Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)

Мнение от Sec8200 »

Между другото сега се загледах в сайтовете, те Барум са си в горния ценови клас ...

Аз по-скоро бих гледал шарката спрямо моя стил на каране... ако ще е целогодишно на сняг шарка стил Alpin 5 е супер, но ако се кара повече по мокро и сух асфалт, аз бих взел такава с повече надлъжни канали - едно на ръка и шума е по-малко...

Пиши на какви си се спрял спрямо бюджета.
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

Мнение от Mean »

Pijomir написа: оказа се, че колата била "налична", а аз чаках тази седмица да се произвежда... Много потайни тия дилъри, а хем го чувах постоянно моя.
Ехеее и на мен ми врътнаха такъв номер :) няма, няма и изведнъж, ооо, ма тя идва след 2 дни. Значи скоро ще чакаме снимки :)
ТТодоров написа:Колега, аз така си загубих времето да чета месец за зимни гуми - според мен е загуба на време, ако караш нормално, повечето ще свършат работа за 3 години
Фааакт! Ама избирането е по-готината част от после-притежанието хахахаа.
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Mean написа: Фааакт! Ама избирането е по-готината част от после-притежанието хахахаа.
хахаха, вярно вярно :) По едно време бях избрал на всички приятели гуми само не и на мен :) Така се бях филмирал да чета и гледам. Истината обаче е, че нови гуми среден и нагоре клас за нормална кола като моята са повече от достатъчни.
Сега вярно като си видя гумите и всеки път се кефя на борда и стойката с него...
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Hankook w320 winter tires. Аз съм с такива на Супърба. Бях споделял мнения за нея.За цената си е страхотна гума. Изключително съм доволен от нея, след като ме прибра от Пловдив до София в сняг станал на киша с дебелина 3-4 пръста,на места станал и на локви.Отделно си вали хубаво. Тази кола с тези гуми, не мръдна от пътя.На темпомат с 140 км/ч. Усещане че си караш на чист асфалт. Никакъв аквапланинг, или склонност да ти счупи ръцете с волана, като нацелиш локва.Разбираш че си в нея, по струята от тях в подкалника.

За тези 3000км, са напомпани с въздух от гумаджията. В тази зима, с тези температурни разлики,досега не се е налагало да се помпят. Стоят си всичките на 2.4.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Не знам, какви размери търсиш... 205/55/16 в момента карам на Октавия 2 - Viking WinTech и пише, че са от Чехия. В снега и кишата са доста прилични като поведение, дори бих казал -повече от нормално. Качвах Витоша в снеговалежите няколко вечери подред, за да ги пробвам и сравня с предишните, които карах - Vredestein Snowtrack и Kleber. За сухо - също нямам забележки. До 140-150 са сравнително тихи (според мен). В града - няма как да за лошо. Хубавото е, че не са с много меки бордове и дори остри завои с по-голяма скорост не се усеща да се огъват и да имаш чувството, че ще изпуснеш завоя или че ще извадиш гумата от джантата.
Скоро Цецо75 ги пробва на Супърба, който е “четирикрак” на Мальовица в пресен и дълбок сняг - не съм го чул да се оплаква. Та ако намериш от тях някъде - може да се възползваш - определено бих ги препоръчал като добра и стабилна гума. Цените обаче не ги знам, понеже все още не съм ги платил, но не е нещо космическо. Успех...и чакаме снимки!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Абе за Зимна гума важното е да е нова. Оттам насетне избора е в зависимост от къде духа вятъра и размера на озоновата дупка.

Аз даже набих един размер над заводския диаметър. Още 1 см клиеренс, кой ти го дава. И без това си беше с навирено окачване, сега съвсем замяза на жипка.
Бееееее.....
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Благодаря на всички. Запазиха ми 4 нексен, септември 2017 производство - 7 дни ако не намеря нещо по-читаво, поне да не съм капо. А и за нексен четох предимно положителни отзвуци.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Аз бюджетирам гуми за три сезона. Без значение пробега. Нито скъпи, нито евтини. На марки не робувам.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Ох, в примекс намерих бфгудрийдж. Оказа се, че имам и там сериозна отстъпка... ;) Ще ходя другата седмица да ги взема.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Според мен, за България трябва да измислят някакви специални гуми, които да имат сцепление на тая гняс, дето е по софийските улици тия дни. Топло е, не е замръзнало, а се лизга яко. А уж съм с "премиум" марка, Continental ts860 . Та, винаги с едно наум, а гумите, за каквито имаш бюджет ;)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

В тая гняс и мръстотия на пътя аз не бих се предоверил на никоя гума.

Тестовете за аквапланинг се правят с 80-90км/ч - сетете се за това следващия път преди да се оставите в ръцете на Господа...
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Здравейте,

моля за един кратък съвет. Трябва да купувам летни гуми и съм се спрял на следните :

EAGLE F1 ASYMMETRIC 3
Pirelli P Zero XL
Pirelli P Zero MO XL (това МО било хомологация за Мерцедес каквото и да значи това)
Michelin Pilot Sport 4 XL TL
Continental Premium Contact 6

Всички са горе долу в един ценови клас и са с размер 235/40/18. Има ли смисъл да минавам на 235 или да си остана на 225 ? Идеята е за малко повече стабилност и съответно малко по-висока гума (пренебрежимо малко) - за по-добър комфорт.

Джантата е 7.5J - нали няма да е проблем за 235 ?

Дайте съвети :)
Mean

Škoda Фен

KTM 690 SMC R 2015

Мнение от Mean »

Мисля, че на 7.5 няма да е ок - но ще влезне, трябват ти поне 8' джанта.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Mean написа:Мисля, че на 7.5 няма да е ок - но ще влезне, трябват ти поне 8' джанта.
Идеята ми е, че на Супърб 3 - размера е 235 / само че на 45 - и гумата е монтирана на 7.5.

Също така има колеги с 18 които монтираха такива гуми 235 на 7.5 ако не се лъжа.
Ако не става - ще взема 225, просто ми се искаше една идея по-широка (и висока) гума.
Mean

Škoda Фен

KTM 690 SMC R 2015

Мнение от Mean »

За 235/40 май ще си ок, аз съм гледал на 45, че е 8'
235/45ZR18 94W 8Jx18 ET44
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”