Задействане на автоматична спирачка при висока трева
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Pepik
Здравейте колеги. Имам следния проблем. При пристигане на село, при паркиране на място с висока трева ми се активира автоматичната спирачка както при движение напред, така и назад. Опитах да деактивирам фронт асиста но спирачката пак се активира. Колата е октавия 4 2024г. С всички екстри. Моля за съвети как да процедирам.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Ако трябваше да се шегувам - окосете тревата...
Другият вариант е с крак на спирачката, стоповете светят и колата се движи 0.2748 км/ч
Другият вариант е с крак на спирачката, стоповете светят и колата се движи 0.2748 км/ч
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Пробва ли да изключиш Park Assist?
Последно промяна от oggie на 23.05.2026, 19:14:27, променено общо 1 път.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Аз също бих окосил тревата преди маневрата... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Pepik
Става въпрос за трева висока не повече от 15-20 см.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Колко ти е клирънса на колата? Щото ако има дънер трябва да се радваш , че се активира.
I ask you to judge me by the enemies I have made
-
Pepik
Не мога да отговоря колко е, просто, нормално ли е и какво мога да изключа при този вид паркиране на места к,дето знам, че няма д,нери.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Пробвайте със скорост под 4 км./ч.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
Pepik
Не подавам газ. С автоматик съм и спирачката се активира при движение без газ напред или назад.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
На новите системи (като твоята) може да включиш или изключиш звуковото предупреждение от екрана с камерата.
За активиране и деактивиране на аварийно спиране трябва да влизаш по менюто на инфотеймънт системата - както е описано по-горе.
В предишното поколение и звуковия сигнал и автоматичното спиране могат да се включват/изключват през менюто на камерата
<НОВО>

<СТАРО>

За активиране и деактивиране на аварийно спиране трябва да влизаш по менюто на инфотеймънт системата - както е описано по-горе.
В предишното поколение и звуковия сигнал и автоматичното спиране могат да се включват/изключват през менюто на камерата
<НОВО>

<СТАРО>

-
Pepik
kolyo b8, май се получи, току що пробвах и не спря.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
То си зависи, но аз лично автоматичното спиране не бих го спрял, защото може да има ситуация, в която наситна да трябва да се намеси с причина. Иначе съм забелязал, че се активира, когато препядствието наближава и колата не усеща реакция от шофьора. Често ми се случва при влизане в гаража да спре, понеже е повдигнат и се влиза по налкон, сензорите засичат наколна и колата не усеща, че правя нещо, съответно спира. Забелязал съм, че като се движа бавно и плавно, с леко натисната спирачка и както каза колегата по-горе с "0.2748 км/ч" не се активира.