Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Остайте човека да си смени амортисьорите
Той явно знае нещо, което ние не знаем
димон написа: 19.04.2026, 12:58:26
Те отговарят за гаранцията за 3те години след първите две.
Може. Но ти чел ли си какво покрива тя изобщо?
Производствена гаранция, търговска гаранция, лимитирана гаранция.... Някой правист ще те разцепи с понятия и обяснения
Привет
То и в чешкия и бришкода форум, пишат за проблеми с аморитисьрите. Аз също имах проблеми с предните и задните амортисьори и вече колата е топ. Сега влиза в завоите без накланяне преминава през неравностите без да се вее, като лодка в бурно море.
То и с предната(Октавия 1), като я купих на около 200 хил км смених и 4-те амортисьори и вече съм около 400хил. и все още работят добре. Което ме навежда на мисълта, че голямо значение има и как се кара колата.
димон написа: 19.04.2026, 11:10:45
Амортизаторите, тампоните, биалетки и всички подобни са под гаранция 5 години. Единствено накладки , дискове и съединител на ръчна кутия се смятат за консуматив ( без гаранция).
Трябва да си отстоявате правата. Имате право да ви бъдат сменени амартизаторите в гаранция. Производителят е предвидил , че ще издържат.
Само за информация:
На последната смяна на масло и изтичаща гаранция на 100 хил. км., в Еуратек Дружба ми смениха биалетка по гаранция. Направо се встрещих, без никакви признаци за проблем в ходовата част. И то,те ми се обадиха.
А относно претенцията, че ми са омаслени амортисьорите/също констатирано от гумаджия/, отговора беше, че там няма проблем, нормално е. Става въпрос за бившата ми Октавия 3 FL CNG.
В Русе трудна работа сервиза е отворен от скоро не разбират много. Днес ако ми остане време ще мина да тествам амортисьорите, в петък успях да запиша час в сервиза пак ще правят клипчета и ще ги пращат на чехите божа работа.
Mitko написа: 01.02.2026, 17:15:19
От няколко дни заключването на колата със сензора на дръжките започна да не работи. Днес смених батерията на дистанционното и няма разлика. Имам чувството, че започна да прави мизерии след един ОТА ъпдейт, който ми излиза за инсталиране всеки ден, въпреки че винаги давам да го инсталира. Колата е Октавия 4 2021. Някой с подобни проблеми? Чета че е може да е свързано със вода която влиза в дръжките. Факт че последните дни карам само в дъжд, но преди не помня да ми е правило проблеми.
Колега, аз имам подобен проблем, но интересното е че се проявява само като е в гаража колата и на предната лява врата. На всички други врати работи нормално...
Има ли някой проблем със скърцащи накладки. Скърцането се появи от както малко се позатопли времето, сутрин при каране го няма , следобед при по-високи температури се чува при натиснат нормално педал, при по-силно натискане го няма. Не изчезва след няколко натискания. От Еуратек твърдят , че 90 % от новите октавии са така, заради еко норми и материала от който са направени накладките и дори да ги сменят пак ще е същото. Колата е 2025 г. и малко над 8000 км . Понеже записах час за смяна на масло им казах да ги погледнат и тях заради това скърцане . (по този повод Кастрол и Шел е по-добре).
И моите са така. При леко натискане на спирачката свирят стабилно. При силно натискане няма звуци.
При Октавия 3 няма абсолютно никакво свирене и затова и аз при първата смяна на масло казах в ЕТ за проблема. Отговориха ми същото - че материалите за боклук.
След това се заслушах по улиците, как на коли за 100-150К евро им свирят спирачките и се примирих