С Travel Assist High съм, малко като на дърто БМВ навигацията, само канал 1 има, но да пише че е с навигацияskertin написа: 09.02.2024, 11:01:43Поръчвал ли си travel assist high/low допълнително? @JORDITO, ти туй нещо можеш ли да го активираш?toraborat написа: 09.02.2024, 10:38:42 Внимавайте с травел асиста че онзи ден го бях пуснал и се включвах на околомръсното, дали не наби от 80 на 40 сама, а буса зад мен не знам как успя да намали както ме беше олепил. Вътре атмосферата за пътешествия се попромени за 15-на минути. Сега някак си го настроих да работи но да не регулира скоростта спрямо знаци, само да ги показва.
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Определено си е така, особено както 90% от шофьорите обичат, а и се опитват да ти влязат в багажника, докато караш .... просто си представих, как някой с една определена немска марка, ще ме подхване на конвейр и ще ме влече до следващата отбивка.
- toraborat
А я да питам с какво миете пластмасовите прагове? Моите са наритани вече и взех един препарат Meguiar All purpose cleaner, но сега гледам мнения че побелявали пластмаси от него, та някой ако има наблюдения?
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Аз моите ги минавам, колкото и дебилно да звучи, първо с мокра кърпа, да махна по-голяма част от мръсотията и след това с препарата и четката за почистване на кожения салон. За момента няма проблеми и всичко се изчиства, така както на мен ми харесва и зацапаното от кал и маратонки си излиза.
П.С.: Използвам тези 2 препарата от сайта на детайлингбг:
- Herrenfahrt Smooth Leather Cleaner
- Herrenfahrt Smooth Leather Protection
П.С.: Използвам тези 2 препарата от сайта на детайлингбг:
- Herrenfahrt Smooth Leather Cleaner
- Herrenfahrt Smooth Leather Protection
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
За да завива сама трябва ли да се пусне волана на цяло? А капацитетите зони къде са? Мога ли, примерно, да го пиповам с пръст долу и да ми отчита?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- toraborat
Аз явно нямам капацитивен волан, пищи си и чака да го размърдам
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Така и така стана на въпрос за асистентите . Предполагам, че има на Супърб а тази другата "хубавиня" :
Следи пътя и дори без АЦЦ включено в един момент почва да съветва и рисува : предстои завой еди какъв си отпред или незнам си какво , препоръчителна скорост примерно 65 и буум почва да намалява след малко. Няма значение, че няма ограничение ,и че завоя си се взима с 90 без проблем и то нормално шофиране. И подобни . Може би не е лоша екстра за някои и е по консервативна но лично на мен не ми допада . Не е на всички завои , явно нещо е заложено но може би не го опресняват . Някъде пък е що годе точно ....
Не мога да се сетя името в момента но се изключва там, откъдето се изключва и съобразяването с разпознатите знаци
.
Следи пътя и дори без АЦЦ включено в един момент почва да съветва и рисува : предстои завой еди какъв си отпред или незнам си какво , препоръчителна скорост примерно 65 и буум почва да намалява след малко. Няма значение, че няма ограничение ,и че завоя си се взима с 90 без проблем и то нормално шофиране. И подобни . Може би не е лоша екстра за някои и е по консервативна но лично на мен не ми допада . Не е на всички завои , явно нещо е заложено но може би не го опресняват . Някъде пък е що годе точно ....
Не мога да се сетя името в момента но се изключва там, откъдето се изключва и съобразяването с разпознатите знаци
Последно промяна от storm1st на 09.02.2024, 13:26:54, променено общо 1 път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
storm1st
Цецо то си го има включено на Кодияка това от стайл мисля. Във Вижън обикновенния си го има също . Като нищо и ти го имаш
?
-
storm1st
Да , точно покрай разпозването на знаците е всъщност . И изключено е от седмица първа . После го пусках малко за тест . И съм го забравил
.
Много ми е полезно това за знаците само информативно. Аз съм го настроил да реве над 10 км като е . Там да си предупреждава само и да стои . Имам фиш с 11 км над ограничението . Преди време с 12 км . Малко от малко да подсеща .
Много ми е полезно това за знаците само информативно. Аз съм го настроил да реве над 10 км като е . Там да си предупреждава само и да стои . Имам фиш с 11 км над ограничението . Преди време с 12 км . Малко от малко да подсеща .
Последно промяна от storm1st на 09.02.2024, 13:42:54, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
storm1st, Всъщност аз точно затова не взех Вижън. Не исках тия асистенти, не исках дигитално табло и не исках вентилираните седалки.
Затова взех Стайл и го ъпгрейднах нагоре, само с това, което исках. От всичко дето дискутирате имам само ACC. Волана си е само мой
. Реално ми се върза, колкото Вижъна, но няма неговите "екстри". Вероятно като тръгна да го продавам ще е проблем, но пък сега ми е кеф да си гледам стрелки вместо анимация и да седя на мъхесто, а не на балатум.
Последното е лично мнение, да не се впрегне някой. Мисълта ми е, че по мое време все още имаше избор, какво и как да си сглобиш и аз съм хепи с избора си. Единственото за което ме е яд, че не поръчах са 360 камерите, просто защото на този казан си му трябват при маневриране. И пакета за сън на подглавниците отзад. Всичко друго, което искам - си имам.
Затова взех Стайл и го ъпгрейднах нагоре, само с това, което исках. От всичко дето дискутирате имам само ACC. Волана си е само мой
Последното е лично мнение, да не се впрегне някой. Мисълта ми е, че по мое време все още имаше избор, какво и как да си сглобиш и аз съм хепи с избора си. Единственото за което ме е яд, че не поръчах са 360 камерите, просто защото на този казан си му трябват при маневриране. И пакета за сън на подглавниците отзад. Всичко друго, което искам - си имам.
Бееееее.....
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Абе то понякога работата е не го ползвам, но да знам, че го има 
Аз все пак бих искал да имам адаптивното водене в лента, което явно няма да го имам в Кодияка, но се надявам да може да се активира софтуерно.
Не виждам какъв хардуер допълнителен би изисквало, след като ще имам мултифункционална камера, сайд и лейн асистенти.
Аз все пак бих искал да имам адаптивното водене в лента, което явно няма да го имам в Кодияка, но се надявам да може да се активира софтуерно.
Не виждам какъв хардуер допълнителен би изисквало, след като ще имам мултифункционална камера, сайд и лейн асистенти.
-
storm1st
ABBC3_OFFTOPIC
Някъде на друга марка гледах , доплащане за обикновенно табло със стрелките вместо екран. А беше обратно доскоро
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Така, направих едно проучване, в моя случай, както и на другите колеги с Л§К, които поръчахме горе долу по едно и също време и не сме добавяли Travel Assist high/low, има възможност да се активира софтуерно като това ще струва около 800 лв. Заедно с него се активира и функцията да следи тракцията на автомобила отпред (aLDW)/ Това е което разбрах, на този етап не ми се дават 800 лв за тази фукнция, затова ще си помисля. Ако някой има интерес нека ми пише на лично да дам контакт на човек от Бургас, който може да го активира. Не е необходимо да е на място, може и дистанционно да стане доколкото разбрах.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Дъртаци.
Като погледна оня плейстейшън и губя усещането за кола.
Като погледна оня плейстейшън и губя усещането за кола.
Бееееее.....