Мнения за Skoda Octavia III FL Scout 1.8 TSI 4x4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ооо Миленски
. Кристина под Ауди не я чакай... Аз и Скаута съм го засилил с екстри
, ама това не е най-важното.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Напротив, влияе и то много. Друг път също сме сравнявали пакета за лоши пътища и нормалната октавия. Шише от 500мл не може да влезе под предната броня на нормалната,обаче под "лошите пътища " влиза , даже и и място остава. Разликата е доста значителна!Rangel написа:Предполагам цената е проблема, че не се купува? За същите пари може да се вземе RS, но той е още по-нисък. Поне разглеждайки конфигуратора, както и самата ценова листа и други сайтове не мисля, че пакета "за лоши пътища" влияе на височината - това са просто предпазни кори.
- Rangel
Това вече е важно! Сега ми е интересно защо, цената му не е висока, за да влияе на окачването?
- bondo
Не съм сигурен ,но мисля ,пакета за лоши пътища е с подложки на пружините, от там идва разликаta ,но пак казвам не съм много сигурен.
Последно промяна от bondo на 20.03.2018, 00:20:14, променено общо 1 път.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Еднакви са.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Това,щото и тежат четирите фара веbondo написа: На Ванката беше малко по-ниска от моята,много странно.
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Здрасти, колега. Поздравления за избора.
Както спомена bondo, има разлика при височината на О3 преди фейса, ако е оборудвана с пакет лоши пътища. Аз съм този, под чиято предна броня бутилката от 500 мл. влезе, докато при bondo това не можа да стане. Разлика има и то повече от писаните спецификации - реално е около 2.5 см. Колите ни са с еднакви двигатели и размер гуми. Ако спрем двете топазени принцеси една до друга, правили сме го, веднага се вижда коя колко е висока.
Поздрави.
Както спомена bondo, има разлика при височината на О3 преди фейса, ако е оборудвана с пакет лоши пътища. Аз съм този, под чиято предна броня бутилката от 500 мл. влезе, докато при bondo това не можа да стане. Разлика има и то повече от писаните спецификации - реално е около 2.5 см. Колите ни са с еднакви двигатели и размер гуми. Ако спрем двете топазени принцеси една до друга, правили сме го, веднага се вижда коя колко е висока.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- bondo
Да,разликата беше около 3 см,личи си определено.
Правихме същото упражнение и с pijomir.
Но вече нямам идея колко е голяма разликата между пакет”лоши пътища” и скаут.
Правихме същото упражнение и с pijomir.
Но вече нямам идея колко е голяма разликата между пакет”лоши пътища” и скаут.
- Rangel
Според този сайт: https://autoportal.com/newcars/skoda/oc ... rance.html клиаранса на нормалната е 155 мм., а според този: https://www.express.co.uk/life-style/ca ... new-estate Scouta е вдигнат с 30 мм. - 
- има някъде грешкаThe Scout’s bonnet is however more pronounced than the estate, wider front grille, additional headlights and the whole car has been raised by 30mm, giving it more ground clearance.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Аз не чета сайтове, но от монтьорска гбедна точка да кажа как стоят нещата.
Въплеки, че някои хора от североизтока говорят за мен, че съм се правил на велик майдтор, а реално съм бил гола вода.
Като височина на повдигнаност на купето с пружините, Скаут и Октавия пакет лощи пътища са еднакви. На Скаута, размера-диаметъръ на гумите е различен малко
По номера съм проверявал преди време при двойката, съвпадаха някои с на пакет лоши пътища.
Въплеки, че някои хора от североизтока говорят за мен, че съм се правил на велик майдтор, а реално съм бил гола вода.
Като височина на повдигнаност на купето с пружините, Скаут и Октавия пакет лощи пътища са еднакви. На Скаута, размера-диаметъръ на гумите е различен малко
По номера съм проверявал преди време при двойката, съвпадаха някои с на пакет лоши пътища.
GUNTER SERVICE

- Rangel
Тоест по-високото купе, идва от по голяма диаметър на гумите, а в самото окачване разлики като детайли? Тези при Скаут да са нещо по-усилени?
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Носачи, шарнири, амортисьори, тампони на носачите-(предни селенови втулки и задни тампони), стаб щанги, тампони стаб щанги, биалети... Всичко е еднакво при Октавиа, Скаут, Тигуан, Йети,Тоаран, голф, пасат, Суперб , карок, кодияк, и сеатите да не ги изброявам. От съответните години(модели). Както и според моторизациите.
Примерно Йети с 110 коня е с амортисьорите на октавия 105.,А Йети 140+с на октавия 140+
Стаб щангата на Кади е най дебела.
Примерно Йети с 110 коня е с амортисьорите на октавия 105.,А Йети 140+с на октавия 140+
GUNTER SERVICE

- Rangel
Ясно. Значи има тема за размисъл, за същите пари може да се вземе RS, L&K Октавия и изобщо има избор, дори Супърб с по-малко екстри. Определено комбито при Супърб е най-красивия избор.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Подкрепям мнението,защото и аз съм на същотоbega4kata написа:Носачи, шарнири, амортисьори, тампони на носачите-(предни селенови втулки и задни тампони), стаб щанги, тампони стаб щанги, биалети... Всичко е еднакво при Октавиа, Скаут, Тигуан, Йети,Тоаран, голф, пасат, Суперб , карок, кодияк, и сеатите да не ги изброявам. От съответните години(модели). Както и според моторизациите.
Последно промяна от zar на 20.03.2018, 13:24:01, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
L&K не е лош вариант и мисля ,че ще ти хареса,защото нивото на оборудване ,ще е по-високо от това на "Скаута".Супърба си е готин,стига да не те притеснява размера му,при който разликата ,не е чак толкова драстичнаRangel написа:Ясно. Значи има тема за размисъл, за същите пари може да се вземе RS, L&K Октавия и изобщо има избор, дори Супърб с по-малко екстри. Определено комбито при Супърб е най-красивия избор.
Dieselgate Team member