Skoda Octavia 04 Combi VRS 2.0 TSI - Mystique
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Таман си я разработил, готова е за бой ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
От едно известно време забелязвам една промяна в поведението на колата когато сменям между различните режими: Sport/ Individual / Comfort и т.н.
Мисля,че се случваще още преди последния ъпдейт на системата, но не му обърнах много внимание. В началото при смяна на какъвто и да е режим start-stop-a автоматично се включваше отново и трябваше всеки път след това да влизам отново в менюто и да го спирам ръчно.
Вчера докато се прибирах от София -> Пловдив си поиграх доста и забелязах,че в момента включва start-stop-a отново само ако премина към режим Eco. Comfort -> Sport, Normal -> Individual, Individual -> Sport, няма значение как преквключвам стига да не е към Eco start-stop-a си запазва стойността и няма нужда да го спирам пак.
Нямам представа дали с ъпдейта го промениха това или просто с времето колата стана по-умна.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Мисля,че се случваще още преди последния ъпдейт на системата, но не му обърнах много внимание. В началото при смяна на какъвто и да е режим start-stop-a автоматично се включваше отново и трябваше всеки път след това да влизам отново в менюто и да го спирам ръчно.
Вчера докато се прибирах от София -> Пловдив си поиграх доста и забелязах,че в момента включва start-stop-a отново само ако премина към режим Eco. Comfort -> Sport, Normal -> Individual, Individual -> Sport, няма значение как преквключвам стига да не е към Eco start-stop-a си запазва стойността и няма нужда да го спирам пак.
Нямам представа дали с ъпдейта го промениха това или просто с времето колата стана по-умна.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Моята О3 е била така винаги. Пуска старт стопа само на Еко ако съм го спрял преди това.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
На моята О4 никога (разбирай от лятото на 2022 насам) не е включвало Start-Stop при смяна на режим. с изключение на Eco.neshtoZabavno написа: 10.01.2025, 11:10:39 В началото при смяна на какъвто и да е режим start-stop-a автоматично се включваше отново и трябваше всеки път след това да влизам отново в менюто и да го спирам ръчно.
При избор на режим Eco винаги включва Start-Stop.
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Аз пък даже вече нямам старт-стоп ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- neshtoZabavno
По-скоро да разбирам,че проблема е бил в моя телевизор и в някакъв момент се е оправил
.
Това даже мисля,че в някоя от темите се беше коментирало, че при смяна "нулира" настройката ама може и да се бъркам.
Това даже мисля,че в някоя от темите се беше коментирало, че при смяна "нулира" настройката ама може и да се бъркам.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Ама вярно ли някои сте пускали Еко?
Аз само от нормал на индивидуал и малко на спорт. Никога не ми е включвала сама старт стопа. Иначе съм с последната актуализация от преди 2-3 седмици вече...
- neshtoZabavno
Аз в началото когато взех колата на магистралата предимно я карах на Еко до към първите 7000/8000км може би. Не винаги, но да речем около 70% от времето. Освен ако не реша,че ще карам по-бързо. Сега съм винаги на Individual, с волан на спортен режим, двигателя в нормален режим и dcc-то на комфортен. На спорт само ако пътят е хубав, иначе почвам да чувам скърцанията от детското столче отзад, което ме дразни. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)

- neshtoZabavno
Обмислям от известно време дали да сменя летните си 19-ки джанти с по-широки, евентуално и с по-широки гуми. В момента съм с джанти 7,5J 19" и гуми 225/45/19. Мисля да премина на джанти 8,5J 19" и гуми 235/35/19.
Притеснява ме обаче дали комфортът на возенето ще се влоши, тъй като, доколкото разбирам, гумата ще има по-нисък профил, а и самата джанта може да е по-лека от сегашната.
Друг вариант е да изкарам още един сезон със сегашните гуми, които, доколкото разбрах, стават и за по-широките джанти, но тогава гумата ще бъде по-разпъната.
Надявам се, че с новите гуми колата ще се управлява по-добре не само в завои, но ще съм благодарен, ако някой, който е правил подобна смяна, сподели как се променя комфорта при пътуване,че това също е от голямо значение.
Притеснява ме обаче дали комфортът на возенето ще се влоши, тъй като, доколкото разбирам, гумата ще има по-нисък профил, а и самата джанта може да е по-лека от сегашната.
Друг вариант е да изкарам още един сезон със сегашните гуми, които, доколкото разбрах, стават и за по-широките джанти, но тогава гумата ще бъде по-разпъната.
Надявам се, че с новите гуми колата ще се управлява по-добре не само в завои, но ще съм благодарен, ако някой, който е правил подобна смяна, сподели как се променя комфорта при пътуване,че това също е от голямо значение.

- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Сегашните ти гуми трябва да са 225/40/19neshtoZabavno написа: 15.02.2025, 22:06:46 В момента съм с джанти 7,5J 19" и гуми 225/45/19. Мисля да премина на джанти 8,5J 19" и гуми 235/35/19.
С 235/35/19 ще намалиш много диаметъра на гумата.
Според мен по-подходящ размер е 235/40/19
Дори мисля, че можеш да ги сложиш на сегашните джанти.
- neshtoZabavno
Прав си, грешка при писането. Сегашните са 225/40/19.
На мен идеята ми като цяло е да сменя джантите с по-широки и евентуално по-леки, пък ако няма да е кой знае какъв компромис да остана със сегашните гуми още един сезон идеално, защото все още има доста хляб в тях. За 8,5J 19 джанта препоръчват 235/35/19 уж.

- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
35 височина е за Октавия 3.
За О4 е 40.
За О4 е 40.
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Аз съм с 235/35/19 гума с 8.5 джанта. За комфорт не мога да говоря аз, не ми прави впечатление на мен. За визия - стои яко, леко е разпъната гумата и джантата изпъква, но пък е изложена повече на риск от камъчета например. От лятото минавам на 245/35/19
- Fab
- Гараж: 2.0 TDI 150
Колега, дай малко повече инфо за щорите - аз пропуснах да ги добавя в конфигурацията, защото търговецът не каза, че са част от пакет за сън...Търся алтернатива, ама свястна, не на вакуумчета.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
carshades.co.uk