За джантите си е въпрос на лично мнение. Рендето и първата опция (която прилича на тасове) въобще не ми харесаха и съм с Аntares. Дилърът и сума хора ми казаха колко скандално грозни били, но мен си ме радват много, а и си ходят доста с хромираните елементи по колата. Факт е обаче, че Turbine са най-яките 18ки за Superb според мен, но близо 3к за тях е някак си неразумно точно в момента
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
И аз обмислях CR-V, но ме спряха с цената. Баща ми е с Accord от 2012 и винаги съм бил доста впечатлен как се държи и изглежда тази кола. Но с всеки изминал ден все повече се влюбвам в Шкодилака, голям кеф е наистина.
За джантите си е въпрос на лично мнение. Рендето и първата опция (която прилича на тасове) въобще не ми харесаха и съм с Аntares. Дилърът и сума хора ми казаха колко скандално грозни били, но мен си ме радват много, а и си ходят доста с хромираните елементи по колата. Факт е обаче, че Turbine са най-яките 18ки за Superb според мен, но близо 3к за тях е някак си неразумно точно в момента![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
За джантите си е въпрос на лично мнение. Рендето и първата опция (която прилича на тасове) въобще не ми харесаха и съм с Аntares. Дилърът и сума хора ми казаха колко скандално грозни били, но мен си ме радват много, а и си ходят доста с хромираните елементи по колата. Факт е обаче, че Turbine са най-яките 18ки за Superb според мен, но близо 3к за тях е някак си неразумно точно в момента
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
Мамка му, а на мен нямаше как да ми ги покаже без капаци и трябваше да решавам на място и не посмях да ги избера, защото с капаците са си грознички, поне за мен. Иначе така са супер!
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Aka Pegasus Anthracite. Turbine мисля, че бяха на О3 и са на 7.5J, но подкрепям

- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Точно! Виждам ги и гордо как стоят на профилната ти, благородно завиждам
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Columbus - а има ли CD player в L&K?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Има ли начин с кодиране колата да помни последно избрания режим на DCCто? Свикнах да карам на comfort в града и е доста неудобно при всяко гасене да "забравя" настройката и да ме връща на нормал..
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ако го намериш, кажи, че аз пък искам да карам перманентно на спорт, а тя гадта все се връща...
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
И аз не съм срещал, но доколкото знам е направено с цел безопасност винаги да стартира от нормален режим. И все пак промяната става с 2 натискания.skertin написа: 13.02.2024, 10:55:18 Има ли начин с кодиране колата да помни последно избрания режим на DCCто? Свикнах да карам на comfort в града и е доста неудобно при всяко гасене да "забравя" настройката и да ме връща на нормал..
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
По-скоро с цел екология. Най-тъпото е, че като минеш през смяна на режимата, автоматично ти реактивира старт-стопа. А моя е лекуван от Жорката и си се изключва чинно като запаля. Сменям режима и той се пуска.
И си мисля, дали да не се напъна да си спретна едно аналогично лечение и на бутона mode, че много ме дразни тоя изкуствен интелект. Но ако някой го надуши как се лекува през кодинга ще черпя.
Бееееее.....
- skertin
И аз трябва да ида до Жорката за старт/стопа тия дни, че модулът е дошъл. Виж това, че се реактивира след смяната на режима го бях забравил, но е точно така.... което си е куцо както и да го погледнеш. Слагаш модул и въпреки всичко трябва да цъкаш да го изключиш, амчИ тогаз що да слагаш модул ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
А не може ли вече да се деактивира софтуерно на по-новите? На Октавията така съм го направил и да искам не мога да го пусна, освен пак през OBD буксата.
- skertin
Ами аз говорих с Боби от Флийт Сервиз, каза, че на този етап не е намерил начин да го заобиколи софтуерно на толкова нови коли, иначе на по-старите го прави.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
За старт/стопа знам, че става през OBD, манипулира се нещо напрежението на акумулатора. Един вид да не спира мотора защото има нужда от заряд. Това не знам обаче, как влияе на самия акумулатор.
Аз чак ви се чудя защо толкова ви дразни този старт/стоп във всичките ми коли до сега където го е имало съм го ползвал. Даже вече не му обръщам внимание. Единствено при задръстваия където се тръгва и спира през 10 секунди го изключвам. Предимство е, че досега винаги ми е бил изведен на директен бутон на една ръка разстояние. Определено ако се изключва през медията ще изнервя можеби, но както казах рядко го ползвам. Сега даже в Супърба работи една идея по-бързо. Не знам как точно да го обесня, но двигателя пали мигновенно. При Октавията, като чели прави оборот на стартер преди да запали, а в дачията отнема още една идея повече време. Предполагам се касае в работата на самите мотори. Но съм свикнал с това и не ме дразни.
Аз чак ви се чудя защо толкова ви дразни този старт/стоп във всичките ми коли до сега където го е имало съм го ползвал. Даже вече не му обръщам внимание. Единствено при задръстваия където се тръгва и спира през 10 секунди го изключвам. Предимство е, че досега винаги ми е бил изведен на директен бутон на една ръка разстояние. Определено ако се изключва през медията ще изнервя можеби, но както казах рядко го ползвам. Сега даже в Супърба работи една идея по-бързо. Не знам как точно да го обесня, но двигателя пали мигновенно. При Октавията, като чели прави оборот на стартер преди да запали, а в дачията отнема още една идея повече време. Предполагам се касае в работата на самите мотори. Но съм свикнал с това и не ме дразни.
- skertin
На Супърба сега няколко пъти го забравям при палене, еми дразни ме, точно в момент, в който навлизам в кръстовище, почти спирам, с готовност да направя ляв примерно и усещам как се е активирал в най-неподходящия момент и воланът ми е вдървен, това ми носи несигурност у негативни емоции ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Учудвам се, че не си свършил тая работа вечеЦецо75 написа: 13.02.2024, 12:42:25 И си мисля, дали да не се напъна да си спретна едно аналогично лечение и на бутона mode, че много ме дразни тоя изкуствен интелект.
Ей това е ключовият недостатък за мен - още не си спрял и то вече ти е резнало ДВГ. Толкова ли е сложно да го направят до 3 сек след спиране да се активира.. Предполагам доста хора биха го ползвали тогава (или поне аз).