Какви чистачки за Karoq?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Какви чистачки за Karoq?
Значи Денсото вече месец откакто ги сложих и са перфектни засега - имат едни допълнителни скоби на перото, които оригиналните нямат и изглеждат дори по-пипнати от ОЕМ. А иначе са 1:1 като размери. Та засега поне съм доволен. Бош ги хвалеха едно време, но знам, че качеството на стоката тук е нива надолу спрямо ако ги купиш иж същите, но от Германия примерно.
- Sheyretov
- Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG
Какви чистачки за Karoq?
Оригиналните, с които дойде моя Карок, изкараха не повече от година и започнаха да мажат. Старата кола я карах само с Бош Аеро и бях много доволен. Имаха допълнително метално перо, което ги натиска при движение и обира пръските. Взех уж такива и за Карока, но бяха без този метал. За моя изненада те също изкараха около година, а струваха стотина лева. Днес гледам в Кауфланд пак Бош Аеро продават, но по десетина лева бройката. Та не знам какви да взимам и аз вече. На джипа, с който ходя в гората сложих Вюрт защото такива намерих там, където го карам и със слагането започнаха да скърцат.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Какви чистачки за Karoq?
Вероятно са Aero Eco, които са пълна трагедия! Според мен значително по-качествения вариант са Aero Twin.Sheyretov написа: 22.05.2023, 00:50:35 Днес гледам в Кауфланд пак Бош Аеро продават, но по десетина лева бройката.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
petroff
Какви чистачки за Karoq?
И аз последните 7-8 години използвам само Aero Twin/Retrofit, но от около 2, да не кажа 3 години не издържат колкото предходните. Караха ме по 2 години и то при условие, че тогава имаше сняг, замръзи и т. н. Наистина не са толкова добри вече - сега и година не издържат. А може и да зареждат стока като за третия свят...
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Какви чистачки за Karoq?
И тук може да се погледне. Два пъти съм взимал на Valeo за стария ми фокус. Не са евтини, но поне първия път останах много доволен. Работеха добре 4+ години. Комплектът две предни и задна, дойдоха към 64лв. Вторият беше сравнително скоро, надявам се, да не са ги развалили.
https://m.avtochastionline24.bg/skoda/k ... chistachka
https://m.avtochastionline24.bg/skoda/k ... chistachka
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
b5202s
Какви чистачки за Karoq?
Здравейте!
Днес при много слабия дъжд в София ми направи впечатление, че лявата чистачка прескача. Този недъг съм го срещал на всичките си коли, когато стъклото не е достатъчно мокро. Лекувам го с пръскалките. Интерсно защо винаги само лявата прескача.
Дали се дължи на слабо затегнато рамо, на първата ми кола това прескачане беше изгладило жлебовете на рамото, като сложих ново рамо кара няколко години и пак започна да прескача. Ще карам известно време и ще ги питам в шкода. Става въпрос за нов Камик.
Днес при много слабия дъжд в София ми направи впечатление, че лявата чистачка прескача. Този недъг съм го срещал на всичките си коли, когато стъклото не е достатъчно мокро. Лекувам го с пръскалките. Интерсно защо винаги само лявата прескача.
Дали се дължи на слабо затегнато рамо, на първата ми кола това прескачане беше изгладило жлебовете на рамото, като сложих ново рамо кара няколко години и пак започна да прескача. Ще карам известно време и ще ги питам в шкода. Става въпрос за нов Камик.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Какви чистачки за Karoq?
Аз на скоро, декември началото, взех препоръчаните тук във форума Aerotwin на бош. Моите започнаха да скърцат много изнервящо, а задната подскачаше като ранен глиган. За сега съм доволен! Изненадан съм, че и година не успяха да изкарат "оригиналните".
На Фокуса, за 8 години, смених само задната. Отпред са още първите. Колите са ми "уличници".
На Фокуса, за 8 години, смених само задната. Отпред са още първите. Колите са ми "уличници".
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Какви чистачки за Karoq?
Случайно да си пръскал вакса на някое левче?b5202s написа: 24.01.2025, 21:03:36 Здравейте!
