Skoda Kodiaq plug-in хибрид

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Абе заради данъчни облекчения се произвеждат.
И повечето потребители ги взимат и си ги карат само на бензин.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Венци76

Шкода Новак

Мнение от Венци76 »

Колеги, дайте впечатления от първа ръка за автомобила. Принципно съм се насочил към Супърб, но не знам достатъчно пъргава ли е. И какво се случва ако батерията падне и остане само на 1.5.
sapiora

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq iV

Мнение от sapiora »

Я, колеги, споделете още впечатления след тази зима, моля ви, че ми стана интересно. Хубавото е, че темата е кратка, което ме навява на мисълта, че не са проблемни тези автомобили.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Само на ток през тази зима (когато беше най-стидено около -10) щ, разхода е х2. Иначе сега е перфектен. Колкото показва колата, толкова си минаван.

p.s. Не съм със Skoda, но предполагам че е същото.
sapiora

Шкода Новак

Мнение от sapiora »

Пак съм аз [smilie=thank_you2.gif]
Бях поръчал Octavia, но погледнах, че има PHEV без ДДС и се метнах на Kodiaq.

Утре (22 април) ще ходя да го вземам и моля да ми дадете съвети за неща, които сте пропуснали да погледнете или попитате, когато сте вземали вашите автомобили. Доколкото ми казаха, ще има кабел за нормални контакти (Шуко), но не са сигурни дали да има Type 2. Активацията на автомобила трябва да го направя на място в представителството.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

sapiora написа: 21.04.2026, 17:00:40 Активацията на автомобила трябва да го направя на място в представителството.
Най-добре.
Иначе си гледаш стандартните неща - драскотини отвън, състояние на салон отвътре, пробваш всичко дали работи - копчета, светлини вън/вътре, екстри (които позволяват тестване на място). То си е малко като покупка на стар автомобил, само дето имаш гаранция [smilie=sarcastic.gif]
sapiora

Шкода Новак

Мнение от sapiora »

Взех го днес. Не съм особено очарован от посрещането, а и имаше драскотина на пластмасата до жабката; напомни ми за колите от автокъщите ;). Очарован съм от возилото.
Кажете как да си включа да тръгва, когато тръгне автомобила пред мен. Още съм Супер объркан от менютата.
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

Здравейте, карам фейслифта на Кодиак дизел 200 коня. Въртя по 10к на година от които 2к са извън града. Казаха ми дизел да не вземам, но за момента не виждам причина и си ми е топ. Така обаче днес ми предложиха обратно изкупуване и се чудя дали е за мен PHEV. Предимно съм градско на къси разстояния , даже има дни не се кара. Нямам къде домашно да зареждам. Това кола за мен ли е според вас или не ? Повечето казват не е за теб като няма де да зареждаш ама не всеки има къща или гараж
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Haigo написа: 23.04.2026, 23:41:11 Нямам къде домашно да зареждам. Това кола за мен ли е според вас или не ?
Първото изречение дава отговор на второто в цитата по-горе.

Хубавото на плъг-ин хибрида е да си я зареждаш на ток в домашни условия и да караш само на ток в града (каквито са и твоите нужди). Иначе ще караш един "нормален" хибрид и няма да можеш да използваш най-голямата екстра на тази кола.
Плюса в случая е че ще имаш по-мощен автомобил и това до известна степен осмисля малко избора, понеже комбинацията ДВГ + ел.мотор (мотори) е много приятно за каране.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

SimichOil написа: 24.04.2026, 08:03:15 Плюса в случая е че ще имаш по-мощен автомобил и това до известна степен осмисля малко избора
Всъщност не е по-мощен от сегашният му, реално е същият, ако има достатъчно ток. Но пък губи двойното предаване (което май не използва и само си плаща за него).

Иначе за градско на къси разстояния - iV определено е по-добрият избор, дизела му се взима акъла да се кара на студен мотор и не е ясно колко ще живее след гаранцията заради проблемите с еко карантията при тоя режим на употреба.

