Моята Octavia 3 FL завръщане

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
miro

Škoda Фен

Мнение от miro »

ТТодоров написа:miro, добре дошъл!
Много добра конфигурация, поздравления и леко чакане!

За N1 4+1сигурен ли си?Преди бяха 3+1,че и се чакаше още две или три седмици да се праща до Германия за одобрение в TUV.

За осветлението в краката трябва да я лъскаш постоянно :)

Двигателят при фейслифта пак ли е ограничен на 250nm?
За N1 4+1 съм 100 процента. Няколко пъти питах, така е и по договор. За мотор 1.8 - е така. За по-малките бензинови се плаща 860лв за TUV сертификат за N1 3+1. Другата причина да избера 1.8 е, че само при него от бензините идва с независимо окачване отзад, а не на греда. И това съм проверил, както и за N1.
Да - нютоните са същите, като мисля разлика има само в границите на оборотите, но това трябва да чета пак, за да съм сигурен.
Аватар
miro

Škoda Фен

Мнение от miro »

bobo80 написа:Честито!!!!!
Хубава конфигурация. Наистина амбиентното стои много уютно. DSG ли е?

п.п. Арееее бялото е навсякъде.
Благодаря!
Не, колата е механична скоростна...
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Добре дошъл колега. Браво и честито за избора. Относно блинд спота, аз не съм очарован от функционирането му. По простата причина, че няма звукова сигнализация а само светлинна ( свети/мига и променя скороста на мигането). На Мерцедес и Нисан не е така. Е не издават звукова винаги, но в момента в, който имаш някой на опашката и цъкнеш мигача сигнализират звуково и визуално, което за мен е по-пракрично и информативно от някакво си мигане само. Защо така са го измислили не знам.
Аватар
miro

Škoda Фен

Мнение от miro »

Благодаря на всички!
Доста я мислих какво да си поръчам. Мислел съм какво ми е липсвало в колите ми до момента и кое ми се струва ненужно. И в момента карам кола с опция амбиентно осветление - Astra J. От което единствено полезно ми се вижда осветлението около дръжката за отваряне на вратите. Вярно, че не може да се сменя цвета, но да кажа честно - ми идва в повече и ме натоварва.
Например - опцията да си сваляш облегалките на седалките от багажника - ами аз нямам момент, в който задната седалка да е свободна. Все има поне едно детско столче и една детска седалка, които първо трябва да махна и след това да сваля облегалките...така че не виждах кога ще ползвам тоя лост в багажника.
Друго, което имаме в колата на съпругата ми е - кожа по облегалките на предните седалки и лумбални опори - не мога да си представя кола, която ще превозва поне 2 деца без това...Между другото много тъпо, че при Шкода Октавия, ако избереш кожа по гърба на седалките - отпада опцията за масички и падаща седалка до шофьора...в опел не е така или поне, когато конфигурирахме една зафира Б не беше...
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Аз само да вметна, че това не е единствената Шкода в семейството ;)
goAPR
Аватар
miro

Škoda Фен

Мнение от miro »

todor87 написа:Добре дошъл колега. Браво и честито за избора. Относно блинд спота, аз не съм очарован от функционирането му. По простата причина, че няма звукова сигнализация а само светлинна ( свети/мига и променя скороста на мигането). На Мерцедес и Нисан не е така. Е не издават звукова винаги, но в момента в, който имаш някой на опашката и цъкнеш мигача сигнализират звуково и визуално, което за мен е по-пракрично и информативно от някакво си мигане само. Защо така са го измислили не знам.
За мен 690лв за това ми дойдоха в повече. Иначе не е лошо да го имаш. В текущата конфигурация за Шкода Октавия 3 има светлинен асистент за малко над 350лв...ако го избереш само него, обаче, опцията да сменя дълги с къси и обратно работи само при насрещно идващи коли, т.е. ако ти застигнеш някой бавен отпред ще трябва сам да изключиш дългите, Ако не се зачетеш внимателно - може да се подлъжеш. Сам светлинния асистент работи със сензор за осветеност. Едва в комбинация с traveller асистентите, когато огледалото за обратно виждане вече има повече джаджи, с които да сканира знаци и линии, светлинния асистент работи и при застигане на кола.
Искам да кажа, че една екстра е наистина ценна, само когато внимателно оцениш как работи.
Аватар
miro

Škoda Фен

Мнение от miro »

Stuci написа:Аз само да вметна, че това не е единствената Шкода в семейството ;)
Да - факт. Ние сме си шкода фенове отдавна. Както казах - аз още от 1997-ма знам чара на тези автомобили. Имаме и Йети - дизел, което кара баща ми. Голямата ми дъщеря много обича да се вози там, защото според нея стои нависоко и вижда по-добре през стъклата...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

miro написа:
Light assist, lane assist i traveller assist идват в пакет с навигацията, като когато са в пакет цената от 1616 само за Амундсен, става 2300 за всичко. За това го взех. Иначе Bling spot-a ме изкушаваше до последно, но 690лв ...така прецених.
Не знам Амундсена с какво превъзхожда Болерото освен с Нави карти,НО на SD носител,които май не могат да се ъпдейтват(може и да греша).С Болерото можеш да си вържеш телефона и пак да имаш нави на дисплея ;)
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

todor87 написа: По простата причина, че няма звукова сигнализация а само светлинна ( свети/мига и променя скороста на мигането)
При новата 7-ма серия на БМВ е същото ;)
За мен е по добре да не пищи нищо......стряска ме и очите по инерция се вперват в таблото.
Така без звук с периферията е достатъчно да го видиш,че мига.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

bobo80 написа: мойта не разбрах какво точно е DAP радио
Цифровизация момче,Сет топ бокс......и т.н.т [smilie=sarcastic.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

miro написа: За N1 4+1 съм 100 процента. Няколко пъти питах, така е и по договор. За мотор 1.8 - е така. За по-малките бензинови се плаща 860лв за TUV сертификат за N1 3+1. Другата причина да избера 1.8 е, че само при него от бензините идва с независимо окачване отзад, а не на греда. И това съм проверил, както и за N1.
Да - нютоните са същите, като мисля разлика има само в границите на оборотите, но това трябва да чета пак, за да съм сигурен.
Това е добре!Преди година не беше така или са ме излъгали... Просто ми стана интересно и странно.

Да разясниш за цифровото радио, как да разберем дали такова ловим на Шкодилаците. Може би като я вземеш.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T