Днес при много слабия дъжд в София ми направи впечатление, че лявата чистачка прескача. Този недъг съм го срещал на всичките си коли, когато стъклото не е достатъчно мокро. Лекувам го с пръскалките. Интерсно защо винаги само лявата прескача.![]()
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
Какви чистачки за Karoq?
Забелязвам ,че и при мен заводски чистачки на 8 месеца , лявата прескача като е на по-голям интензитет настроен сензора. Във Варна зима нямаме - на всички е ясно , но не мога да разбера , калпави са чистачките или е нещо друго? Допълнително съм си сложил керамично покритие на всички стъкла , защото забелязах , че когато вали и стават на мокро петно всички прозорци и нямаш видимост особено на предните странични. След керамиката всичкоси си дойде на мястото - или седят на капки или се стичат и по никакъв начин не ми пречат на видимостта. Та предното стъкло въпреки ,че е с нанопокритие и дори по-рядко го ползвам , ами и взе да ми прескача дясната чистачка (пасажерската). Като чета колегите как си ползват по 3-4 години едни чистачки и съм в шок !
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Какви чистачки за Karoq?
Прескача от хидрофобното покритие нанесено на стъклото. Не е от чистачките.
- lanshot
E 55 AMG 1998
Какви чистачки за Karoq?
kolyo b8 написа: 24.01.2025, 23:31:11 Прескача от хидрофобното покритие нанесено на стъклото. Не е от чистачките.
Добре де , защо тогава другата не прескача ? Също така самото покритие не заглажда ли микро драскотините/пукнатините в стъклото и съответно изглажда повърхността и не би трябвало да влоши ,а дори да подобри нещата
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Какви чистачки за Karoq?
Зависи как е нанесено. При мен беше от ден първи и прескачаха и двете. В слаб дъжд е ок - гледаш как капките се пързалят и няма нужда от чистачки. В силен дъжд - също е ок, чистачките работят без да прескачат. Прескача при някакъв межднен нито силен нито слаб. След това имах щета на стъклото и го сменихме с ново. На него не съм слагал покритие. От тогава никакво прескачане. Чистачки сменям преди зимата.
Сега на една нова правиха керамика, но забравих да кажа да не слагат на челното - познай дали прескача
. Ами прескача. Чакам да се "изтрие" или да сменяме стъкло.
Сега на една нова правиха керамика, но забравих да кажа да не слагат на челното - познай дали прескача
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Какви чистачки за Karoq?
На предната кола направих грешката да сложа покритие на предния джам. Първо полиш после импрегниране. Страшен мазаляк няма изчистване. След няколко месеца-година се поизми и стана по - добре. На сегашната тествах друго, което сложих само на страничните и задния и има много голяма разлика, положителна. На предния джам тествах само половината от към жената и положението беше същото. Яко се замацваше, просто ясно не е направено за стъкло което да го търкаш с чистачка. Но за страничните е много добре. Преди това 100-200 км магистрала да мина и страничните се зацапваха яко, точно където гледаш огледалото. След мазането е много добре, вече 1500-2000кмlanshot написа: 24.01.2025, 23:52:07kolyo b8 написа: 24.01.2025, 23:31:11 Прескача от хидрофобното покритие нанесено на стъклото. Не е от чистачките.
Добре де , защо тогава другата не прескача ? Също така самото покритие не заглажда ли микро драскотините/пукнатините в стъклото и съответно изглажда повърхността и не би трябвало да влоши ,а дори да подобри нещата![]()
- lanshot
E 55 AMG 1998
Какви чистачки за Karoq?
На дъртата ми Е55-ца също си обработвам стъклата с нанопокритие и там никакви ядове , даже не знам от кога не съм си сменял чистачките - bosch еди си каква серия (не са извитите) и там няма никакви грижи. Даже не се бях зачислил , добре че имам някаква база за сравнение.
-
b5202s
Какви чистачки за Karoq?
Мдааа. Не мога да отрека, явно трябва да я пръсна с чиста вода , но оттогава доста зимна течност е заминала би трябвало да се е измиила тази вакса.