Иначе като функционалности - новият модел не предлага нещо кой-знае какво, освен някоя и друга електронна глезотия, интериора няма особен прогрес (по-скоро обратното), екстериора - въпрос на вкус, но за мен са еднакво грозновати.

Като цяло - при тоя режим на каране, аз бих го сменил с някаква нормална бензинова колица/по-малък СЮВ, според зависи от нуждата от вътрешен обем.

Обратното изкупуване много рядко е изгодно, даже и при замяна с нов модел. Предимството е, че не се занимаваш, но едни 10-15к лева им ги подаряваш в най-честия случай.
Бееееее.....
sapiora

Шкода Новак

Мнение от sapiora »

Според мен, въпреки че няма къде да зарежда в домашни условия, пак ще му излиза по-евтино да зарежда на външни станции щом кара на "къси" разстояния. Слага къси в кавички, защото 80-тина километра на ток не е късо разстояние за мен. Да се има предвид, че все още нямам кой знае какъв пробег на ток ... само 25 км. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

Haigo написа: 23.04.2026, 23:41:11 Въртя по 10к на година от които 2к са извън града.
За електричка си с тези километри.
Аз съм с Тигуан Plug-In, същото като Кодиака, и ако не беше да го зареждам в гаража и в офиса, нямаше да издържа. Една електричка с 400 km пробег ще се налага да я зареждаш 3 пъти по-малко, а като време за зареждане ще е подобно - Plug-in се оказа, че не подгрява батерията и зимата седиш и чакаш яко ако си в студа докато зарежда едвам едвам!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами ние тука сме го коментирали много пъти и аз продължавам да си мисля, че като изключим MHEV, другите хибридни технологии са ни риба, ни рак. Като цяло в някакви изолирани случаи добиват смисъл, но в общ план събират негативите и от двата вида задвижвания, което налага куп ограничения и компромиси.
Бееееее.....
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Цецо75 написа: 24.04.2026, 12:19:46 Като цяло в някакви изолирани случаи добиват смисъл, но в общ план събират негативите и от двата вида задвижвания, което налага куп ограничения и компромиси.
Е аз съм стандартен случай (като повечето ползватели като мен). Ежедневно си караме градско - що горе нормално ползване - около 30-40км и от време на време извънградско. В града си карам на ток, много тихо и комфортно, с доста прилична мощност за градски условия. Да не говорим и колко е евтино. Реша ли да изляза извънградско - зареждам бензин и забравям за всякакви ограничения. Аз досега месечна сметка за ток (при ежедневно ползване на колата) - по-голяма от 17-18 лв - не съм видял. И не е като да не карам всеки ден. Разход извънградско за мощността която имам (над 300 к.с.) - около 5.5-6.0 л / 100 км. Какво повече да искам от една кола? Плъг-ин а е перфектен за човек като мен, който всеки ден кара градско, от време на време извънградско и най-важното --> Има къде да зарежда !
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

Аз също съм сууупер доволен от плъг-ина. Дори и с не малко извънградско, средният разход ми варира между 3 и 3.5 l/100 km бензин за близо 20000 km. Това без грам да робувам! Като ходя до Албания зареждам само на тръгване от България и нито в Македония, нито в Албания се занимавам да зареждам, защото за ток клони към невъзможното в Албания.
Сега очаквам и още да падне, защото компанията почна да ни покрива разхода за ток в публичната зарядна мрежа в страната. Това ме мотивира още повече да карам на ток. Последните 817 km съм с разход на бензин от 1.5 l/100km.

Но да, трябва да има къде да зареждаш на удобно и често с плуг-ина. Иначе и преди написах - за мен взима позитивите от двата типа задвижване, не негативите. Единствено за ремонт в бъдеще е по-трудна, признавам.

Но и в същия момент ако ми отпаднат пътуванията до Албания, взимам електричка без да се замисля.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”