От днес вече съм в
@ЦецоNOL клуб! Ето, вързах, да не избяга голямата туба из Дружба-та:

Благодаря на
@ЦецоNOL , че ме включи

Сега, колко си въобразявам и колко не, ама по-мазничко се движи, особено в ниски обороти, изобщо не се чува.
Обслужих на на втората година и 30к километра. Плюс каквото се полага (така и не си купих филтър за купето, та ще карам с техния), направих и обслужване на Халдекс. Ето сметката:
Това е трето масло - на 5к, 15к/1 година и сега.
Ще си сравня с миналата година, но със сигурност труда е бил 80 лева, срещу 47 евро сега. Както и да е, който иска да се грижи за колата, ще плаща.
Но, за пореден път си дадох сметка колко много ме ужасява това, да си дам колага на някого, пък и той да ръчка по нея (аз не разбирам от коли). Преди години карах на бащата Реното чат-пат в Омникар (срещу Ikea) - слагат найлон на седалката и тогава сядат. После облепят скоростния лост и волана и не се пипа нищо излишно.
Днес взимам колата и първата ми работа е да отворя багажника, да си сложа чадъра - легена надигнат. Повдигам, под капака на багажника, разместено и мрежата надига. Сега, не мога да си представя, че част от обслужването има нещо общо с там, а може и да има. Ама, прегледах да не липсва нещо.
После, пасажерската седалка зарязана "легнала", а на самата седалка някакво мазно петно. Тръгнах да се връщам, да се обяснявам, ама ... кой ще ме отрази, да си го забързах.
Най-накрая, запалих колата и стана като коледна елха - 9 грешки, в това число стар/стоп-a, ESC-a, Hill Assist, парктроници - нищо не работи. Изключих, запалих пак - пак така. В крайна сметка се върнах, приемчика се качи, вкара я за проверка и след малко излезе и каза, че са проверили букси и работи, всичко било наред. Повече не излязоха грешки ...
Сега, какво е станало между изкарването на колата и моето качване и дали са си били там, не знам, ама ...
Та, така - в общи линии, разбирам хората, които са мнителни. В крайна сметка, това си е чужда вещ. Не искам да казвам, че има едно съмнително дернато на волана, което не мога да си спомня да е от мен, но пък и няма как да съм сигурен, че не е.