Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ако човек успее да си сингронизира пръстите и да управлява всичко, което е покрай волана, то заслужава да кара такъв автомобил
Ако бяха сложили един малък скосен волан щеше да е сто пъти по-добре. И дисплея да няма рамки.
Другото ми се струва модерно и приятно. На снимки е едно, но човек като се качи наживо в С4 е друго усещането. Тези неща спират да се забелязват и усещат.
В пасат централния дисплей не е като подарен в Супърба.
Няма физически бутони за климатика и т.н
Все пак тези 10-15к горница трябва да дойдат от някъде.
The Hooligan написа: 25.07.2025, 16:32:14
Всъщност налага ли се чак толкова? На такъв тип лифтбек при който задницата е доста издължена не се хвърля така, както комбитата.
Хвърлянето не е такъв проблем, по-скоро ситуациите, в които караш в града/бавно и си вали и върху задното стъкло. Винаги е по-добре да можеш да си изчистиш.
След посещение на Cosmos Detailing миналата седмица, вече колата е със защитно фолио на предницата (броня, капак, фарове, колонки, лента на покрива, която е поне 20-тина см.) + бонус на черните рамки на вратите на Б-колонките, както и керамично покритие на всичко останало. Тази седмица ще мина да проверят дали всичко е ок и ще се добави и на централната конзола, в частта с пиано лака, че се драска много бързо.
ataknav написа: 21.07.2025, 13:10:53
След един месец и 4360 км, успях да сменя и маслото в ЕТ. Сега вече с Равенол 0W-20. Маслото от мен, филтъра и смяната от ЕТ и вече всичко е готово. Да се надяваме, че ще му се отрази добре на двигателчето.
След смяната на маслото направи ли ти впечатление да държи по-ниски температури?
Аз мога да потвърдя за моята кола, макар и 1.0 TSI. При максимална температура със заводското масло от 108-110 по магистралата, то с VSE максимума, който съм виждал, е 100. И това при външна 38-40.
ataknav написа: 21.07.2025, 13:10:53
След един месец и 4360 км, успях да сменя и маслото в ЕТ. Сега вече с Равенол 0W-20. Маслото от мен, филтъра и смяната от ЕТ и вече всичко е готово. Да се надяваме, че ще му се отрази добре на двигателчето.
След смяната на маслото направи ли ти впечатление да държи по-ниски температури?
Честно казано, не съм обръщал внимание след смяната. Ще го следя известно време да видя какво ще показва и ще споделя впечатление.
revellski написа: 01.08.2025, 15:25:56
Здравейте. Обърнах внимание на темепратурата на маслото последните две седмици и впечатленията са ми следните:
При нормално шофиране (градско, изънградско, магистрала) винаги поведението е едно и също - маслото се движи в диапазона 102-108 градуса.
След доста сериозно "газене" по баир в продължение на няколко минути, успях за кратко да видя 112 градуса и това е максимума, който съм забелязал. В момента, в който качих баира и вече започна спускането, температурата падна до 99 градуса и след това отново започна да се държи стандартно в диапазона 102-108.
Аз пък не съм забелязал някаква разлика със заводското масло и Равенола. Нито температурите са различни нито по-мазно върви нито мотора ми пее и свири.
Малко ъпдейт, да вдигнем праха от темата Най-накрая остана малко време и успях да замеря парахода. От 5-6 проби, пускам най-доброто, което успях да постигна. Другите резултати 100-200, винаги бяха в диапазона 15,1-15,3. Всички стартове бяха без launch control. Колата беше с пълен до горе резервоар 95 и около 90 кг. шофьор Благодарности на Нури, че си сподели Dragy-то, за да направя измерванията.