Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
tahumbata_2 написа: 08.10.2025, 07:35:11
а при други след 6 години ще са Ок
Е, не са Ок вече, ама 5г си ги изкараха.
Колегата Митко да провери дали перата на чистачките контактуват под прав ъгъл със стъклото. Ако по някаква причина рамото се е усукало около оста си, перото вече ще е под осър ъгъл и на единия ход ще е като стъргалка (това малко пресилено, де)
изключихме ли при колегата вероятността някой "доброжелател" да се е опитал да му вдига чистачките и волно или не, да е изкривил рамената? При Камика нямам спомен как е, но при Карока предните чистачки при паркирана кола реално не могат да се вдигнат от някой нервак, дето му пречи колата ти, но пък ако не си премери силата, раменете много лесно се деформират и после е почти невъзможно да се върнат без специализирани инструменти, каквито би трябвало да имат в серзизите на ЕТ, в първоначалния си вид в това число ъгъл и форма на натискане на перото върху стъклото.
При мен на старото Ауди на няколко пъти ми ги бяха кривили разни комплексари и после ми са трябвали десетки опити да ги наглася обратно раменете така, че да правят правилен контакт. И като стана въпрос, при Шкодите за съжаление и от ременете на чистачките са пестили, защото при въпросната А3-ка от 97-ма металът беше отявлено по-як и труден за деформация, докато при Шкодите можеш да ги сгънеш на две дори без особени усилия.
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Днес бях в Еуратек. Направихме нов клип. Преди клипа изчистихме перата и пуснахме чистачките. С вода без вода ефекта беше един и същ дране все едно стържа със стеъргалката за лед. Приемчика каза, че ще изпрати и този клип и чакаме.
След това се качихме в същата служебна скала. Нямаше вода в казначето, но пуснахме чистачките на сухо. Както и очаквах нямаше и звук. Чистачките работила на сухо без шум или дране. Или стъклото е проблем или рамената при мен. Ще видим какво ще направят Еуратек.
Прясна информация от преди малко: задна чистачка за Октавия 3 в ЕТ я дадоха за 36 лв. Белгийска, и старата (с която купих колата) се оказа белгийска. Дано и тя изкара 5½ години преди да се разскрибуца.
baijoro написа: 06.11.2025, 17:50:51
Прясна информация от преди малко: задна чистачка за Октавия 3 в ЕТ я дадоха за 36 лв. Белгийска, и старата (с която купих колата) се оказа белгийска. Дано и тя изкара 5½ години преди да се разскрибуца.
В началото на тази година купувах от там чистачка за Супърб за около 40лв. Заскрибуца и тя на втория месец и се отказах да сменям, а и да я пускам Освен ако не видя, че перото е заминало, не смятам да купувам нова за два месеца тишина
Днес ми се наложи да направя В.Търново - Варна и обратно в дъжда и старата как пък един ход не направи без да застърже... Направо ми взе здравето. Видимо гумата беше здрава, но явно се е удървила от времето.
Ще я видим новата колко ще изкара.
Ако ви се занимава с дреболии си купувате един нано графитен флакон/спрей и като падне оригиналното покритие на перото , ако гумата е още здрава, ги минавате една ръка и няма да скърцат.
За да приключа темата, проблемът се оказа във фабрично или не криво рамо. След смяната му независимо дали има или няма вода по стъклото шум не се чува.