Superb MK3 (B8, 2015–) - Полезни съвети и техническа информация

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

istoyanov написа: 18.01.2026, 11:39:51 Аз използвам този MANN-FILTER FreciousPlus на Сеат-а и съм много доволен! По грешка сложихме без антибактериалната опция и се усети.
https://www.mann-filter.com/au-en/catal ... ilter.html
какво сА усети lol lol
Бактериите ли [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

ABBC3_OFFTOPIC
bega4kata написа: 18.01.2026, 19:45:23Бактериите ли
Питай си колата. Ще ти обясни. Лесно е.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

JORDITO написа: 18.01.2026, 17:48:51
Tuscany написа: 18.01.2026, 11:26:52какъв е точно
Mahle CareMetix LAO888
Три пъти през годините слагах на Пежото точно от синия модел на Mahle и не мога да кажа, че намирам разлика спрямо модела само с активен въглен.
Мислех си да му сложа на Mann Frecious Plus, но предвид факта, че правих много голямо обслужване, не ми се даваха толкова пари и за това.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Реших да споделя каква простотия направих вчера без да искам. От друга страна разбрах, че ръчната спирачка може да се "вдига" (включва) в движение. Честно казано дори не съм се замислял дали може или не. Бих предположил, че софтуерно просто няма да ми даде да го направя. Пък може и да има някаква идея от безопасна гледна точка да можеш да спреш с ръка или пасажера да може да активира. Знам ли (предполагам аргументи има и за двата варианта).
Сега ще обясня как без да искам я направих тая глупост и ще прикача снимка за нагледно. Докато карах исках да оставя нещо в къпхолдърите. В случая знаех, че капака ми е затворен и без да се замислям машинално и бързо посегнах с пръстите на дясната ръка и дръпнах назад. Оказа се че съм захванал не прагчето на капака, който се издърпва назад, ами ръчната. Та малко шоково ми дойде. Добрата новина е, че въпреки, че беше мокро и валеше, не успях да се завъртя, както и нямаше някой зад мен [smilie=pardon.gif] Това се случи при скорост около 50-60 км/ч ако правилно помня.
Най-вероятно поведението е същото и на други модели. Интересния извод е, че ако някой по някаква странна причина има желание да пързаля тоя параход на сняг - е има начин (особено за тия на предно).
Изображение
Изображение
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

Може и при други марки, правил съм го нарочно на Рено Каджар 2016 на един заснежен, празен паркинг. Веднага стегна дупарата [smilie=sarcastic.gif]
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Stoyanov написа: 27.01.2026, 10:39:17 Реших да споделя каква простотия направих вчера без да искам. От друга страна разбрах, че ръчната спирачка може да се "вдига" (включва) в движение. Честно казано дори не съм се замислял дали може или не. Бих предположил, че софтуерно просто няма да ми даде да го направя. Пък може и да има някаква идея от безопасна гледна точка да можеш да спреш с ръка или пасажера да може да активира. Знам ли (предполагам аргументи има и за двата варианта).
Сега ще обясня как без да искам я направих тая глупост и ще прикача снимка за нагледно. Докато карах исках да оставя нещо в къпхолдърите. В случая знаех, че капака ми е затворен и без да се замислям машинално и бързо посегнах с пръстите на дясната ръка и дръпнах назад. Оказа се че съм захванал не прагчето на капака, който се издърпва назад, ами ръчната. Та малко шоково ми дойде. Добрата новина е, че въпреки, че беше мокро и валеше, не успях да се завъртя, както и нямаше някой зад мен [smilie=pardon.gif] Това се случи при скорост около 50-60 км/ч ако правилно помня.
Най-вероятно поведението е същото и на други модели. Интересния извод е, че ако някой по някаква странна причина има желание да пързаля тоя параход на сняг - е има начин (особено за тия на предно).
Ръчната ел. спирачка не се блокира при движение - оставено е с цел все пак да можеш да спреш при отказ на основната спирачна система, като същото е описано и в ръководството:

Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Stoyanov написа: 27.01.2026, 10:39:17 Добрата новина е, че въпреки, че беше мокро и валеше, не успях да се завъртя, както и нямаше някой зад мен Това се случи при скорост около 50-60 км/ч ако правилно помня.
Няма как да се завъртиш. При движение когато се дръпне се води аварийно спиране и колата спира със 4 колела ( предполагам, че и ABS продължава да работи). Тествал съм го на няколко коли. То и при самото дърпане толкова рязко спира, че няма как да е само със задните. В момента в който пуснеш копчето и продължава да си върви колата.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Като я дръпнеш в движение, спира но абса не позволява блокиране.
Вие сега ли откривате топлата вода [smilie=sarcastic.gif] [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”