Тресене във волана (усезаемо над 120 км/ч)

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Netw0rx

Шкода Новак

Тресене във волана (усезаемо над 120 км/ч)

Мнение от Netw0rx »

Здравейте,

Видях, че има подобна тема , но колегата там твърди, че тресенето е 120-140 км/ч, приемен е малко по-различно.

Колата е Супърб 2.0 170 hp 4x4, идеята в следната:

При скорост над 120 започва тресене у волана усезаемо и не утихва с нарастване на километри те. Така колата е служебна, общо-взето само в Шкода се е обслужвла , но в последно време на един ВАГ. сервиз в ж.к. Княжево. пичовете са добри уж..

Та сменям гуми на Диана при един и същ човек, разказвал съм му за проблема и сме говорили с него, казва, че рядко има на тия км толкова добре запазени джанти, без каквито и да е кривини, тоест казва, че са перфектни, съответно както споменах колата е служебна => гумите са нови или съответно хубави.. Тоест там той твърди , че всичко е изрядно..

Така бях качил шефа на ВАГ сервиза и казахме с него да му покажа тресенето, кара и той ( на магистрала разбира се) Той каза 99% външни карета (ако ме се лъжа).. Вкарах колата за обслужване и им казах да ги свалят и. да ги тестват... Върнаха ми колата и казаха, че нямало проблем, викам добре каретата ясно, а полуостров и т.н., отговориха ми, че това е един дълъг прът, на който са външи/вътрешни карета тоест всичко било свалено и пратено на такива дето ги тестват, било наред всичко..

Та тука вече почват нещата да стават.. какво да ви кажа...

Ясно става, че тресенето е от нвщо, което се върти и то колкото повече е скоростта толкова сега не мога да кажа по-силно, че става, но не отминава.
Както беше написал колегата в подобна тема, тресенето е само когато волана е направо, ако е леко завит например тресенето не се усеща толкова даже спира.
Интересното е, че това тресене не е на абсолютно все тип път, някой път тресе много минимално на някой тип асфалт, чак се чудя какво става, вярно, че пътищата са на вълни ама..
На нормалните коли не се усеща така, там все едно нещо компенсира тия вибрации и не ги предава нагоре по волана..

Интересно е , от една страна е свързано, както написах по-готе "с нещо, което се върти", от друга страна това с волана (при завиване да не се усеща) говори може би. в някаква посока определена (за някой, който разбира..)

Реално при ниска скорост няма тресене, но пък си се усещат как да го нарека грапавините на пътя, примерно висока предавка, ниска скорост=> вибрира, което е нормално ама се усеща все едно нещо по кормилната уредба не е ок и предава вибрации..

Както съм написал по-горе колата в служебна, като влезе в сервиз се казва да се гледа всичко по окачване и. т.н. съответно ако има проблем им се казва да гиюо. сменят. Та така и с това сервизче ВАГ в Карлузица, казах им да видат всичко по окачването (заради проблема), съответно казаха, че всичко е наред..

Връщам лентата назад, че в 1 друг сервиз констатираха, че кормилните накрайници за за смяна, но беше само така оглед , че нямаше време за смяна там, после като си я закарам на ВАГ сервиза казаха, че били здрави и не искат да сменят нвщо здраво, не знам как са видели ония, че тия накрайници са за смяна, но ако наистина е така дали това тресене е от тях, но пък. ВАГ-а си казват, че са ок нз...

Пича от гуми Диана ми разправя, че пък някакъв VW е така не можели да установят проблема за такива тресене, собственикът сменил всичко по окачване и т.н.. резултатът бил същия, оказало се " опорен лагер на раздатката на 4х4 то.. Сменили го и се било оправило това тресене..

Мен ми минават мисли, да не би рейката да не е добре и да има луфт и да не може да обира, някакви вибрации и т.н. и да ги предава във волана,.. Без да е запалена волана си има празен ход междуддругото, от ваг сервиза ми казаха, че не било мерлдавно така, трябвало на запалвн двигател да се гледа, но за мен си има един луфт и на запален двигател и... да не се окаже проблема от там...

Другото е някакъв тампон на двигателя да е скъсан, но не знам дали така трябва да го усещам..

Та това е в общи линии , съжалявам за хаотичното писане, но нещата и информацията са много..

На някого нещо ако му стана ясно, може да сподели мнение или да зададе някой въпрос допълнително..

Благодаря!
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”