Помощ за покупка на Superb III Combi 190 TDI

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

SimichOil написа: 18.08.2020, 08:53:17 Маздата 2.5 бензин - малко не ми се вярва да има същия разход като на Супърб дизел.
Хахаха, това е невъзможно според мен. Иначе Мазда 6 са красиви автомобили. Особено червеното бордо.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
bjrov

Шкода Новак

Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG

Мнение от bjrov »

Здравейте, аз карах М6 4х4 с ръчни скорости 150к.с. дизел и от година карам Суперб 4х4 190 ДСГ. Да споделя впечатления за разхода суперба е по - икономичен от маздата 100%, карам по един и същ начин и двете. Окачването на маздата е по-директно и суперба го наподобява на режим спорт и двата автомобила си имат + и -, като минусите не са много изобщо. Купувани са нови и на двата се разтропа нещо в началото, на маздата отпред смениха някакви прахоуловители а на суперба отзад смениха биалетки ако не се лъжа. Маздата, като че ли набираше по-бързо защото е с две турбини а при суперба наистина има забавяне, но се свиква с него и не е никаква драма. Все пак е по-голям кораб :), може и защото е ДСГ и ми е първата кола автомат . Относно 4х4 си заслужава аз и за това държах на него, пътувам доста и ми е помагало в много ситуаций, зимни, мокри пътища и т.н.
Като цяло суперба е перфектен автомобил, заслужава си парите и още му се кефя.
Успех с покупката!
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Ме4о Коди написа: 18.08.2020, 07:17:50 Уместно ли ще бъде ако аз вляза във форума на Мазда и пона да хваля Шкода... не. Мазда са хубави коли , имат красив дизайн и интериор, но тук се питаше конкретно за Супърб тди 190, флагманът на Шкода. Този ДВГ го вграждат в Ауди ,vw и един най- предпочитаните.
Щото си пич, ще ти кажа.
Вкарах Мазда в уравнението, защото ако си прочел първия пост, ще знаеш, че човека е карал Мазда. Просто го попитах защо се насочва директно към Шкода. Това беше. Нито хваля, нито плюя (ако трябва да съм честен, Мазда като автомобил съм го "хранил" доста, при това с големия черпак). Както във форума на Мазда, така и тук съм разсипвал предишната си кола от критики. Респективно съм хвалел Шкода, стои написаното още. Всеки има мнение, собствено. Аз не съм болния и заслепен фен на една или друга марка. Напротив. Сменям доста, като съм минал през доста марки. На много места съм изброявал многото неща, които не харесвам в Мазда (предния модел, карах модел 2016 г.). Те са поне 15, къде сериозни, къде не толкова и ясно съм ги описвал не веднъж и два пъти (ако има желаещи, ще ги постна и тук). Много неща ме дразнеха, като сега, в новия модел доста от тях са оправени, а има дори добавени нови подобрения. Обясних, че правих тестдрайв на 190 TDI 4x4 и колата просто... абе не беше мойта. Много се бях надъхал да взема Шкода, но... пак Мазда. Може би следващият път, ще видим, Живот и здраве само. За това и се регистрирах тогава и писах във форума. Имах нужда от обективни мнения, преди сам да направя преценката си след тестдрайв. Направих я и се отказах. На кратко казах и защо. Не съм я карал Шкодата на теста в спортен режим, но не мисля, че той е за ежедневно ползване. Със сигурност ще има разлика във вървежа. И аз имам спортен режим, но не го ползвам. Това е моето решение и не ангажирам никой с него. Отношението на дилъра също е от значение, сервиза също. Аз и то двете в Мазда съм доволен. Дилъра в Надежда не искам да коментирам, когато бях да карам Шкодата.
Та това е. Не разбрах защо си останал с впечатление, че хваля Мазда. Просто си имам мнение, което е подкрепено с някакви факти от моя страна и не ангажирам никой с моето мнение.
SimichOil написа: 18.08.2020, 08:53:17 Ама нека все пак колегата @ostavime, да покаже и една снимка от борд компютър - и да видим всички колко са икономични тези мазди.
Показвам снимка. Павел Баня - София по подбалканския път. Каране с около 100 км. изв. гр. (темпомата се вижда) и с около 60 където има ограничения през населените места.
На мен ми е ясно, че Шкодата дизел ще бъде по-икономична както градско, така и извън (никъде и никога не съм казвал, че Маздата 2.5 бензин е по-икономична от Шкода TDI), но идеята ми е да покажа, че оня пич в клипа говори глупости, защото кара колата 5 км. киква, настъпва почти постоянно и т.н.!!! Сигурен съм, че и Шкодата може да гори над 6, защото масово (не всички разбира се) ми обясняват, пишат и се хвалят, как дизеловите им Шкоди ако ще да ги спукат от каране, повече от 7 не могад да горят. Няма нужда от легенди, защото и на мен ми се е случвало да карам Пежо 307 HDI за няколко месеца, когато ми откраднаха Маздата и знам, че под 10 по моя редовен маршрут в София не можах да го сваля. А аз не съм агресивен шофьор.
Та така. Надявам се да съм обяснил по някакъв начин картинката и да съм успял да разсея съмненията, че обожавам Маздата. Кола като кола. На мен ми харесва, мога да си я позволя и за това карам такава.

Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Определено и карането на атмосферен мотор с класически автомат(хидротрансформатор ) има своя чар. Да, не е много бърз, но пък е доста приятен за каране и круйзване. Та така...
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Започна да се измества доста темата.

Колега @ostavime, на въпроса защо съм отписал Мазда като вариант - това е основната причина:

Изображение - за мен е абсолютно несериозно комбито на 6-цата да има такъв литраж на багажника (много по-малък от Fabia Combi). Моето мнение е, че за семеен човек това е абсолютно нефункционално. От там и доста други марки не съм гледал, не само Мазда. Иначе сегашната ми Мазда 6-ца е невероятно здрава и много я обичам, за 6 години не съм пипал нищо по нея освен консумативи и като я карам често по Иван Асен (павета) не хлопа и не тропа нищо вътре в купето (16 годишна е колата). За Шкодата съм се примирил, че ще има повече хлопане и скърцане, но като общ пакет и цена никой друг автомобил не ми покрива базовите нужди, а те са единственото основоопределящо нещо в избора ми. Също така Суперб-а ми харесва и като дизайн, за мен е важно една кола да ти носи емоция всеки път като слизаш или се качваш в нея.

По темата - никой не ми отговори на предния въпрос:
YYakovliev написа: 17.08.2020, 15:01:18 Добре, решено е - автомобилът ще бъде задължително 4х4, махам другите от филтъра.

И още един въпрос, който ме тормози - мислите ли, че бюджет до 30 000 лева ще е достатъчен за читав автомобил с пълна сервизна история? Доставката (ако е от чужбина) и сервизирането не ги броя към тази сума.
Парите ще ми стигнат ли или да слизам на земята? :) Благодаря.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @YYakovliev -
YYakovliev написа: 18.08.2020, 12:47:14 мислите ли, че бюджет до 30 000 лева ще е достатъчен за читав автомобил с пълна сервизна история?
Да - само ако е най-ниското ниво на оборудване..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Комбито на Мазда 6 е с 522 литра багажник (япончета бе, малки човечета хехехе), но определено е по-малко от това на Сюпърба, който е 660 (сегашната, тая, която ще купуваш ти не знам, но дали е голяма разликата), ако не се лъжа. За мен като цяло Сюпърба си е по-голяма кола и като габарити. Дължина, ширина, междуосие и т.н.
Но да, това е най-важно. Какво искаш ти. :)
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

todor87 написа: 18.08.2020, 12:24:25 пределено и карането на атмосферен мотор с класически автомат(хидротрансформатор ) има своя чар.
И със CVT не е лошо. ;)
SmokeyandtheBandit

Шкода Новак

Мнение от SmokeyandtheBandit »

Първо привет от мен – дългогодишен читател съм на форума без регистрация, много е полезен за много неща и поздравления за сплотената група която сте. Ползвател съм на няколко Шкоди през годните и съм намирал отговори на доста мои въпроси четейки форума (този и предишният такъв). Само за информация имал съм 2006 Шкода Октавия 1 Тур 1.9 TDI 90.к.с ръчни скорости, после имах 2009 Шкода Октавия 2 1.9 TDI 105 к.с. ръчни скорости и 2012 Шкода Супърб 2 2.0 TDI 170 к.с DSG.За ежедневна употреба смятам, че Шкода са най-добрите коли откъм цена/качество на пазара за моите цели и затова откакто мога да си позволя нови автомобили от шоурума винаги си взимам Шкода. В следващият абзац, ще видите, че има едно изключение, но пак останах верен на ВАГ групата – просто тогава взех много добра оферта

