Никой не се интересува от потенциала, слагат това което отговаря на заводските параметри.TSI-LK написа: 22.07.2024, 13:42:59 Истинско недоразумение е кола с такъв потенциал да излиза с подобна спирачна система.
Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
И аз ти благодаря за пореден път за доверието.YYakovliev написа: 19.07.2024, 12:32:48 Благодаря на @ЦецоNOL за частите и организацията при получаването им.
Десетки такива комплекти заминаха - за мен няма по-добро като цена/качество/перформанс
естествено, за Саманта - няма
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Разясни, той НЕ ИНВЕСТИРА, а ОБСЛУЖВА/СМЕНЯ? Освен това на 280hp кола, 8 бутално Брембо ли да сложат, ми че то само спирачките ще са 1/10 от цената на цялата кола. Напълно са достатъчни, щом на Междене успява да спре след като ускорява до конусите и почва да спира след тях.TSI-LK написа: 22.07.2024, 13:42:59 Инвестицията във фабричните спирачки е нещо, което определено за мен поне не си заслужава.
Истинско недоразумение е кола с такъв потенциал да излиза с подобна спирачна система.
Този сет е просто топ за цената си!
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Ако не е стандартното, а е решение доста по - скъпо от стандартното значи е един вид инвестиция - важи както за дискове, така и за накладки.
Щом е с цел подобрение, значи не е обслужване!
Обслужването е като идеш и ти сложат стандартните бълвочи и си бягаш.
Това, че може би са се справили по някакъв начин не означава, че са добри.
И да, много производители на коли с такава мощност слагат доста по - стойностни решения за спиране.
Но не бе целта да се петни темата на Явор.
И да, много производители на коли с такава мощност слагат доста по - стойностни решения за спиране.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Това брембо не е ли дори по-евтино от ОЕ
- Rangel
Пример за по-добри в същия ценови клас? Както и само за твоя информация, хем е по-евтино от ОЕМ, хем доста по-добре. Обаче ако не си карал с тях и само си лаламе, нека прекратим.TSI-LK написа: 22.07.2024, 16:17:17 Ако не е стандартното, а е решение доста по - скъпо от стандартното значи е един вид инвестиция - важи както за дискове, така и за накладки.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Аз съм карал с повечето комбинации спирачки на октавия и супърб, различни дискове с накладки. 5 бутални апарати от макан вместо оригиналните. За сега най доброто цена качество е брембо екстра дискове с накладки ате керамик/брембо екстра. С накладки феродо рейсин дс2500 даже спира още повече ,но цената им е по 2 на другите. 4 буталните апарати илинспират същото или да е недоловимо повече. Това е мнение на поне 4 различни сета дискове с накладки на октавия и супърб.
П.с. на Междене и аз спирах с 312ките ,ама ходих гъби 1 път![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П.с. на Междене и аз спирах с 312ките ,ама ходих гъби 1 път
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Какво да си купи?TSI-LK написа: 22.07.2024, 16:17:17 Ако не е стандартното, а е решение доста по - скъпо от стандартното значи е един вид инвестиция - важи както за дискове, така и за накладки.
4 диска
2 чифта накладки
1 датчик
за под 1200лв и да е някакъв перформанс?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- TSI-LK
- Гараж: TDI
айде да не ми влизаш с бутонките, другарю, стави лиRangel написа: 22.07.2024, 16:43:57 Пример за по-добри в същия ценови клас? Както и само за твоя информация, хем е по-евтино от ОЕМ, хем доста по-добре. Обаче ако не си карал с тях и само си лаламе, нека прекратим.
колкото спирачни системи и дискове съм сменял ти толкова коли не си имал
и не бъркай цена със себестойност
@ЦецоNOL, аз не критикувам, просто мен лично в такива случаи винаги ме влече да сложа по - рошави апарати като цяло.
и не казвам, че е по - евтино, мисля го знаеш добре и ти.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
ABBC3_OFFTOPIC
Момчета, малко остро наистина се почувства отстрани.
Да намериш нещо с по-добро от ОЕМ качество и да го платиш по-малко, не е никак лошо ))
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Rangel
Това ми звучи като един друг лаф, ама не ми е удобно да го напиша ДРУГАРЮTSI-LK написа: 23.07.2024, 09:21:38 айде да не ми влизаш с бутонките, другарю, стави ли
колкото спирачни системи и дискове съм сменял ти толкова коли не си имал
Така и не разбрах с тези карал ли си, но пък разбрах, че освен драйвър си и производител, кост цената ти е ясна.
Както казах, ако не си карал конкретно, обсъждания комплект - не виждам какъв диалог водим. Надявам се изводите не са от твоя Супърб
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Пичове, кротко, пиис, преди напрежението да вземе връх. ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Бееееее.....
- chill
- Гараж: Дакел 280
Супърба спира 100-0 за около 34 метра, нещо което е съвсем задоволително. Според Брембо, Леон купра 280 спира със същата система за 32.7 м. Ауди TT RS coupe (популярен ъпгрейд) спира за 33.3 м. Леона е с 50 кг по-лек от ТТ-то и с 260 кг по-лек от Супърба по спецификация.
За мен е ок спирачната система на Супърба. Не мисля, че на улично/магистрално каране ще я сготвя някъде. Това, което ме дразни, е че спираме само на предно предаване, а като се наложи спиране в траектрория има значение.

За мен е ок спирачната система на Супърба. Не мисля, че на улично/магистрално каране ще я сготвя някъде. Това, което ме дразни, е че спираме само на предно предаване, а като се наложи спиране в траектрория има значение.

-
Reingar
Не е въпроса за колко спира от 100 до 0. Въпроса е ако спре 10 пъти последователно, да не остане без спирачки, или този път да стане двоен.
- Rangel
YYakovliev написа: 22.07.2024, 11:27:12 Причините да избера Brembo-то пред Clubsport бяха две:
Clubsport дискове и накладки се предлагам само предни, за задните трябва да взимаш други и да се различават, което не ми харесва. Има някакви афтърмаркет за задни, които наподобяват визията на Clubsport, но не ми бяха познати като марка.
Цената на Clubsport е скандално по-висока. В предвид моя стил на каране и галенето на спирачката при спиране, не виждам смисъл да давам само за предни дискове и накладки, сума надвишаваща целия комплект на Brembo-то.