Струва ли си vRS

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Kiko

Škoda Ентусиаст

Гараж: Служебна Dacia Duster

Струва ли си vRS

Мнение от Kiko »

Хммм, сензора за умора на водача през инфрачервените лъчи мери чрез спектрометрия колко светлина изчезва в дъха ти, докато дишаш и така измерва нивото на алкохол в кръвта според етанола.
Хитро са го измислили.
На морето колите са най-бързи!
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Струва ли си vRS

Мнение от ostavime »

bega4kata написа: 21.06.2026, 15:53:04 Усещанията са съвсем различни. Суперб и Кодияк.
Аз съм трърдо за Кодияк заради насраните ни пътища.
А иначе кой както го кефи.
Някои предпочитат леката кола, други по-на височко да сядат. Уважавам и двете мнения :)
До сега винаги съм карал лека кола. Но то не останаха читави бензинови. Кодиака е някакво спасение. Не му знам двигателя как ще е с това голямо купе. Не говорим за разни БМВ-та и Мерцедеси за по стотици хиляди левове. Там има бензинови. Има много хибриди на пазара, ама не е моето. Правих разни тестове на КИА, Тойота, Хюндаи... не ми харесва. То не че Шкода имат тестова RS-ка. Просто трябва да си представиш какво е. хахаха Иначе като продават толкова много, да бяха регистрирали една за проба.
SilverBullet написа: 21.06.2026, 18:40:08 Супърб скаут не е ли вариант [smilie=pardon.gif]
Новия модел не знам дали изобщо има, но иначе не ми харесва. Нито риба, нито рак. Ако искам лимузина - сюпърб, ако искам по-високо - Кодиак.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Струва ли си vRS

Мнение от Цецо75 »

Вземи от някой и покарай. Има във форума. е купувай без да си натрупал впечатления, точно от РС-а!

За мен RS на Кодиак не е удачно. Ще обясня защо е така според мен.

Тази кола не позволява кой знае каква динамика по междуградските пътища, просто защото няма достатъчно адекватно окачване за това. Нито спирачки.

Писъл съм го много пъти - това е СЮВ с окачване на Голф. Има много малко джипки, които позволяват динамика в завоите. И всичките са в по-горният клас. С много раменно окачване, регулируем клиренс, въздух и т.н. Физиката си е физика - висок център на тежестта и прост макферсон - е не става. Ти само карай зад него и му виж тясната стъпка! Какъв РС, какви пет лева...

Ако пък говорим за магистралата и круизване, дали Кодиака е 265 коня или 200 коня... или даже 150 коня - няма особенно значение, освен ако не планираш да караш с 200+, което пак опира до простоватото окачване и би било меко казано малоумно. Реално всички мотори на Кодиак позволяват да подържа 160 спокойно. Което си е пределната скорост за тухла четворка според мен. Отделно, че още на 160 тая тухла почва да свисти откъм резервоара, даже и на дизела, за бензина съвсем.

Кодиака въобще не е лоша кола за парите си. Но не предполага спортно каране. Реално тоя РС, ако човек има инстинкт за самосъхранение - не му трябва. Това си е СЮВ да ходиш за риба, на палатка, да влачиш колесар/караванка, да ходиш на ски, да си ходиш на вилата по някой разбит път. За това според мен 190-200 коня са разумният избор за Кодиак, нагоре просто си плащаш за лого, седалки и прочие... Да на светофара ще направиш половин дължина на обикновенния. И толкоз. За сметка на това, ще струва доста повече и ще харчи повече.

Ако човек иска РС шкода - Октавия и Супърб са по-добър избор. Ако иска СЮВ - Кодиак. Микса между двете аз не го разбирам. Ако говорим за ни рак, ни риба - това за мен е Кодиак РС.

Има много собственици на такива във форума и сигурно няма да са съгласни. Та вземи един такъв РС и се пусни някъде по завои. Да не стане после, ама то.... Всичко това го пиша като собственик на Кодиак, но прост дизел.
Бееееее.....
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Струва ли си vRS

Мнение от ostavime »

Ама чакай сега. Аз не го купувам, за да се състезавам с него. Не го купувам за спортно каране. Спортно каране и Кодиак според мен са оксиморони. Нищо, че е РС и е 265 к.с. Аз го купувам за кеф. Има пространство, има мощност, има глезотийки, красив е... какво повече ми трябва? Няма да търся динамика по завоите. На дали някой търси динамика по завоиде с такова огромно СУВ. Купувам го за семейна кола за дълъг път. Да, може би това не е най-прагматичния избор, но ако колата не ми е красива, няма хубави седалки, няма хубава визия вътре и вън (изключвам отзад)... за какво ми е тогава?
Живота е прекалено кратък, за да караме скучни коли. А този Кодиак не ми се струва скучен, никак даже. 😎
Да, ще харчи, но няма как да е иначе. Мощен е, ще харчи. Но пък може бавно, може и бързо.
Не съм съгаласен, че е едно и също да караш със 160 с 1.5 и 2 (265 к.с.). Не че съм агресивен шофьор, ни най-малко. Напротив.
А и разликата в цената е около 5 хил. Евро.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”