Мерцедес

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мерцедес

Мнение от BlackPearl »

bega4kata написа: 28.12.2025, 18:48:05 з се чудя сега почивните дни, каква работа да си намеря да сляза до града и къде да отидем да се разходим за да го карам.
To голямо каране [smilie=sarcastic.gif] !
Иди извън града, покарай го 4-5 часа- 200-300+ км.....
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Големите му карания са само 2 за съжаление, до Гърция и до събора [smilie=pardon.gif]
Така се случи че другите ми екскурзии бяха със самолет и автобус. Няма къде да го карам по 4-5 часа :)
Колкото толкова. Др. година дано повече.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от La Furia Roja »

Sawyer написа: 28.12.2025, 14:52:47 Ако човек иска SUV с двулитров мотор, нямам идея защо би платил тая цена
. Лъжат се. Има балами. Основно фусти. Моя колежка си взе подобен. Чисто нов. GLC 300 coupe. Бензин 2.0 Майлд хибрид. 255 от ДВГто плюс 23 коня мисля че беше. Готов наличен. Черен е нейният. Дамски джип е това както и да го погледна. На Въпросната колежка разбирането и за коли е на ниво , каква е новата Ти кола? Ами зелена. Първо я излъгаха с един нов джип роувър. Две години тази кола не излезе от гаранционните сервизи. Ужасен боклук. Пищиса се колежката и едвам с огромни загуби продаде роувъра обратно на дилъра. Яко и го нацепиха. Сега от Мерца пък я излъгаха и доста пари и прибраха. Отървала ги е от налична джипка. Поне за момента е здрава колата, но е умряла. Ама тя си го кара 70-80 и изглежда е доволна. Ходи и.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Как пък го определи дамски? 4,72 е дълъг и над 2 метра широк.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мерцедес

Мнение от stefan L »

Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

stefan L,
С огледалата имах предвид!
Нали и огледалата трябва да преминат. По-широк е от Кидияк примерно. И междуосието му е по голямо....
Значи всички Кодияци са Женски.
Тигуани, Кю 5, Рав4, х3 и т.н. всичко е женкарска работа.
А тези с Карок са със момически, а Камик направо детски сувчета. [smilie=kiss3.gif]
Какво общо има размера с това за жени ли е или за мъже?
За мен именно този размер е най подходящия за мен.
Гле е огромен и супер непрактичен размер за моите нужди. Огромен антиаеродинамичен шкаф с наднормено тегло.
Аз харесвам женски размери :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мерцедес

Мнение от Sawyer »

Aз не мисля, че GLC 200 дава нещо повече от един Kodiaq RS. Обикновено една от причините за скок в премиум сегмента е моторизацията. Тук по-голям и мощен двигател няма - 227к.с. обща мощност срещу 265к.с. при относително еднакво тегло. Други аргументи са теоретично по-добрите материали и сглобка в един премиум, както и по-новите технологии. Да речем, че ги има. В клипа на италианеца беше показано, че дори в по-горните нива на оборудване в GLC има евтини неща, но да кажем, че като материали, изпълнение и технология е по-добър. Нека ме поправят съфорумниците с такива коли, но мисля, че Kodiaq RS “с всичко” струва около 115k. Срещу него имаме GLC далеч не с всички екстри и с по-слаб двигател за 157k. Колко пък по-добри да са тия материали и технологии в Бенца? Възможно ли е да се плащат 40k+ отгоре просто заради логото на капака и желанието да се каже “Карам Мерцедес”… макар и тая доста скъпа кола да е далеч от истинските мерцедеси? 🤔
bega4kata написа: 28.12.2025, 18:48:05 Защото усещането при шофиране на този модел на Мерцедес, НЯМА НИЩО ОБЩО с шифирането на БМВ и нещо от ВАГ групатa
Съгласен съм, че всяка кола има собствен характер. Въпросът е доколко едно GLC 200 може да покаже същия характер като, да речем, GLC 450d като твоето и да оправдае това, че струва много повече пари от Kodiaq RS 🤔
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мерцедес

Мнение от Цецо75 »

Тия коли са правени за държави с високи данъци. Там само заради данъка големият мотор може да отиде двойно като пари. Ама пусто иска да се фука с Мерцедес, пък нека е с мотор на косачка...

От друга страна, то ако не живее в Германия, какво да го прави тоя голям мотор? На магистралата с 130, дали ти е 200 и 500 коня мотора - все тая, само си плащаш, без да го ползваш. Тука все още е хлабаво и може да го настъпиш, Италия може би също... другите държави е стегнато яко.
Бееееее.....
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мерцедес

Мнение от Драгомир »

bega4kata написа: 29.12.2025, 21:21:29 Значи всички Кодияци са Женски.
Това, което аз забелязвам по улиците (а и почти всички коментиращи тук също) е, че GLC се кара почти изцяло от жени, а Kodiaq почти изцяло от мъже [smilie=pardon.gif]
Никой не коментира размерите на колите.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мерцедес

Мнение от Цецо75 »

Да ама GLC се кара от жени тупалки, а Кодиак от мъже скъсаняци... кат мен [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мерцедес

Мнение от tsb »

Аз да попитам, колко от последно коментиралите тук карат МБ, камо ли дават истински отзиви(не от едно клипче глЕдах). И аз имам статистика, че шофьорите на Тойота, тези с очила и с шапки не стават...ама какво от това [smilie=pardon.gif]
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Абе и бая ГЛЕ, ГЛС и S class се карат от мацки с дебели джуки.
И това женски ли ги прави?
По принцип повечето сув са ГЛЕ и повече Мацки карат това. Причината за това гле да е по разпространен от глц е това че глц им излиза много скъпо на бизнесмените. Не става 7 местно да се вземе с данъчен кредит.
На събора давам кръгчета на който иска от поляната до края на Етъра отбивката за прохода Шипка и обратно. :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от bega4kata »

Sawyer написа: 29.12.2025, 21:35:35 Съгласен съм, че всяка кола има собствен характер. Въпросът е доколко едно GLC 200 може да покаже същия характер като, да речем, GLC 450d като твоето и да оправдае това, че струва много повече пари от Kodiaq
Возията си е возия. Ако е с премиум пакет което включва и допълнителната пяна и стъклата, ще е също приятна при нормално шофиране.
Защото съгласен съм с теб, че мотора има много важна роля в усещането при шофиране. Много силна тиха тяга и много приглушено 6 цилиндрово буботене без грам вибрация играят голяма роля.
При изпреварване глц 200 ще се дере и мъчи на едно място и няма да е премиум преживяване така е. Не съм карал. Но 220д тестовото ме впечатли с положителни емоции, като не съм се правил на състезател, защото бях с дилър все пак.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от La Furia Roja »

bega4kata написа: 29.12.2025, 22:28:50 Абе и бая ГЛЕ, ГЛС и S class се карат от мацки с дебели джуки.
И това женски ли ги прави?
. Не само женски ги прави. Педалски също. Въобще двамата с Миляка напълно се провалихте. Безобразие. [smilie=punish.gif] [smilie=punish.gif]
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мерцедес

Мнение от ЦецоNOL »

KODIAQ VRS е най-най якият SUV на пазара .
И не защото сме ШКОДА ФОРУМ , а защото цена/качество/перформанс и място НЯМА кой да го пребие.
В тоя сегмент АМГ/С/М са по 300к
Гледам сега по моловете вкарали някакви СУВ-чета , няма да споменавам марки , ама почват от 169 000лв.
Баси недоразуменията , честно.
Масово големите СЪВове на Мерц и БМВ се “карат” от кифльочи и ми мутреят🤦🏻‍♂️
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”