Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7
4. Kodiaq II 2.0 TDI 193 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Някой пробвал ли е да си зарежда лаптопа през USB type C в Кодияка? Мисля, че в някое ревю на модела казаха, че били мощни задните type C и можело да си зареждал лаптопа с тях. В Супърба си имах шуко и често го ползвах за работа по път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Мноoooго ме съмнява да има 45W или повече в тия недоразумения. Поне на предишната генерация си бяха дебилни 5V/1A, въобще няма и идея за PowerDelivery протоколи и т.н.
Едва ли са правили нещо по-въпроса и в новата версия - според мен всичко над флашка ще му дойде нанагорно.
Едва ли са правили нещо по-въпроса и в новата версия - според мен всичко над флашка ще му дойде нанагорно.
Бееееее.....
- ŠKodiaq
- Гараж: Škoda Kodiaq 2025 Sport Line 2,0 TSI / 150 kW / 204 к.с., 7DSG, 4x4
- Обратна връзка:
Всеки USB-C порт на новия Кодиак е по 45W.
USB порта до огледалото е 15W.
Безконтактното зареждане е 25W.
https://www.skoda-ksa.com/models/kodiaq ... nnectivity
USB порта до огледалото е 15W.
Безконтактното зареждане е 25W.
https://www.skoda-ksa.com/models/kodiaq ... nnectivity
"Ducunt Volentem Fata, Nolentem Trahunt"
Lucio Anneo Seneca
Lucio Anneo Seneca
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Виж ти, някой меринджей е мислил може би... Ако е 45W би трябвало да стане за бизнес клас лаптоп.
Бееееее.....
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
И Камик има опция всички USB-C отпред и при задните пътници да са по 45 вата (общо 4 на брой). Моите са такива. Дори има опция за 15 ватов USB-C при огледалото за обратно виждане. За всякакъв телефон и таблет 45 ватовите са достатъчни, за ултрабук също.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Бях обещал да споделя информация за сервизната акция, на която ме викнаха. Става дума за 90EE - ъпдейт на всички системи в колата от средата на миналата година. Има повече информация в нета, както и дискусии в английския форум.
Днес я взех, стоя там ден и половина. Това, доколкото разбирам, е най-оптимистичният вариант. Казаха, че всичко е минало успешно. Иначе ако има някакви проблеми с ъпдейта казаха, че може да стои 3-4 дни. Един колега от форума имаше грижи месеци наред след този ъпдейт (заради което отлагах дълго), но май при него накрая се оказа някакъв проблем с акумулатора.
Както и да е, засега не виждам някакви особени разлики в поведението на колата. Виждам, че помни всички настройки (което е добре) и няма грешки или съобщения. Ще следя 1) за един шум, който се чуваше понякога малко след потегляне и 2) дали ще продължи да има проблеми с връзката с Андроид.
Днес я взех, стоя там ден и половина. Това, доколкото разбирам, е най-оптимистичният вариант. Казаха, че всичко е минало успешно. Иначе ако има някакви проблеми с ъпдейта казаха, че може да стои 3-4 дни. Един колега от форума имаше грижи месеци наред след този ъпдейт (заради което отлагах дълго), но май при него накрая се оказа някакъв проблем с акумулатора.
Както и да е, засега не виждам някакви особени разлики в поведението на колата. Виждам, че помни всички настройки (което е добре) и няма грешки или съобщения. Ще следя 1) за един шум, който се чуваше понякога малко след потегляне и 2) дали ще продължи да има проблеми с връзката с Андроид.
- lyubohar
Skoda 90EE is a workshop-based software update campaign (not an over-the-air update) aimed at solving severe infotainment, connectivity, and KESSY (keyless entry) issues, primarily affecting new Skoda models like the 2024-2025 Kodiaq and Superb.
What is Included in the 90EE Update:
What is Included in the 90EE Update:
- Infotainment Update: Upgrades the infotainment control unit to a newer, more stable baseline (often reported as SW0330).
- Stability Improvements: Reduces infotainment system resets, screen blackouts, and outages.
- Functionality Fixes: Optimizes the rear camera functionality.
- Connectivity Enhancements: Improves the stability of Bluetooth and SmartLink (Apple CarPlay/Android Auto) connections.
- Key Immobilization Fix: Addresses, to a certain extent, issues where the engine fails to start.
- KESSY Fixes: Targeted fixes for keyless entry and central locking issues, such as doors not unlocking or locking properly.
- Performance Improvements: Fixes for map issues on the virtual dash and improved front collision/sensor behavior.
- Battery Diagnostics: Extended high-voltage battery diagnostics for improved cell self-discharge recognition.
- General Bug Fixes: Addresses user-reported glitches, such as settings resetting on startup or driver display configuration issues.
- Installation Time: The update is extensive and can take 1.5 to 2 days to install, sometimes requiring in-depth dealer investigation.
- Potential Risks: Reports indicate that this update can sometimes cause further issues, such as locking out keys, requiring re-coding, or, in severe cases, requiring a windshield camera replacement.