След Суперб 2-ката ,четири години карах 2015 VW Passat 2.0 TDI 190 к.с. DSG и миналата година го смених за 2019 Супърб 2.0 TDI 150 к.с. DSG. Вървят горе-долу еднакво и за нормална ежедневна употреба в града и да си возиш комфортно, икономично и спокойно семейството на почивки и екскурзии, лично аз си мисля, че 98% от водачите няма и да усетят разлика в динамиката от тия допълнителни 40 к.с. и 50-60 нютона отгоре.Не казвам, че няма разлика, но за мен е пренебрежително малка и не е нещо уау. Ако може колегата да ги тества и двата двигателя, сам ще прецени най-добре. Аз така направих, и след като не видях осезаема разлика в двигателят за мен, взех по-малкият и със „спестените“ 3 хил лв, с жена ми “инвестирахме“ в спомени от едно пътуване. :)

Нито една от ежедневните ми коли не е била 4х4, и не мога да се сетя някога да съм имал нуждата от този тип задвижване при нормално ползване. На година карам по около 25-30 хил. км. което според моите наблюдения за БГ този пробег се счита за нормален към средно висок за семейна кола. Карам и зиме и лете, ходи се къде ли не (планина,море, селски вили , екскурзии из близка и далечна Европа) и никога не ми се е налагало да се замислям и да си казвам „ е сега защо нямам 4х4“ .Не отричам, че ако колите са оборудвани с 4х4 ще са по-стабилни и по-проходими от сходните такива с 4х2, но цялостната идея на този клас коли с точно тези дизелови двигатели е по-скоро да ти удобно като пътуваш и концепцията им не е да се излагат на такива натоварвания, че 4х4 да е критично важно. Не съм някакъв състезател когато ползвам Супърба (преди това и Пасата, а и всички други Шкоди),гледам да карам с +10 до +15 км/ч над ограниченията където позволява и съм се справял идеално без 4х4.

Наясно съм, че със следащите ми думи мога и да разпаля някои дебат, и искам да се знае, че целта ми не е да споря и не искам да засегна никой. Голям фен съм на колите като цяло, и както се казва бензина ми е в кръвта. Що лиги съм източил по картинките от дъвки турбо като дете. Като поотраснах с приятели любителската се занимавахме с „гаражен“ туниг на разни Фиат Уно turbo i.e, Опел Кадет GSi и прочие бангии които ги взимахме от гробниците с отчаян опит да ги съживим. В ония години всичко беше само хардуерно, но беше голям кеф да се заровим цяла нощ в гаража на чичо Асен, да викнем Шилето дето понеже е втори курс във „Вилхем Пик“ и го мислим за някое божество , а той милият знае колко нас – разбирай нищо. И след като ни е изпаднал незнайно откъде един Косуърт двигател от някоя Сиера, да си изхарчим задружно всичките пари и да утрепеме 3-4 седмици къртовски труд в някакви жалки самоуки опити да го наврем в коша на една грохнала фиестичка, да се пробваме с променлив успех да подменяме генерации, радиатори, скростни кутии, изрязване на калници и тн, и накрая да го гръмнем на първите 300 метра [smilie=fool.gif]

През годините винаги съм имал по една „хоби“ кола, която си е само за мен, не возя жена и деца в нея – просто давам газ и се усмихвам от звука на двигателя и пътното поведение. Сегашната ми такава кола я имам от 2 години , самата тя е произведена през 2012, говорим за бензинов V8 двигател, 550+ фабрични к.с (в момента е 630+ к.с), автомат и само задно задвижване. Не искам да назовавам марка, тъй като самият немски „премиум“ бранд има много негативна репутация в обществото ни, а и това е форума на Шкода все пак – но предполгам, повечето от вас са се сетили за коя марка става дума :) И да уточня, предвид стериотипа за масовият собственик на кола от въпросната марка – пълна противоположност съм и даже не им чета форумите. Поддържа се при едно от големите гурута с което се знаеме от деца , но само влиза излиза за обслужване и никакви празни приказки и разтягане на градски легенди с разните му фенове на марката които често се навъртат там.

