Поръчка на Kamiq Monte Carlo DSG 110кс.

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

D_Danov написа: 12.03.2022, 13:05:50 Ти как процедира?
Отидох учтиво да им откажа всякакви анекси с адвокат и се разбрахме, че първоначалният договор е достатъчно ясен и добре написан, че да няма нужда да се променя.

Ден след това колата ми бе готова и въпреки, че не се бяха забавили кой знае колко, неустойката която ми дължаха по оригиналния договор беше същата, която ми предлагаха в анексите... Тоест ако се бяха забавили дори и с още 2-3+ седмици щяха да ми дължат повече от колкото ми предлагаха към онзи момент.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
D_Danov

Шкода Новак

Гараж: Karoq SportLine 2.0TSI 4x4

Мнение от D_Danov »

Днес получих малко информация от ЕТ, както и покана за потвърждаване на лека промяна в конфигурацията, а именно:

"От 14-та седмица на тази година, от стандартното оборудване на Скала и Камик отпада опцията анимиран пътепоказател. Задните светлини на автомобила ще бъдат LED, но мигача ще бъде с нагреваема жичка."

Крайната цена на автомобила съответно намалява. Доколкото ми обясниха, отпред мигачите ще са си LED, просто няма да "бягат"
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Честно, не съм се заглеждал до сега, как работят мигачите, а вече 18 месеца го карам? Ще погледна отзад изрично да видя, дали го има този "анимиран пътен показател" с бягащи мигачи!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Udo

Шкода Новак

Мнение от Udo »

"Ако поръчате автомобил по ваш вкус, ще пристигне
чак по Нова година" и старата-нова далавера:https://www.mentrend.bg/Article/11246381
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Мнение от Scub40 »

Направо се изкефих, като прочетох, че ASML е базирана в Айндховен, Германия
[smilie=dash1.gif].
Сори за спама...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз пробвах 10 тина изречения и спрях. Кой дава пари да чете тия глупости, идея нямам.
Бееееее.....
finci

Шкода Новак

Мнение от finci »

Мда, нещата около поръчките тегавеят неимоверно.
Преди няколко месеца получих това >>> В тази връзка се налага да премахнем безжичния Smartlink (безжичната смартфон интеграция Android Auto & Apple Carplay), за да може Вашият автомобил да се произведе.
За отпадащата опция ще получите ценово предимство в размер на 96 лв. с ДДС.
Решението е на завода производител.
Smarlink функцията остава налична, но ще се осъществява посредством USB кабел.
---------------------------
На пръв поглед малко нещо, но връща колата откъм свързаност към началото на 2010-те.
Както и да е, стоим и чакаме...
genovn

Шкода Новак

Гараж: Камик 1.5 6М

Мнение от genovn »

Края на юни и аз бях сюрпризиран за същото.А беше предвидена за 33 седмица [smilie=beee.gif]
От тогава до сега ни вест и кола
Lemur+

Шкода Новак

Мнение от Lemur+ »

D_Danov написа: 24.03.2022, 11:21:11 Днес получих малко информация от ЕТ, както и покана за потвърждаване на лека промяна в конфигурацията, а именно:

"От 14-та седмица на тази година, от стандартното оборудване на Скала и Камик отпада опцията анимиран пътепоказател. Задните светлини на автомобила ще бъдат LED, но мигача ще бъде с нагреваема жичка."

Крайната цена на автомобила съответно намалява. Доколкото ми обясниха, отпред мигачите ще са си LED, просто няма да "бягат"
D_Danov, Здравейте! Тъй като на мен ми се случи нещо подобно, бихте ли споделили приблизително колко Ви приспаднаха от стойността на автомобила? Надявам се, че вече сте финализирали сделката :)
finci

Шкода Новак

Мнение от finci »

Колеги, колата е тук и чака регистрация.
Като цяло почти спазиха срока от договора. Поръчка 2март - доставка 5 декември.
Поради липсата на безжичния Smartlink свалиха 100лева от заявената екстра.
Относно бягащия мигач - не бях уводомен за липсата му докато не я видях на живо. Леко тъпо. И не са приспаднали пари за него, предполагам защото не е екстра, а е идвал в съответното изпълнение.
Като махнат фолиата и я измият, и влезна във владение мога да кача снимки, ако е интерес за някой.
Хубав ден.
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

finci написа: 09.12.2022, 10:09:47 тносно бягащия мигач - не бях уводомен за липсата му докато не я видях на живо. Леко тъпо. И не са приспаднали пари за него, предполагам защото не е екстра, а е идвал в съответното изпълнение.
Здравей, моят Камик също дойде преди 2 седмици. В конфигуратора пишеше Full Led с анимиран пътепоказател. Няма нито LED нито анимация,само крушки. Не са ми приспаднали нищо от сумата!
finci

Шкода Новак

Мнение от finci »

Poki4 написа: 09.12.2022, 11:28:08 В конфигуратора пишеше Full Led с анимиран пътепоказател. Няма нито LED нито анимация,само крушки. Не са ми приспаднали нищо от сумата!
Баш и при мен същото. Ще разпитам пак като си я взимам, но за мен логиката е: ако не си го поръчал като допълнителна екстра не ти връщат пари за него.
Тоест като идва в стандартното оборудване за едишъна ти, няма защо да те обезщетяват.
rtenchev

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Monte Carlo 110hp,
Superb Combi L&K 280hp

Мнение от rtenchev »

Здравей Poki4,

Това с крушките става въпрос само за задните светлини или за всички светлини по автомобила?
Как така пише Full LED и идват с крушки .... тея да не се майтапят нещо ... ? [smilie=fool.gif]

Поздрави!
Росен
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

ДАй инфо после какво са ти казали. Още малко инфо. Не работи микрофона в моята кола. Оставих да го оправят и 4 дни вече ни вест ни кост. Звънях няколко пъти, казаха, че са претрупани от работа. Виж си хубаво при получаването дали ти работи всичко, че после вече е тегава работа. Имам чувството, че вече са ти взели парите и им е все тая натам. Следпродажбено обслужване - оценка 0 от 10
Alex7

Шкода Новак

Мнение от Alex7 »

Здравейте, може ли да споделите колко месеца чакахте за Шкода Камик? Поръчал съм преди пет месеца и половина и досега нямам никаква информация. Не са ми дали и прогнозна седмица на производство. Единствено при поръчката ми казаха, че ще отнеме 9-10 месеца.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”