Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Еко изискванията натискат това да е така. Ниски обороти, почти никакви газове. Кутията като сгъне, и ставаш клиент за частите, пак добре дошло ;)
Същото е с маслата, заради ДПФ слагаш масло което да е добре за него, а не за двигателя.
На 2.0ТДИ 190к.с как ще му заспи 3000 серията на АмсОйл , ама тъпият ДПФ ...

п.с сложих на моята 5w30 Амсойл, двигателя не се чува как работи. Отделно държи 10 градуса надолу на маслото от Тотала.
@YYakovliev, и той има същите наблюдения за Равенола. Качественото масло веднага си проличава.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

Имам чувството, че ми е налят софтуер от някоя 1.0 тси мотор с "0"- ев въртящ момент. Даваш газ и кутията сменя две предавки надолу, но след 0.1 сек възтановява една предавка и след още 0.1 се връща на същата предавка на която е била и почва да ускорява и още мега други глупости. Карал съм какви ли не коли с автоматична кутия, такава простотия няма в никоя. Нито Пежо, нито Мерцедес, нито дори Ауди, за БМВ да не говорим......нито дори Суперб.....
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

HerpaMoTeH написа: 02.03.2021, 16:20:25 Да, екологичните норми
Интересно....иначе всички тук преди няколко седмици плюха по VRPerformance относно махането на DPF - а сега всички са много ОК да се променя софта на кутията, нищо че не е много ЕКО. [smilie=fool.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

А вие защо си мислите,че двигателя не се оптимизира/усъвършенства спрямо DPF/GPF и други чаркаля?
Или викате двигателите са си същите от 10г. и ся само се съобразяват единствено със филтрите.Начи ако няма ДПФ мое си слагам квото масло искам [smilie=fool.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аз нямам филтър,начи,ще се пенсионирам с тая кола [smilie=beach.gif]
Големи "карачи" сте всички,на кутиите кусури да намирате.Тая кутия са я мислили 10 инжинера, Ганчо от Бусманци вика "не става" [smilie=sarcastic.gif]
Как пък само един почна да се оплаква от кутията,и после други взеха да пригласят,пък до сега мълчаха.
HerpaMoTeH

Škoda Фен²

Гараж: VW Touran 1.5TSI

Мнение от HerpaMoTeH »

SimichOil написа: 02.03.2021, 16:31:50 Интересно....иначе всички тук преди няколко седмици плюха по VRPerformance относно махането на DPF - а сега всички са много ОК да се променя софта на кутията, нищо че не е много ЕКО.
Заповядай в София в час пик в задръстване, но задължетелно с работещ климатик с отворени клапи :)

Даже може да направиш нещо по-добре и да го играеш пешеходец. Каже после кое се усеща повече - кола с променен софтуер на скоростната кутия или кола без DPF :)
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

YYakovliev написа: 02.03.2021, 10:39:34 Сряда/четвъртък се прибирам в Стара Загора
Оказваме се градски. Ако те подмине в сряда едно нетунинговано кафяво комби, да знаеш, че съм аз. ;)
HerpaMoTeH написа: 02.03.2021, 17:02:03 Даже може да направиш нещо по-добре и да го играеш пешеходец.
От опит да кажа, най-якото е да си велосипедист и на тръгване от светофара да те подминават ускоряващи тия бе DPF-ите.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

mariyan написа: 02.03.2021, 17:19:27 От опит да кажа, най-якото е да си велосипедист и на тръгване от светофара да те подминават ускоряващи тия бе DPF-ите.
Или с ДПФ, но регенериращ... Мен, честно, срам ме хваща като избълва черно при потегляне от светофара при регенерация...
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

И аз днес си @YYakovliev, @mariyan, и аз днес се прибирам към Чирпан, ако решите моЕ да заформим нещо. [smilie=music.gif]
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Може да си направите малко магистрален fun [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

