с лявата си ръка, клекнал и като ги подпрях на стената - не мръднаха горките. Тотал щета бяха. Разбира се, в Еуратек са я гледали поне 5-6 пъти за това окачване и всичко е точно според тях. Проблемните тампони, дето ги гресират по сервизна акция също бяха тотал. Добре, че Евгени ги забеляза докато сменяше амортисьорите. Разбира се, в Еуратек казаха, че явно са се разбили в последния 1 месец, защото предния път явно нищо им е нямало и те, нали, затова не са ги били сменили
Явно начина е - караш си колат при някой, който разбира да ти каже какво и е. След това отиваш в Еуратек и им казваш какво да сменят....
От друга страна, амортисьорите на 50к км бяха тотал щета. Заднити ги сгънах с лявата си ръка, клекнал и като ги подпрях на стената - не мръднаха горките. Тотал щета бяха. Разбира се, в Еуратек са я гледали поне 5-6 пъти за това окачване и всичко е точно според тях. Проблемните тампони, дето ги гресират по сервизна акция също бяха тотал. Добре, че Евгени ги забеляза докато сменяше амортисьорите. Разбира се, в Еуратек казаха, че явно са се разбили в последния 1 месец, защото предния път явно нищо им е нямало и те, нали, затова не са ги били сменили
Явно начина е - караш си колат при някой, който разбира да ти каже какво и е. След това отиваш в Еуратек и им казваш какво да сменят....
Съмнявам се, даже при мен е доста шумна колата. В други Супърби съм се возил и са доста по-тихи.Tuscany написа: 25.06.2024, 11:36:05 Тия кори, дали, макар и минимално, не допринасят и за обезшумяването? Все пак, една пластмаса повече, малко повече въздух?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Возията нормално е по-лоша. В смисъл усещат се по-зле неравностите, дървено. Като пътно поведение, аз не съм намирал разлика, повдигането е прекалено малко за да измести чуствително центъра на тежестта.
Сега друг е въпроса, това с дървената возия до колко е проблем реално. Защото "вдървяването" от пакет лоши пътища е по-малко от минаване от 16 на 18 джанти например.
Като цяло за мен си е един съвсем разумен избор + 4х4, ако човек ползва колата наистина по-лоши пътища или извън тях. В моя "лайфстаил" стандартното окачване е по-ниско от желаното, а спортното е неизползваемо, все заради просвета. Реално при липса на Октавия Скаут - това си е Октавия Скаут.
Говоря при Октавия, при Супърба е малко по-друга тема.
Сега друг е въпроса, това с дървената возия до колко е проблем реално. Защото "вдървяването" от пакет лоши пътища е по-малко от минаване от 16 на 18 джанти например.
Като цяло за мен си е един съвсем разумен избор + 4х4, ако човек ползва колата наистина по-лоши пътища или извън тях. В моя "лайфстаил" стандартното окачване е по-ниско от желаното, а спортното е неизползваемо, все заради просвета. Реално при липса на Октавия Скаут - това си е Октавия Скаут.
Говоря при Октавия, при Супърба е малко по-друга тема.
Бееееее.....
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Човече, в момента в който докоснеш спирачката едва едва - купето така се залюлява напред, че на пътниците им става злеЦецо75 написа: 25.06.2024, 12:36:01 Возията нормално е по-лоша. В смисъл усещат се по-зле неравностите, дървено. Като пътно поведение, аз не съм намирал разлика, повдигането е прекалено малко за да измести чуствително центъра на тежестта.
Возих случайно един приятел точно преди да сменя амортисьорите за първи път, а съм му говорил доста за тая недомислица. Скоро го визох с новите амортисьори и човека веднага забеляза колко по-добре е положението.
Имах едно много точно определение - колата всякаш се носеше само на пружини и някак усещах, че когато дойде момента да усетя амортиьорите как работят - няма никой. Все едно нямат никакво съпротивление и сила - това се потвърждава от теста, който направих като ги сгъвах на земата след като са свалени. Нямаха силичка горките. От друга страна Б6-те не можеш да ги сгънеш на ръка... Проблема е,че това е от ден 1 - теост, новата ми кола е била без амортисьори още от завода и няма сила на света, която да ме убеди, че това окачване е било наред...
Изцапахме темата, но е хубаво ако някой поръчва задигнато окачва да го има предвид. Ако все пак е решил, че има нужда - задължително да добави тъпото DCC за 2к лева.... И да не вярва на никакви приказки на търговците. Тия хора си нямат никаква представа от детайли и какво продават...
