Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7
4. Kodiaq II 2.0 TDI 193 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Мда. При мен също се появява. Изглежда като някакъв глич. Не го считам за проблем. Свикнах с него.
- berberov_sm
- Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7
4. Kodiaq II 2.0 TDI 193 h.p. 4x4 DSG 7 - Обратна връзка:
Привет!
Наблюдавам следния проблем с предните USB-c на Кодиака: когато включа телефона да се зарежда с кабел, зареждането започва и след 5 секунди спира и не продължава. Телефонът е IP 17 с оригиналния кабел. С IP 15 е същото, така че не мисля да е от телефона. Като го включа на задните USB-c си зарежда без прекъсване.
Някой има ли подобни наблюдения и знае ли на какво се дължи това поведение?
Наблюдавам следния проблем с предните USB-c на Кодиака: когато включа телефона да се зарежда с кабел, зареждането започва и след 5 секунди спира и не продължава. Телефонът е IP 17 с оригиналния кабел. С IP 15 е същото, така че не мисля да е от телефона. Като го включа на задните USB-c си зарежда без прекъсване.
Някой има ли подобни наблюдения и знае ли на какво се дължи това поведение?
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
При нас си се зарежда и с Андроид и с Айфон (май 16). Така правеше на Пасата и беше от кабела. Пробвай с друг кабел за всеки случай.
Иначе на мен ми заби GPS-а и няколко дни в апа показваше една и съща грешна локация. Съответно асистентът за знаците се объркваше също, защото GPS-а му подава грешни данни. Примерно на магистралата ми показва коректно 140, но след 20 секунди изписва "извън обхвата на действие на асистента" и връща на 50км/ч, които изглежда са му дифолтни. Днес изведнъж локацията се оправи без да съм правил нищо и знаците и те се нормализираха. На някого случвало ли му се е?
Иначе на мен ми заби GPS-а и няколко дни в апа показваше една и съща грешна локация. Съответно асистентът за знаците се объркваше също, защото GPS-а му подава грешни данни. Примерно на магистралата ми показва коректно 140, но след 20 секунди изписва "извън обхвата на действие на асистента" и връща на 50км/ч, които изглежда са му дифолтни. Днес изведнъж локацията се оправи без да съм правил нищо и знаците и те се нормализираха. На някого случвало ли му се е?
-
shalata
И аз имах такъв проблем и след като ми направиха ъпдейт изчезна, но когато ходих в началото в Еуратек ми говореха глупости, че се случвало често от престой в подземни паркинги… Ядосах се и писах директно на мейла на сервиза в централата и от там се свързаха веднага с тях и ме викнаха за ъпдейта + смяна на някакъв блок, който им изпратиха от Чехия и др седмица ще ходя да го сменят. Имал съм няколко случая през годините с други коли от тях и им изисквам разпечатка от протокола в Бг, че всичко е ок според тях, пиша в централата и веднага се оправят нещата. Иначе тяхната политика е карай, то като се счупи ще се разбере. Но в случая е мн неприятно с gps-а и не можеш да си използваш колата правилно. Камоли ако решиш да включиш acc на магистралата със 140км и то да ти засича, че си с 50км, не ми се мисли какви спирачки ще набие.
- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Кой е този мейл на сервиза в централата?
- lyubohar
Ами на мен скоро ми актуализираха колата, то даже преди ъпдейта не ми се беше случвало никога. Но и от ъпдейта не мисля, че е, понеже минаха 2 месеца оттогава и чак сега го направи.shalata написа: 14.04.2026, 20:27:54 И аз имах такъв проблем и след като ми направиха ъпдейт изчезна, но когато ходих в началото в Еуратек ми говореха глупости, че се случвало често от престой в подземни паркинги… Ядосах се и писах директно на мейла на сервиза в централата и от там се свързаха веднага с тях и ме викнаха за ъпдейта + смяна на някакъв блок, който им изпратиха от Чехия и др седмица ще ходя да го сменят. Имал съм няколко случая през годините с други коли от тях и им изисквам разпечатка от протокола в Бг, че всичко е ок според тях, пиша в централата и веднага се оправят нещата. Иначе тяхната политика е карай, то като се счупи ще се разбере. Но в случая е мн неприятно с gps-а и не можеш да си използваш колата правилно. Камоли ако решиш да включиш acc на магистралата със 140км и то да ти засича, че си с 50км, не ми се мисли какви спирачки ще набие.
