Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
In eligible cars with Google built-in, Immersive Navigation in Google Maps will be even more precise, thanks to live lane guidance, which will work entirely in the car to analyze the road through your vehicle's front-facing camera. Live lane guidance will understand what lane you’re in and advise you in real time as you change lanes or exit.
Но, не баях обърнал внимани, че се отнася за автомобили с вграден Google.
neshtoZabavno написа: 24.05.2026, 22:05:22
Ако трябва да съм честен не виждам много смисъл от някои неща, например с това да вижда и следи колко платна има пред колата и в кое платно е в момента.
Последният път като шофирах в Истанбул, имах крещяща нужда да разбера в кое платно съм и кога или дали да премина в съседното. В Румъния също съм имал нужда да знам в коя лента да се движа. Та на мен лично ми се вижда полезна екстра. Навигацията беше безполезна в тези ситуации.
Бяхме с waze и google maps едновременно и нито едната не показа че трябва да се прехвърлим в съседната лента. В Румъния пък 3те ленти бяха показани като 1.
Това с текущата лента и кога и къде да се престроиш го има фабричната навигация и е супер удобно по европейските пътища особено с комбинацията, че всичкото това ти е отпред и го следиш лесно с половин око. Последно като влизах в Париж ми изкара и някакви големи 3D сгради дето се опулих
Фабричната навигация не съм я виждал. Мислех си да я купя, ама като видях 390 ойро и ... ще пропусна. Отделно, ако я купя, Чехите я връзват към VIN номера и при продажба, навигацията заминава. Ако я бяха вързали към профила, бих се замислил на някое от намаленията, ама в този слуай - не.
Аз още в началото я бях пробвал за месец и грам не ме впечатли обаче я купих наскоро.
Много ми помага из Франция сега и за навигиране си ползвам нея. Има 2 големи минуса: камерите и трафика в реално време ама за тях се хвърля око и на уейза. Утре рано рано отиваме малко на океански плаж и ще гледам да направя малко снимки.
Друг голям+ на заводските навигации (някои са си винаги с онлайн данни за трафика като уейза- дават трафик и всичко, включително дупки и т.н) , когато си в тунел дълъг и трябва да се престроиш в самия тунел или веднага след него, ( в Прага примерно и много други градове и магистали да не ги изброявам) , заводската навигация изчислява от абс-а и ъгъа на волана къде се намираш с узключителна точност без гпс сигнал!
Последно промяна от bega4kata на 25.05.2026, 11:49:09, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