Skoda Octavia Scout 2018 - достъп до изпарителя на климатика

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
eddie_92

Шкода Новак

Мнение от eddie_92 »

Привет на всички,

Нов съм във форума, потърсих подобна тема, но не намерих.
От месец съм собственик на Шкодилак Octavia MK3 Scout, 2018 face, 2.0tdi, 184hp, 4x4.
Когато пусна климатика на студено след известно време започва да мирише доста зле, явно изпарителя е събрал доста гадове, пуснах няколко от тези спрейове за купе тип бомбичка, но резултаточа е временен.
Та въпроса ми е как мога да го достъпя най-лесно без да разглабям цялото табло? Идеята ми е да му пръсна доволно количество пяна за климатик. Вчера разглобих жапката на пасежерското място и стигнах до филтэра на купето и вентилатора, но от там нямаше абсолютно никаква видимост до изпарителя.

Ако някой има опит или идеи, ще се радвам да сподели. Благодаря в аванс!
Последно промяна от eddie_92 на 18.05.2026, 10:37:00, променено общо 1 път.
Skoda Octavia Scout MK3 2018, 2.0TDI, 184hp, DSG6, 4x4
atopalov

Шкода Новак

Гараж: служебен

Skoda Octavia Scout 2018 - почистване на изпарителя на климатика

Мнение от atopalov »

Привет,

това - https://forch.bg/bg/products/x/17524/Py ... 531,+100ml - би трябвало да ти свърши работа.

В описанието има указания за употреба.
eddie_92

Шкода Новак

Мнение от eddie_92 »

Привет колега,

Мерси за отговора, но въпроса ми беше от къде мога да имам достъп до самия изпарител така че да го атакувам с пяната?
Skoda Octavia Scout MK3 2018, 2.0TDI, 184hp, DSG6, 4x4
atopalov

Шкода Новак

Гараж: служебен

Мнение от atopalov »

Извинявам се! Чел съм между редовете [smilie=sarcastic.gif]
zakov 1

Шкода Новак

Гараж: Peugeot 308 Т9 1.2T/130hp

Мнение от zakov 1 »

Всички системи работят на аналогочен принцип, Входящия въздух минава покрай изпарителя, после ако тябва да отоплява купето покрай радиатора за парното. Така, че освен да пръскаш тия спрейове директно след филтър купе. Иначе трябва да пръснеш таблото.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”