А защо ще ти сменят и блок сега след като от ъпдейта се е оправило? Пиши после като ти го сменят дали има ефект. И наистина мейлът на централата би бил полезен. Иначе не мисля, че ще ти набие спирачки ако караш с ACC, просто ще пищи постоянно, че превишаваш скоростта.
-
Zaryan85
Аз имам проблема с ГПС от миналото лято, ту се появява ту изчезва. Преди 2 седмици я карах в ЕТ за смяна на камера, че и там изникна проблем. Та смениха камерата, мина сервизната акция за еърбеците в предните седалки (за която не ме бяха уведомили, а ми съобщи приемчика на момента), направиха ъпдейта с надеждата да се оправи проблема с ГПС, но1 час след като взех колата пак се появи. Пратих му видео какво се случва и на другия ден се обади, че е поръчал някаква част / блок и ще се обади като дойде тя да се сменя. Не е болка за умиране, но е неприятно да се разкарвам 1-2 пъти на месец до София специално до ЕТ за някакви дефекти, които веднъж трябва да отида, за да се установят и след това да се поръчва, да се чака и пак да ходя за смяна. На всичкото отгоре, по телефона казва, вероятно ще стане в рамките на деня да изчакам и като оставя колата се почва едно мъцане и накрая ела утре...
Та в тоя ред на мисли някой знае ли дали ако искам ще ми дадат заместващ автомобил, с който да се прибера и когато колата е готова след ден, два да отида и да си я взема?
Та в тоя ред на мисли някой знае ли дали ако искам ще ми дадат заместващ автомобил, с който да се прибера и когато колата е готова след ден, два да отида и да си я взема?
Kodiaq Sportline 2025, 2.0 TSI
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Zaryan85 - Срещу заплащане ще дадът..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- lyubohar
А ползвате ли фабричната навигация? Според мен там нещо не е наред и оттам забива GPS-ът. Защото аз не бях я ползвал никога и една година не съм имал никакви проблеми с GPS. Преди месец си активирах trial версията да я пробвам, и след като изтече пробния период го направи това с GPS-а. Даже все още ми е активно "Infotainment Online", ще видим като изтече след месец и вече не е активно дали ще има някаква разлика.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е то само фабричната навиигация ползва GPSa на колата, логично като не я ползваш, да нямаш и проблеми с GPS модула на колата(или поне да не знаеш за тях)lyubohar написа: 16.04.2026, 08:34:11 Защото аз не бях я ползвал никога и една година не съм имал никакви проблеми с GPS.
Бееееее.....
- lyubohar
Не е вярно, ползват я и други системи, по-горе бях обяснил какви са симптомите при мен. Отделно не си виждам колата в приложението, което също го ползвам често.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Да сега прочетох. Страшна тъпотия са тия асистенти за знаците, които се ориентират по карта. Не се бях сетил, че и там е намесен GPS-a.
Аз общо взето не ползвам заводксия GPS за нищо, и се замислих и че да се скапе, няма да разбера. Навигацията им е боклук, приложението не си плащам, знаци не разпознава... кола и шофьор от миналото
.
Като ви чета, и съм все по-сигурен, че няма да ъпгрейдвам Кодиака към втората версия. Ще си карам стария.
Аз общо взето не ползвам заводксия GPS за нищо, и се замислих и че да се скапе, няма да разбера. Навигацията им е боклук, приложението не си плащам, знаци не разпознава... кола и шофьор от миналото
Като ви чета, и съм все по-сигурен, че няма да ъпгрейдвам Кодиака към втората версия. Ще си карам стария.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Цецо75, то и без това е по красив от където и да го похледнеш.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- lyubohar
Абе като се замислиш има логика картата да има приоритет пред камерата, понеже камерата може да е мръсна, може да има отблясъци и т.н. и да даде грешен знак. А GPS-ът като каже "ама ти си извън пътя, какво ограничение 140 км/ч, сигурно камерата е в грешка". Обаче това е валидно само ако GPS-ът работиЦецо75 написа: 16.04.2026, 09:20:22 Да сега прочетох. Страшна тъпотия са тия асистенти за знаците, които се ориентират по карта. Не се бях сетил, че и там е намесен GPS-a.
Като цяло и аз не се кефя на всички тези системи. Да, сигурно те пазят малко повече, но грижите, които създават, не си заслужават предимствата според мен. Освен това са прекалено навързани и зависими едно от друго и на едно място да се скъса веригата - всичко отива по дяволите. Ама какво да се прави, това е положението.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Като влезеш в тунел, взима данни от абс-а на колата навигация. Няма гпс там.
GUNTER SERVICE