- Context: It is often applied to vehicles running on older software versions (like ME3.0 or earlier) to bring them up to date.
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Камерата по-добра картина ли вади сега?
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7
4. Kodiaq II 2.0 TDI 193 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Страничните ефекти от ъпдейта може да не са много леки.... особено притеснително ми звучи смяната на предната камера.lyubohar написа: 10.02.2026, 17:33:13 Potential Risks: Reports indicate that this update can sometimes cause further issues, such as locking out keys, requiring re-coding, or, in severe cases, requiring a windshield camera replacement.
- lyubohar
Е, това са някакви супер-крайни случаи ако всичко се омаже, сигурно под 1% от случаите. Дори на колегата, на когото му се омаза яко колата след тоя ъпдейт (ако въобще е от него - май не се знае със сигурност), не са му сменяли нищо подобно. Но някакъв риск от проблеми и последващи посещения в сервиза има, аз затова отлагах 9 месеца. А скоро май ще има нов ъпдейт...
Иначе за задната камера не съм обръщал внимание, за мен си е добре. Ще видя утре по-внимателно, но не ми се вярва да има промяна в качеството от софтуерен ъпдейт.
За съжаление откачането на Android Auto все още не е ОК. Може би са оправили да не прекъсва по време на ползване (което се случваше мнооого рядко), но откачането и закачането когато си извън колата за малко все още не е ОК.
Иначе за задната камера не съм обръщал внимание, за мен си е добре. Ще видя утре по-внимателно, но не ми се вярва да има промяна в качеството от софтуерен ъпдейт.
За съжаление откачането на Android Auto все още не е ОК. Може би са оправили да не прекъсва по време на ползване (което се случваше мнооого рядко), но откачането и закачането когато си извън колата за малко все още не е ОК.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
И аз да питам, та чувам вече за втори път един метален звук и леко трудно потегляне, а звукът е като от тенекия която се отлепва от нещо. Това се случва при първо потегляне след покой от около 5 дена. Колата е гаражна и се държи на P и ръчна спирачка.
На някой да му се е случвало нещо подобно?
На някой да му се е случвало нещо подобно?
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Преди да оставиш така, карал ли си в дъжд или през локви?PPG написа: 14.02.2026, 16:09:50 един метален звук и леко трудно потегляне, а звукът е като от тенекия която се отлепва
Ако накладките са били мокри Auto Hold-a ги е е "залепил" мокри за дисковете. Като тръгваш след по-дълъг престой (5 дни в случая) - ръчната преодолява "залепването" и затова чуваш такъв звук.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Да, и в двата случая валеше. Помислих си го, че е от ръчната, но чак да ги лепи, не. Това, че се случва така, има ли някакъв проблем за дисковете или накладките?
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
- ŠKodiaq
- Гараж: Škoda Kodiaq 2025 Sport Line 2,0 TSI / 150 kW / 204 к.с., 7DSG, 4x4
- Обратна връзка:
Привет,
Имам въпрос относно CarPlay и мултимедията в Коди 2.
Телефона (iPhone) е свързан с колата. Всичко си работи нормално.
Да вземем примерна ситуация, че стоя в колата, слушам си музика на радиото и чакам нещо или някого.
През това време си човъркам из телефона - социални мрежи, Viber. и т.н.
При получаване/изпращане на съобщение през вайбър за кратко прекъсва музиката от радиото, заради звука, който приложението издава при тези събития. И това го прави на всяко получено/изпратено съобщение. Също, примерно ровейки из социална мрежа на която се визуализира някакво видео, в момента в който то тръгне и съответно радиото спира и тръгва звука от клипчето на телефона през мултимедията.
Въпросът е, има ли начин CarPlay да си остане включен, но тези звуци от телефона да не се пускат постоянно през мутлимедията, т.е. да си слушаш радиото, докато същевременно си ползваш телефона за странични дейности, без това да "накъсва" музиката?
Благодаря.
Имам въпрос относно CarPlay и мултимедията в Коди 2.
Телефона (iPhone) е свързан с колата. Всичко си работи нормално.
Да вземем примерна ситуация, че стоя в колата, слушам си музика на радиото и чакам нещо или някого.
През това време си човъркам из телефона - социални мрежи, Viber. и т.н.
При получаване/изпращане на съобщение през вайбър за кратко прекъсва музиката от радиото, заради звука, който приложението издава при тези събития. И това го прави на всяко получено/изпратено съобщение. Също, примерно ровейки из социална мрежа на която се визуализира някакво видео, в момента в който то тръгне и съответно радиото спира и тръгва звука от клипчето на телефона през мултимедията.
Въпросът е, има ли начин CarPlay да си остане включен, но тези звуци от телефона да не се пускат постоянно през мутлимедията, т.е. да си слушаш радиото, докато същевременно си ползваш телефона за странични дейности, без това да "накъсва" музиката?
Благодаря.
"Ducunt Volentem Fata, Nolentem Trahunt"
Lucio Anneo Seneca
Lucio Anneo Seneca