Грешки lаne assist; light assist
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
atanas4
- Гараж: Skoda Superb III 2.0 TDI (190 кс) DSG6 4x4;
Citroen C5 I 2.2 HDi (133 кс);
Citroen C3 I 1.4 HDi (90 кс)
Преди малко, след потегляне, ми изписа: Грешка:Разпознаване на пътните знаци, след малко...Грешка:светлини за завиване (AFS).
Загасих и запалих - пак се появиха, но междувременно включих дългите на авоматичен - изключи се автоматичното и ми изписа: Неизправност:Light Assist'
На OBD11 ми дава две грешки: U112300 постоянно и C1106F0 постоянно...не се чистят.
Смених батерията на ключа, 5 пъти избърсах стъклото над датчиците и пак същото- като запаля, след 10 сек се появяват. Акумулаторът ми е нов и е ок.
Моля за помощ.
Загасих и запалих - пак се появиха, но междувременно включих дългите на авоматичен - изключи се автоматичното и ми изписа: Неизправност:Light Assist'
На OBD11 ми дава две грешки: U112300 постоянно и C1106F0 постоянно...не се чистят.
Смених батерията на ключа, 5 пъти избърсах стъклото над датчиците и пак същото- като запаля, след 10 сек се появяват. Акумулаторът ми е нов и е ок.
Моля за помощ.
-
atanas4
Грешка C1106F0 обикновено се отнася до проблем при калибрирането на предната камера за подпомагане на водача (Lane Assist), често срещана при автомобили от групата на VW (Skoda, VW, Seat). Тя сигнализира, че системата не може да завърши калибрирането, често поради "Not enough circles found" (не са открити достатъчно кръгове) или неправилни параметри на калибриращия панел. Основни причини и решения: Замърсено стъкло: Проверете за мръсотия, силиконов пад или препятствия в зоната на камерата.Неправилно калибриране: Проверете дали калибриращите марки са разпознати правилно (стойностите трябва да са \(\ge 63\)).Силиконов пад: Ако е сваляна, силиконовата подложка на камерата трябва да се смени.Силна светлина: Избягвайте пряка слънчева светлина или силни светлинни източници върху камерата/панела по време на калибриране. Често се появява при динамично калибриране, когато Lane Assist не може да се активира.
-
atanas4
Грешката U112300 (обикновено при Volkswagen Group) означава "липсващи данни за комуникация" (Data Bus Missing Message). Това е общ код за загуба на връзка между модули, който не посочва точно кой модул е засегнат. Често се дължи на прекъснат кабел, проблем с ключа (чипа) или други неработещи функции.
Възможни причини и диагностика:
Проблеми с окабеляването: Проверете за прекъснати или корозирали кабели в CAN шината.
Неработещи функции: Наблюдавайте автомобила за други симптоми – неработещи светлини, стъкла или други системи често посочват виновника.
Ключ/Имобилайзер: Възможно е чипът в ключа да не се разпознава правилно.
Захранване: Проверете състоянието на акумулатора и предпазителите.
Препоръчително е да се извърши пълна диагностика със специализиран софтуер (като VCDS/VAS), за да се идентифицира кой точно модул не изпраща данни.
Възможни причини и диагностика:
Проблеми с окабеляването: Проверете за прекъснати или корозирали кабели в CAN шината.
Неработещи функции: Наблюдавайте автомобила за други симптоми – неработещи светлини, стъкла или други системи често посочват виновника.
Ключ/Имобилайзер: Възможно е чипът в ключа да не се разпознава правилно.
Захранване: Проверете състоянието на акумулатора и предпазителите.
Препоръчително е да се извърши пълна диагностика със специализиран софтуер (като VCDS/VAS), за да се идентифицира кой точно модул не изпраща данни.
-
atanas4
Забелязах също, че чистачките чистят по-често (леко ръми).
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Минусовата клема на акумулатора за 5 минути да се разкачи като за начало. Нещо ако е програмирано/кодирано преди това в А5 модула ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
atanas4
Сега пробвах. Разкачих минуса за 5-6 минути, изчаках още 2-3 минути, влязох и заключих и отключих 2-3 пъти. Запалих - излязоха доста сигнали, но като вдигнах 20, повечето изчезнаха. Само тези трите останаха: Грешка:Разпознаване на пътните знаци, след малко...Грешка:светлини за завиване (AFS); Неизправност:Light Assist.
Лошото е, че сега колата не може да се заключи. Дистанционното не действа, иначе пали.![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
Лошото е, че сега колата не може да се заключи. Дистанционното не действа, иначе пали.
-
atanas4
Баси, оправи се дистанционното. Смених втора батерия - не става. Накрая върнах старата батерия и се оправи. И това като беше станало, направо се притесних...Но асистентите не работят.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Покарай малко, шъ съ опраи 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
atanas4
А дано.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Видях, че скоро си питал за ксенонови крушки, адаптери и т.н.- монтирал ли си нещо такова на колата - питам защото едната ти грешка е light assist, некачествени афтърмаркет светлини имат неприятното свойство да шашкат изключително много системата? Някакви други интервенции правени ли са по колата преди проблема - кодиране, смяна на нещо и т.н. Просто те насочвам - напълно е възможно да е нещо съвсем ново, но все пак провери.
-
atanas4
Не, не. Не съм барал нищо по светлините.
Скоро бях в Шкода за опознаване на ключ (някъде преди 20 дни) и после забелязах, че някои настройки са ми променени...
Между другото напоскедък забелязвам, че понякога едната светлина на късите трепти.
Скоро бях в Шкода за опознаване на ключ (някъде преди 20 дни) и после забелязах, че някои настройки са ми променени...
Между другото напоскедък забелязвам, че понякога едната светлина на късите трепти.
-
atanas4
Бях на сервиз и ми направиха калибровка на камерата. Нито един от асистентите не ми работеше, а сега всичко си работи. 90 евро, Дуранов сервиз - Димитровград. Много съм доволен.
-
nitroverfs
А така , Супер!