Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
D_Danov написа: 12.03.2022, 13:05:50
Ти как процедира?
Отидох учтиво да им откажа всякакви анекси с адвокат и се разбрахме, че първоначалният договор е достатъчно ясен и добре написан, че да няма нужда да се променя.
Ден след това колата ми бе готова и въпреки, че не се бяха забавили кой знае колко, неустойката която ми дължаха по оригиналния договор беше същата, която ми предлагаха в анексите... Тоест ако се бяха забавили дори и с още 2-3+ седмици щяха да ми дължат повече от колкото ми предлагаха към онзи момент.
Днес получих малко информация от ЕТ, както и покана за потвърждаване на лека промяна в конфигурацията, а именно:
"От 14-та седмица на тази година, от стандартното оборудване на Скала и Камик отпада опцията анимиран пътепоказател. Задните светлини на автомобила ще бъдат LED, но мигача ще бъде с нагреваема жичка."
Крайната цена на автомобила съответно намалява. Доколкото ми обясниха, отпред мигачите ще са си LED, просто няма да "бягат"
Честно, не съм се заглеждал до сега, как работят мигачите, а вече 18 месеца го карам? Ще погледна отзад изрично да видя, дали го има този "анимиран пътен показател" с бягащи мигачи!
Мда, нещата около поръчките тегавеят неимоверно.
Преди няколко месеца получих това >>> В тази връзка се налага да премахнем безжичния Smartlink (безжичната смартфон интеграция Android Auto & Apple Carplay), за да може Вашият автомобил да се произведе.
За отпадащата опция ще получите ценово предимство в размер на 96 лв. с ДДС.
Решението е на завода производител.
Smarlink функцията остава налична, но ще се осъществява посредством USB кабел.
---------------------------
На пръв поглед малко нещо, но връща колата откъм свързаност към началото на 2010-те.
Както и да е, стоим и чакаме...
D_Danov написа: 24.03.2022, 11:21:11
Днес получих малко информация от ЕТ, както и покана за потвърждаване на лека промяна в конфигурацията, а именно:
"От 14-та седмица на тази година, от стандартното оборудване на Скала и Камик отпада опцията анимиран пътепоказател. Задните светлини на автомобила ще бъдат LED, но мигача ще бъде с нагреваема жичка."
Крайната цена на автомобила съответно намалява. Доколкото ми обясниха, отпред мигачите ще са си LED, просто няма да "бягат"
D_Danov, Здравейте! Тъй като на мен ми се случи нещо подобно, бихте ли споделили приблизително колко Ви приспаднаха от стойността на автомобила? Надявам се, че вече сте финализирали сделката
Колеги, колата е тук и чака регистрация.
Като цяло почти спазиха срока от договора. Поръчка 2март - доставка 5 декември.
Поради липсата на безжичния Smartlink свалиха 100лева от заявената екстра.
Относно бягащия мигач - не бях уводомен за липсата му докато не я видях на живо. Леко тъпо. И не са приспаднали пари за него, предполагам защото не е екстра, а е идвал в съответното изпълнение.
Като махнат фолиата и я измият, и влезна във владение мога да кача снимки, ако е интерес за някой.
Хубав ден.
finci написа: 09.12.2022, 10:09:47
тносно бягащия мигач - не бях уводомен за липсата му докато не я видях на живо. Леко тъпо. И не са приспаднали пари за него, предполагам защото не е екстра, а е идвал в съответното изпълнение.
Здравей, моят Камик също дойде преди 2 седмици. В конфигуратора пишеше Full Led с анимиран пътепоказател. Няма нито LED нито анимация,само крушки. Не са ми приспаднали нищо от сумата!
Poki4 написа: 09.12.2022, 11:28:08
В конфигуратора пишеше Full Led с анимиран пътепоказател. Няма нито LED нито анимация,само крушки. Не са ми приспаднали нищо от сумата!
Баш и при мен същото. Ще разпитам пак като си я взимам, но за мен логиката е: ако не си го поръчал като допълнителна екстра не ти връщат пари за него.
Тоест като идва в стандартното оборудване за едишъна ти, няма защо да те обезщетяват.
Това с крушките става въпрос само за задните светлини или за всички светлини по автомобила?
Как така пише Full LED и идват с крушки .... тея да не се майтапят нещо ... ?
ДАй инфо после какво са ти казали. Още малко инфо. Не работи микрофона в моята кола. Оставих да го оправят и 4 дни вече ни вест ни кост. Звънях няколко пъти, казаха, че са претрупани от работа. Виж си хубаво при получаването дали ти работи всичко, че после вече е тегава работа. Имам чувството, че вече са ти взели парите и им е все тая натам. Следпродажбено обслужване - оценка 0 от 10
Здравейте, може ли да споделите колко месеца чакахте за Шкода Камик? Поръчал съм преди пет месеца и половина и досега нямам никаква информация. Не са ми дали и прогнозна седмица на производство. Единствено при поръчката ми казаха, че ще отнеме 9-10 месеца.