Бърдаров N1 написа: 02.03.2021, 15:10:53
Имаме ли становище дали скоростната кутия след мапа, продължава да прави малоумни превключвания. Макар, че имам чувството, че на Суперб превключва по-различно от колкото при Октавия.
Аз съм споменавал в няколко теми, че проблеми и дразнения с кутията ми DQ251 не съм имал преди ремап. След ремап на мотора, чисто информативно, не виждам разлика в държанието й. Еднакво си превключва.
Бърдаров N1 написа: 02.03.2021, 16:30:20
Имам чувството, че ми е налят софтуер от някоя 1.0 тси мотор с "0"- ев въртящ момент. Даваш газ и кутията сменя две предавки надолу, но след 0.1 сек възтановява една предавка и след още 0.1 се връща на същата предавка на която е била и почва да ускорява и още мега други глупости. Карал съм какви ли не коли с автоматична кутия, такава простотия няма в никоя. Нито Пежо, нито Мерцедес, нито дори Ауди, за БМВ да не говорим......нито дори Суперб.....
При изпреварване и силно до крайно натискане на педала на газта, положението е същото и при мен с дърпането на предавки надолу, 2 или 3, в зависимост дали съм на 5-та или 6-та и с каква скорост се движа. Но категорично след това превключването на скоростите докато ускорява не е така мигновено, както го описваш. Набира си на всяка скорост както си трябва, пълни си оборотите до горе преди да превключи следващата, не ги реди така светкавично и да се връща обратно на каквото е било.
Реално погледнато автоматици съм карал доста, но никога не съм притежавал, така че мнението ми може и да не е толкова меродавно по тоя въпрос с кутиите. Просто като взех колата се научих с педала на газта какви са й прищевките, спрямо как реагира скоростната кутия и от тогава й свикнах и си я контролирам без да ме дразни. Има ситуации в които ме рита прекалено при ускорение и на моменти има лаг, но съм забелязал че в повечето такива случай аз нещо не съм натиснал газта, както и колкото трябва.
Отделно това дето чета тук при големите бензини с карането на последна предавка с 60-70 км/ч и при мен го има, но за разлика от техните оплаквания, моето купе не се тресе и колата не се "мъчи" дори и да съм на 6-та с 70 км/ч.