Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
DasSkoda

Škoda Фен²

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от DasSkoda »

coverdale написа: 05.11.2024, 18:58:46 Абе,хора.Ще векувате ли с тия коли?Керамики,фолио?За кой ги пазите?
За себе си мога да кажа, в България почти не остана кадърен бояджийски сервиз. Почти винаги си личат боядисани детайли. Нито имат качеството като оригинална боя и лак.
За една драскотина, застарховател те кара да пребоядиваш оргигинална боя, иначе детайла отпада от полицата.
Особенно ако сменяваш компаниите.
Ако фолиото помага за дребни щети, камъчета, за мен си е оправдана инвестицията.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

@bega4kata,
Мисля, че в София за фолио на предница цените са горе-долу такива? Ако някой има опит да сподели, но не мисля, че някъде другаде ще ми кажат 1000 лв и всичко точно. И на мен ми се видя много иначе.

@coverdale, аз бях там по съвсем друга причина и викам да сверя часовника, ама то какво излезе. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Миро фолио Рогачево.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

На мен за изброеното в предния ми пост Йоан от QV Studio ми взе 900 лв. преди две години.

Нооо цената не зависи толкова от броя на детайлите или сложността им, а от цената на колата. С колкото по-скъпа кола отидеш, цената се качва ;)
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

DasSkoda написа: 05.11.2024, 19:11:51 За себе си мога да кажа, в България почти не остана кадърен бояджийски сервиз. Почти винаги си личат боядисани детайли. Нито имат качеството като оригинална боя и лак.
За една драскотина, застарховател те кара да пребоядиваш оргигинална боя, иначе детайла отпада от полицата.
Особенно ако сменяваш компаниите.
Ако фолиото помага за дребни щети, камъчета, за мен си е оправдана инвестицията.
Точно. Да не мислиш, че някой боядисва целия детайл. Само около мястото се прави. В допълнение времето което ще загубиш за това боядисване.
Докато ми слагаха фолио на предната кола, дойде един на който камък на магистрала го беше ударил във фара....ами спасил го беше. Ново фолио 50-60 лева 30 минути и играй. За разлика - отиваш завеждаш, чакаш да дойде част, оставяш колата... МИНИМУМ 2 дена по няколко часа разкарване напред назад.
Относно застрахователите, детайла не отпада. Първо ако си завел щетата те са ти дали пари а ти не си ремонтирал. При последваща щета, ще ти орежат парите за боя. Но ако на първоначалното маркиране не е имало щета и после не си я завел, при някаква сериозна щета няма да те режат.
Ако смениш пък застраховател и не си си оправил щетите - емииии дааа. Снимат те и при следваща щета няма братче [smilie=pardon.gif]

Та фаровете с тея пластмасички дето са, са си напълно задължителни и без да векуваш с колата. Автомивки, слънце, камъни - все леш по фаровете.
За цяла кола е безумно наистина. Все някой ще те задере или ти ще го направиш и така или иначе отива на боя и само дето си лепил. Но за преден капак си струва.
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Ако говорим за боядисване в София, човека според мен е един.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057700261000
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

ostavime написа: 05.11.2024, 20:27:19 Ако говорим за боядисване в София, човека според мен е един
Добър е, но е далеч от бегрешен. Имам личен опит :)

Цените също според мен са неадекватни. 1300лв е платил мой колега за рециклаж и боя на апарати на Сюпърб.

Ама то не е луд, този, който яде баницата де..
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Това да не е един, където все се зарича да не прави повече спирачни апарати [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Мнение от R Dynamic LR5 »

Същия, но продължава да прави спирачни апарати на поразия, казва и цени, кое е от него, кое от клиента.
lybrator написа: 05.11.2024, 23:16:55 1300лв е платил мой колега за рециклаж и боя на апарати на Сюпърб.

Информацията е качена на страницата на майстора:

Изображение
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

За 1300 дали няма да си купиш нови апарати?
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Може и да си купиш…. Заместители обаче [smilie=sarcastic.gif]
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

Тук има доста запознати хора. Моля да ни разяснят , кое точно струва 1300 лв. Труд колко? Части колко? :)
mimomimov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT

Мнение от mimomimov »

lpetrovv написа: 06.11.2024, 06:46:29 За 1300 дали няма да си купиш нови апарати?
Като има овце има и вълци ;) Аз и 3 - 4 000лв. за разни полирания да се дават не го проумявам но за всеки влак си има пътници! Иначе аз пазя и поддържам собственостите си но това вманиячаване тук ме кара да се чувствам юноша бледен :)
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

За нормална цена бих сложил фолио. В противен случай аматьорско поставяне на керамика. Най-малкото заради по-лесната поддръжка.
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

lybrator написа: 05.11.2024, 23:16:55
ostavime написа: 05.11.2024, 20:27:19 Ако говорим за боядисване в София, човека според мен е един
Добър е, но е далеч от бегрешен. Имам личен опит :)

Цените също според мен са неадекватни. 1300лв е платил мой колега за рециклаж и боя на апарати на Сюпърб.

Е, така е до някъде, но според мен качеството си има цена. Аз също имам личен опит още преди години и нямам никакви забележки. Тогава ми прави джанти лично на мен. А и зависи какви са ти очакванията.
Колкото до цената, човека ти казва какво и колко ще струва, а ти си преценяваш дали да плащаш или не и дали изобщо да се захващаш. Предимството му според ме е, че не само боядисва, а прави и ситопечат. На много места само боядисват, но не могат да надпишат апаратите, като стана дума за тях конкретно. Иначе да, то може и спрей за 20 лв. да си купиш и да си ги пръснеш. 🚗
Иначе недоволни и мрънкащи клиенти винаги ще има, но със сигурност там повечето резултати и коментари са положителни. А и човека е достатъчно откровен и прям да споделя двете гледни точки, клиент - майстор. Всеки има право да остави мнение и коментар.

Дадох го просто като вариант.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”