Която и гума да избереш, на дали ще сбъркаш като гледам избора ти. Аз мога да дам мнение за Eagle F1, но 225/45/17. След около 8-9К с тях - напълно доволен! Колата хубаво “лепне” за пътя при сухо и топло време, както и на дъжд. Много добро отводняване има гумата - широки канали! Лично за мен, е важно точно поведението на мокро. За мен е нова тази “шарка” на гумата, тъй като съм карал все летни гуми, които са по-сигурни в дъжд (съдейки по профила на шарката и наименованията им) с V образна шарка и канали, които отвеждат водата от средата на страни/към края на гумата. Та с тези широки канали при Asymmetric 3, колата много добре се държи при дъжд (разбира се, с нормални скорости - не повече от 120 при обилен дъжд по магистралата). Чета разни мнения за високи скорости и липса на аквапланинг при други гуми, но...не знам, с каквито и да е гуми, как се оборва физиката. Аз лично, не си правя опити в такова време и връщам педала, за да стигна все пак за където съм тръгналSimichOil написа:Здравейте,
моля за един кратък съвет. Трябва да купувам летни гуми и съм се спрял на следните :
EAGLE F1 ASYMMETRIC 3
Pirelli P Zero XL
Pirelli P Zero MO XL (това МО било хомологация за Мерцедес каквото и да значи това)
Michelin Pilot Sport 4 XL TL
Continental Premium Contact 6
...
За другите гуми на които си се спрял - надявам се да кажат ползвателите им, но както писах - на дали ще сбъркаш, която и да избереш.