Багажник за колела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
atopalov

Шкода Новак

Гараж: служебен

Багажник за колела

Мнение от atopalov »

krachunov написа: 09.05.2025, 09:17:49
atopalov написа: 09.05.2025, 08:44:39 А какво ви е мнението за багажника, който се монтира директно на капака? Колата е седан, без теглич.
Ужасен вариант.
Освен споменатия проблем за сваляне при нужда от отваряне
Евентуално скриване на номера, което е гаранция за проблем с полиция. Няколко пъти съм виждал патрул, как пали лампите след като види такава кола и тръгва след нея.
Тия куки се закачат за ръба и съответно шанса да наранят боята е гарантиран
Също никакво заключване на колелата тоест спираш на бензиностанция да пикаеш и излизаш, няма колела
Ясно. Просто ми се струваше по-бюджетен вариант, защото греди със захвати, защото нямам фабрични надлъжни греди + багажници за колелата и сметката отива над 1000 лв.
Но явно това ще е като решение.
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Багажник за колела

Мнение от chill »

Карах едно Мондео и там събирах 4 колела, хем монтажа беше някакъв old school edge.
Изображение
Сега на скаута съм с edge монтаж и изглежда невъзможно да ги вместя, но не съм пробвал още. Но имаш опция с друг монтаж, ето снимка от нета:
Изображение
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Багажник за колела

Мнение от krachunov »

atopalov написа: 09.05.2025, 11:54:47 Ясно. Просто ми се струваше по-бюджетен вариант, защото греди със захвати, защото нямам фабрични надлъжни греди + багажници за колелата и сметката отива над 1000 лв.
Не са ти задължителни напречните греди, те просто дават малко повече разстояние между товара и покрива. Има достатъчно модели креди които се монтират и без да имаш релси.
Относно парите. Ясно че тулето са топ оф дЪ топ, но и цената. За нуждите на демокрацията има премного алтернативи, за съпоставка едни автър маркет греди са 200-250, докато тулето само за гредички отиваш на 5-600+
В същото време туле багажник за колело бях взел на някаква примоция по 120, но вървят там някъде 150 и в повечето случаи са съвместими.
Варианта с теглича е добър, но пък и цената си е [smilie=pardon.gif]. Но там отиваш вече и на нуждата от 3ти номер.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Багажник за колела

Мнение от pavel31 »

Колеги,
Пиша го тук това, за да го имат предвид колегите, които са с лизингови автомобили и ще вадят трета табела. Месец и половина по-рано (преди да пътувате някъде) си правете третата табела защото лизинговите фирми може да се забавят. Аз направих първата заявка на 28ми Април и за съжеление ме забавиха и ще пътувам само с едно колело. Процедурите са много тромави: табелите се правят в София и отнемало време там. Не знам как е за София но за Варна, човека ми каза, че може и 2/3 седмици да отиде. Имайте го предвид.
Поздрави!
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: vRS Challange 2.0 TSI
Обратна връзка:

Багажник за колела

Мнение от zloQQ »

pavel31, ако имаш релси отгоре и не ти е проблем...да ти пратя 2 стойки за колела Туле.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Багажник за колела

Мнение от pavel31 »

zloQQ написа: 23.05.2025, 13:32:39 pavel31, ако имаш релси отгоре и не ти е проблем...да ти пратя 2 стойки за колела Туле.
Ох човек благодаря ти, големият ми проблем е, че точно днес пътувам. Имах някакви надежди, че ще стане третата табела. Разглобих шосейката и я пуснах в багажника (багажа ще е в кутията отгоре).
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Багажник за колела

Мнение от pavel31 »

Кодиака не се продава [smilie=sarcastic.gif] Миналата седмица бяха готови с третата табела. Мноооооого тегаво е това с трета табела.
Изображение
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Багажник за колела

Мнение от pavel31 »

Привет колеги,
Ще напиша кратък отзив за новата ми платформа за колела: Thule Epos 3
Изображение
Тия дни беше по Елена с мен и обратно. Отзивите ми са повече от положителни. Всичко е толкова лесно и просто. Окабеляване, стойката за номер - всичко е в едно. Закачаш платформата за около минута. Колелото е там след още една минута. Закрепване и захват са на топ ниво като има заключване на основната платформа около теглича, и заключване на дългото рамо към рамката на колелото (същото това рамо може да се закрепи и за гума/капла). Всичко е изключително стабилно. Единствено за карбоново колело и капли ще слагам някаква допълнителна защита като парцал/гумена защита на каплите - дългото рамо и то ще ходи към гума/капла. Thule предлагат аксесоар за защита на карбонова рамка, но ми се струва удачно да захващам дългото рамо към гума/капла. Единствен минус, над който разсъждавах: платформата е тежичка (от долната й страна има 2 колелца, за да улесни пренасянето към колата ако е далеч) около 22 кг по памет. Ако спирате на междинна точка да се качите на колелото, човекът, който ще се погрижи за платформата трябва да може да я свали. Ако отивате на закрит комплекс и/или къща/дом - никакъв проблем. В моят случай, на междинната точка, където свалихме колелата, аз свалих платформата и се наложи да сваля 2 задни облегалки, за да я побера в легнало положение в багажника на 7 местен Кодиак 1. В празен багажник се побира.
Надявам се, че съм бил полезен.
Поздрави!
Послепис: Забравих да спомена най-важната за мен екстра на този багажник. Натискаш един педал в края на платформата (точно под третата табела) и тя се чупи - отваряш си спокойно багажника и ровиш за всички неща, които си забравил [smilie=pardon.gif]
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Багажник за колела

Мнение от pavel31 »

Привет колеги,
Малко допълнителна информация: https://www.mjautobox.com/product/%D0%B ... oride-598/
Купих тези гумени протектори за коланите за каплите. Реално са от друг модел багажник но пасват. Отделно от дългите телескопични рамена също мога да взема гумените протектори, но реших да имам повече гумени протектори като нося повечето колела.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”