Купувам джанти (предпочитам железни) 18"

Тук можете да заявите какво търсите да си купите
Публикувай отговор
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Здравейте,

търся да си купя 18" джанти (по възможност железни, но може и алумин), на които да си сложа зимни гуми за колата (Кодиак 2).

До колкото разбрах и потърсих, размера е:

7.5J x 18 ET40 за гуми 235/55 R18

PCD (Междуболтово разстояние): 5x112
(Централен отвор): 57.1 mm
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Мятай едно око на OLX, понякога излизат за продажба оригинални от Кодиак. Аз така си взех, чиляка каза - какви са тия смешни джанти, искал по-големи и ми ги даде на много добра цена с все гуми на няколко хиляди км. После още 2-3 пъти съм виждал така да се продават.

И провери дали от VW/Seat жипките пасват като размер.

Иначе железни, аз лично с размери като за Кодиак не съм виждал, освен патерицата във багажника, ама тя не става по обясними причини.
Бееееее.....
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Цецо75 написа: 08.07.2026, 09:32:13 Мятай едно око на OLX, понякога излизат за продажба оригинални от Кодиак. Аз така си взех, чиляка каза - какви са тия смешни джанти, искал по-големи и ми ги даде на много добра цена с все гуми на няколко хиляди км. После още 2-3 пъти съм виждал така да се продават.

И провери дали от VW/Seat жипките пасват като размер.

Иначе железни, аз лично с размери като за Кодиак не съм виждал, освен патерицата във багажника, ама тя не става по обясними причини.
Ами уж гледам, дано изпадне нещо, че не искам зимата да съм с 20"

Да, може и да не са железни. От това, което търсих и четох уж има и такъв размер железни. 18" е най-малкото, което мога да взема, защото спирачните апарати били по-големи и няма да се съберат в по-малък размер. Ако има добро предложение за алуминиеви, може и на тях да се спра. Гуми ще купя нови, но за джанти не ми е зор, стига да са в приличен вид.
Публикувай отговор

Обратно към “Купувам”