И да качвате фишовете в групата I see you КАТ [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Бърдаров N1 написа: 02.03.2021, 15:10:53 Имаме ли становище дали скоростната кутия след мапа, продължава да прави малоумни превключвания. Макар, че имам чувството, че на Суперб превключва по-различно от колкото при Октавия.
Аз съм споменавал в няколко теми, че проблеми и дразнения с кутията ми DQ251 не съм имал преди ремап. След ремап на мотора, чисто информативно, не виждам разлика в държанието й. Еднакво си превключва.
Бърдаров N1 написа: 02.03.2021, 16:30:20 Имам чувството, че ми е налят софтуер от някоя 1.0 тси мотор с "0"- ев въртящ момент. Даваш газ и кутията сменя две предавки надолу, но след 0.1 сек възтановява една предавка и след още 0.1 се връща на същата предавка на която е била и почва да ускорява и още мега други глупости. Карал съм какви ли не коли с автоматична кутия, такава простотия няма в никоя. Нито Пежо, нито Мерцедес, нито дори Ауди, за БМВ да не говорим......нито дори Суперб.....
При изпреварване и силно до крайно натискане на педала на газта, положението е същото и при мен с дърпането на предавки надолу, 2 или 3, в зависимост дали съм на 5-та или 6-та и с каква скорост се движа. Но категорично след това превключването на скоростите докато ускорява не е така мигновено, както го описваш. Набира си на всяка скорост както си трябва, пълни си оборотите до горе преди да превключи следващата, не ги реди така светкавично и да се връща обратно на каквото е било.

Реално погледнато автоматици съм карал доста, но никога не съм притежавал, така че мнението ми може и да не е толкова меродавно по тоя въпрос с кутиите. Просто като взех колата се научих с педала на газта какви са й прищевките, спрямо как реагира скоростната кутия и от тогава й свикнах и си я контролирам без да ме дразни. Има ситуации в които ме рита прекалено при ускорение и на моменти има лаг, но съм забелязал че в повечето такива случай аз нещо не съм натиснал газта, както и колкото трябва.

Отделно това дето чета тук при големите бензини с карането на последна предавка с 60-70 км/ч и при мен го има, но за разлика от техните оплаквания, моето купе не се тресе и колата не се "мъчи" дори и да съм на 6-та с 70 км/ч.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev написа: 02.03.2021, 18:07:48 Отделно това дето чета тук при големите бензини с карането на последна предавка с 60-70 км/ч и при мен го има, но за разлика от техните оплаквания, моето купе не се тресе и колата не се "мъчи" дори и да съм на 6-та с 70 км/ч.
Първо го чуваш за бензини и второ за 7 степенната кутия. Демек няма нищо общо с твойта кола, нито от едната страна на съединителя, нито от другата. [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@Цецо75, именно, затова го написах. Щото често дразнещото поведение на DSG-то се генерализира, та се опитвам да направя това разграничение, че при различните коли/мотори се усеща различно.
Последно промяна от YYakovliev на 02.03.2021, 18:23:46, променено общо 1 път.
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

YYakovliev написа: 02.03.2021, 18:07:48 моето купе не се тресе и колата не се "мъчи" дори и да съм на 6-та с 70 км/ч.
Ти си дизел и затова не ти прави впечатление [smilie=sarcastic.gif] Сериозно - то си се тресе малко или много по дефолт от двигателят:) Бензиновият е доста тих и балансиран и всяко такова нещо се усеща.

Или просто нямаш база за сравение и са ти ниски очакванията. Като се видим следващият път ще ти дам да врътнеш едно кръгче (с педал бокса и мап на кутията), за да разбереш какво имам предвид под отзивчива кола, без да трябва да се чудиш как да натискаш педала на газта, за да накараш кутията да работи като хората :)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

didoya написа: 02.03.2021, 18:14:43 Ти си дизел и затова не ти прави впечатление Сериозно - то си се тресе малко или много по дефолт от двигателят:) Бензиновият е доста тих и балансиран и всяко такова нещо се усеща.
Може и да си прав, но пък ти не си представяй, че съм дизел от 92-ра, дето тресе на трактор. В купето на Супърба този мотор е ДОСТА тих. Няма да е като бензин, но е доста тих. Чува се наистина като си навън, на отворен капак.

didoya написа: 02.03.2021, 18:14:43 Или просто нямаш база за сравение и са ти ниски очакванията. Като се видим следващият път ще ти дам да врътнеш едно кръгче (с педал бокса и мап на кутията), за да разбереш какво имам предвид под отзивчива кола, без да трябва да се чудиш как да натискаш педала на газта, за да накараш кутията да работи като хората
Както написах, личен опит с различни автоматици нямам и затова не изказвам крайни мнения. Просто споделям впечатления. За играта с педала на газта сигурно си прав, че с ремап на кутията и педал бокс, ще се усеща доста по-отзивчиво и ще е по-благо за каране. Надявам се да е така, за парите дето се дават и функцията за която се борят тия две неща.

Кръгчето от кога го искам.
;)
Заключено

Обратно към “Superb III”