Та с тази кола също правя около 5-6К на година и зимата и лятото и в дъжд и сняг – винаги с много хубави гуми. Тази кола вече се кара и настъпва много здраво по пътищата(поне аз си мисля, че е в границите на разумното съобразено с пътната обстановка и трафик, за всички други щения си я водя на писта), като тракшъна често е изключен за още по-голям кеф и адреналин. Никога, ама никога не се случвало да се вкарвам с нея в ситуации където да не мога да се оправя без 4х4 – да не дърпам дявола за опашката сега и надявам се да не го докарам да съжалявам за тези си думи. Е да, когато е валяло или е паднал сняг някъде по прекрасните ни пътищата, не и давам газ безрасъдно защото то е ясно, че законите на физиката няма да ги преборя.

Четейки коментарите на някои колеги в защитата на това защо 4х4 е едвали не задължителното задвижване на един Супърб, за да може примерно да се кара с вратите настрани го намирам за несъвместимо с цялата идея на това какъв тип кола е Супърб. Не мога да си обясня как се кара такава кола по начин по които 4х4 да е голямата помощ която може да те извади от завои и последващи обратни виражи или как при изпреварване с кик даун това 4х4 е спасяващият елемент да не ти се усуче автомобила. Не ме разбирайте погрешно,явно тези ситуации са истински, но както по-горе казах, според мен дизеловият Супърб и прозводните му са замислени и проектирани за това да си возиш семейството, а повечето хора си возят семействата с разумна скорост и пътно поведение при което 4х4 не прави почти никаква разлика (за 2.0 TSI 280/272 к.с. донякъде разбирам защо е само 4х4, но в случая не е предмет на разговор) . За това да влезеш в завой с вратите и да излезнеш с максимално разтеглена усмивка от кеф – Шкода Супърб бил той 4х4 или 4х2 е просто грешната кола.

Та след толкова обширен и дълъг текст, съвета ми към колегата е да си прецени сам какъв му е стила на каране, за какво ще я позлва колата и дали наистина има смисъл от 4х4. Защото ако няма, просто ще си вземе още едни допълнителни чарколяци тежащи 80-100 кг да си ги вози постоянно които трябва да се обслужват и носят някакъв дори и минимален риск от повреда. Ако пък все още смята, че 4х4 е задължително за него, да взима такава и да и се радва.
user 236

Шкода Новак

Мнение от user 236 »

Поздравления за горния пост, подкрепям на 100%, напълно разумен и адекватен поглед, дано повече хора се замислят върху написаното ;)
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

Факт е, че 4х4 не е жизнено важна екстра за пътнически автомобил. Едва ли разумен човек би твърдял, че е. В 99% от времето или изминатите километри е напълно излишна. Но си е екстра - да не изреждам предимствата, защото всеки може да си ги представи. Дали си струва за някой си е индивидуално решение, съобразено с потребностите и бюджета. Точно като всяка екстра. Има хора, които твърдят, че DCC е задължително, други искат паркинг асистент или адаптивен круиз. Без всяка от тях може и то в 100% от времето, според мен - нямам нито една от тях но колата пак си върти 30к на година. Та така и с 4х4, въпреки че смея да твърдя, че там все пак го има този 1% в който разликата е съществена - например дали ще трябва да извадиш лопата, за да си проправиш път и да излезеш от парко-мястото, когато в София е навалял много сняг, кварталните улици никой не ги е почистил и са станал брутални коловози.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аз бих предпочел дцц и Колумбус, отколкото 4х4. За тез пари.
А това че 4х4 е по стабилна в завоите, е глупост според мен. За Суперб тди.
За 272 е задължителна екстра..
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

bega4kata написа: 27.08.2020, 11:55:53 А това че 4х4 е по стабилна в завоите, е глупост според мен.
Ами при мен, на Файтона, вече 4 пъти ме изважда от завои в които съм влезнал с несъобразена с радиуса и настилката скорост.
Günter Stg 1
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аз не разбирам. Може, твоята е много мощна :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

bega4kata написа: 27.08.2020, 13:21:40 Аз не разбирам. Може, твоята е много мощна :)
Мощна е била някога, сега е на трупчета, а после ще я направиш още по мощна. [smilie=sarcastic.gif]
Günter Stg 1
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”