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
DCC-то баш обира тоя "луфт" за който говориш при тръгване/спиране. Освен другите благинки на които е способно.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
tihich, Темата е за Октавия! Супърба си има проблеми със стабилността и без пакет лоши пътища, не го слагай като референс.
DCC е добра екстра, но във варианта за Октавия мисля, че губиш клиренс спрямо пакета лоши пътища (може и да бъркам). Което за много хора е важно.
Аз каквото имам да напиша по темата, го написах.
DCC е добра екстра, но във варианта за Октавия мисля, че губиш клиренс спрямо пакета лоши пътища (може и да бъркам). Което за много хора е важно.
Аз каквото имам да напиша по темата, го написах.
Бееееее.....
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Аааайде бе!?! Аз съм карал октавия 3 с пакет лоши пътища 4 години, на същата тази кола съм сменял пружините. +15мм е височината спрямо стандартните.
В каталозите на Айбах например срещу съответната пружина си пише bad roads package. Ето пример за дължините на предните. Като добавим и че пружината от пакета е и по-дебела, оттам идва и 15мм разлика вместо 9мм
Bad Roads 322mm
Standard 313mm
RS 272mm
Prokit 255mm
П.С. иначе за защитните кори си прав
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Не съвсем. Има си и друг парт номер при Скаут, не помня височината, мога да потърся. Отделно е амортисьорът е по-дебел. 55мм спрямо 50 при 150тди на предно.gbuyukliev написа: 25.06.2024, 11:21:26 че пакета за лоши пътища е като да си конфигурираш автомобила като Скаут
Но нямам идея как вози Скаута. Там и гумата е друга при О3 например: 225/50/17 на скаута срещу 225/45/17 при стандартна кола. Оттам още 11мм нагоре височина
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Признавам в мен е грешката.
За съжаление няма как да редактирам мнението вече.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Днес забелязах нещо интересно. Колата пак искаше да инсталира някакви ъпдейти аз пак не прочетох за какво са но след като ги инсталира и вече ми излиза Wase навигация по завои и на дигиталното табло и работи нормално. Преди се е случвало да излезе някаква стрелка но до следващия завой след, което изчезва а сега води съвсем точно и си стои на дигиталното табло

.

.- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Това няма да е зле да дойде и при супърб-а. При мен работи само с Apple Maps. Но ще е яко ако го имам на Waze понеже само него ползвам.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Евротек променя конфигурацията си по време на кампанията. Преди седмица бях в Евротек и ми разпечатаха пакет за Октавия EDITION.
В тази конфигурация пишеше, че пакетът EDITION съдържа освен всичко останало и KESSI-GO, система за отваряне на колата, стартиране на двигателя и алармена система.
Днес изтеглих нов лист от сайта - и тази екстра вече не е включена в пакета EDITION. Струва допълнителни пари. Разстроен съм и се чувствам малко измамен.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
В тази конфигурация пишеше, че пакетът EDITION съдържа освен всичко останало и KESSI-GO, система за отваряне на колата, стартиране на двигателя и алармена система.
Днес изтеглих нов лист от сайта - и тази екстра вече не е включена в пакета EDITION. Струва допълнителни пари. Разстроен съм и се чувствам малко измамен.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Еуратек е правилното. Иначе може и те да не са били наясно и да са подведени.
Не е приятно определено, но винаги могат да ти кажат към днешна дата това е положението.
Не е приятно определено, но винаги могат да ти кажат към днешна дата това е положението.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Нямам ценова листа, а готова конфигурация, която е съставена и отпечатана от мениджъра в автокъщата. Пише KESSI-GO. И сега ми предлагат KESSI-GO в комплект за 2373 лева с електрическо отваряне и затваряне на капака на багажника.
Виждам, че има смисъл да се вземе само готов ниво, например EDITION, без допълнително оборудване в опционалния пакет. Тъй като те ще ви продадат всяка екстра в пакет с други екстри, които вече са в EDITION, те не дават отстъпка за екстри в пакета, така че плащате за тях два пъти.
Реших да гледам Голф
Виждам, че има смисъл да се вземе само готов ниво, например EDITION, без допълнително оборудване в опционалния пакет. Тъй като те ще ви продадат всяка екстра в пакет с други екстри, които вече са в EDITION, те не дават отстъпка за екстри в пакета, така че плащате за тях два пъти.
Реших да гледам Голф