Octavia 1.5 tsi M-hev, грешка:48V батерия

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Здравейте!

Имам проблем с О4 1.5 тси, мек хибрид.

От известно време при първо палене ми излизат 3 грешки -
Грешка: Старт-стоп
Грешка: система за задвижване. Потърсете сервиз.
Грешка: 48V бордова мрежа. Моля, не потегляйте. Док. на авт.

Колата на 02.02.2026 навърши 2 години. 52 000 км.

До сега не съм имал никакви ядове. Тези грешки като започнаха да излизат са винаги при първо палене, ако не е палена повече от 2-3 часа, както и - като я загася и запаля наново се оправя. [smilie=fool.gif]

Беше вече в Еуратек Дружба в София, седя 1 ден и е трябвало да ъпдейтнат софтуер, както и са изчистили грешките. След като я взех 1 ден след това светнаха отново, отново рестарт и газ. От 7 дни вече не е светила, но днес говорих с човека от представителството, искат да я закачат отново и да говорят с чехите, като щели дистанционно да четат грешките и да кажат какво е. Бяха ми споменати като възможни проблеми - софтуер, стартер-генератор, хибридната батерия. [smilie=hunter.gif] [smilie=ireful1.gif]

Някой с подобен проблем до сега ?? За да мога поне нещо да се ориентирам какво става.. Благодаря предварително.
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

sadviperial, Виж тази тема:

https://www.skoda-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6917
Ford Focus 2025 - НЕ ГОРИ МАСЛО
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Ъпдейт: колата е в шкода дружба в момента, вчера в 14:00 ми казаха, че са пуснали запитване до чехите, тъй като тук в БГ не знаели какво да правят и действали по протокол. Чакаме диагноза. Ще ъпдейтна публикацията, като има информация. [smilie=pleasantry.gif]
Последно промяна от sadviperial на 11.02.2026, 17:33:42, променено общо 1 път.
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Говорих с човека от шкода, колата остава за минимум 2 седмици при тях. Стартер-генератор (алтернатор) е поръчан днес и ще се чуем до седмица и нещо да потвърди, че е сменен и че всичко е точно. Ще пусна още 1 ъпдейт като е готова колата и я покарам, да кажа какво се случва и дали проблемът е отстранен :)

Оказва се явно, че дори и с различни грешки от тези на колегата в подобна тема, действат под ножа с всички, които са с мекия хибрид и сменят директно стартер-генератор. Казаха ми, че е хубаво да не взимам колата да я карам, докато не го сменят, защото можело да прецака батерията/акумулатора, макар, че не излизат грешки в момента.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Гледам променил си си мнението, където хубаво ни се "накара" как видиш ли "смеем" да ти даваме съвети с темата на другия колега...
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Не съм ви се накарал, проблема е подобен, грешките, които излизат - не. В крайна сметка казаха, че не стартер-генератора е проблемен, а софтуера му, чакат скоро ъпдейт, щото било често срещан проблем. И като не се оправи с настройките дето правят при първо посещение - сменяли цялата система. Както съм написал и по-горе. Пък, ако на някого му потрябва за в бъдеще подобен топик, по-лесно ще попадне на тези двата, щото други няма, а двата са с различни грешки и един проблем :)
vankata322

Шкода Новак

Мнение от vankata322 »

колега може ли ъпдейт? какво се случи с колата, оправиха ли проблема
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

vankata322 написа: 14.02.2026, 10:32:07 колега може ли ъпдейт? какво се случи с колата, оправиха ли проблема
Преди 3 дни :
sadviperial написа: 11.02.2026, 17:32:08 Говорих с човека от шкода, колата остава за минимум 2 седмици при тях.
Ford Focus 2025 - НЕ ГОРИ МАСЛО
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Ъпдейт:

Отивам да взема колата, доставката на стартер-генератор-а и смяната му се случиха за 7 дни. Доста съм очарован от този факт, при положение, че масово се плашим с чакане от по 2-3-4 седмици и т.н... Приятно изненадан съм, наистина. Ще пиша след седмица -две да кажа как е количката след смяната. Предполагам няма да има драма вече :) Благодаря на всички, които писаха. [smilie=yahoo.gif] браво
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”