Да, колегата го е описал много правилно - спира се като намалиш степента на вентилатора до 1 или 0, след това още едно завъртане за намаляване и се изклщчува.peyopetrishki написа: 05.04.2021, 16:24:31 @kolyo b8, изглежда имам подгрев на предното стъкло. Тая сутрин поне 30 секунди търсех бутон OFF за климатроника, а той се спирал само през менюто
Passat Alltrack B8 2.0 bi-TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Жоро
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@peyopetrishki, като боднеш Ревото, ако "живне" осезаемо, като моята, ще стане сериозна работата.
Разходът как е?
Разходът как е?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
И за лънча не разбрах, на Пасато се активира?
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
@YYakovliev, разхода не мога да преценя още. Снощи след тестовете беше 10.8 (46км с 47км/ч средна). Сутрин имам много къс маршрут около 2.5-3км да закарам детето на градина, разхода е 13 по табло, колата изобщо не може да вдигне 90 градуса...
Относно лънча, доколкото ми е известно повечето коли го нямат активиран от завода, независимо дали кутията го поддържа или не. При врс-а беше активиран, при пасата ме съмнява, но ще проверя.
Относно лънча, доколкото ми е известно повечето коли го нямат активиран от завода, независимо дали кутията го поддържа или не. При врс-а беше активиран, при пасата ме съмнява, но ще проверя.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- YYakovliev
Е добре де, ти като я лаунчнеш не виждаш ли дали работи? Ако дига обороти и ги задържа, докато си натиснал газта и спирачката и после като пуснеш се изстреля, значи си работи?
-
peyopetrishki
@YYakovliev, нещо не се разбираме
Лаунча е софтуерна екстра, която не се поддържа от всеки хардуер (кутия). Моята кутия dq500 знам със сигурност, че поддържа тази екстра, не знаех обаче дали е активирана. При ръновете вчера пробвах каквото знаех от предишната кола - ESP off, DSG на спорт и лаунчваш - при пасата това не сработи. Демек или трябва софтуерна активация на тази екстра или не е тази процедурата. При мен се оказа второто - ESP-то на пасата има две стойности една по-софт и втора по-хард (sport mode). За да се активира лаунча трябва ESP да е на спорт, колата да е на спорт и кутията да е на спорт... Одеве пробвах, лаунч има
Подозирам заводските 6.2 от 0 до 100 ще ги направи.
Днес преборих и така дразнещия ме старт-стоп. Поръчах от www.kufatec.de следния донгъл:

Процедурата е много лесна - контакт, чакаш 30 секунди, слагаш донгъла, той се инсталира за 3 секунди, вадиш донгъла, гасиш контакта, заключваш с ключа и оставяш колата за 10 мин някъв bus да си направил проверка. Ако си с кейлес тия 10мин ги изчакваш по-далеч от колата.
Ефектът е, че старт-стоп системата е деактивирана без значение дали бутона е натиснат или не - не може да се ползва. Ако желаеш някога да я използваш пак, буташ донгъла отново.
Питах съпорта дали мога да използвам донгъла и на други коли, отговора беше отрицателен![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Лаунча е софтуерна екстра, която не се поддържа от всеки хардуер (кутия). Моята кутия dq500 знам със сигурност, че поддържа тази екстра, не знаех обаче дали е активирана. При ръновете вчера пробвах каквото знаех от предишната кола - ESP off, DSG на спорт и лаунчваш - при пасата това не сработи. Демек или трябва софтуерна активация на тази екстра или не е тази процедурата. При мен се оказа второто - ESP-то на пасата има две стойности една по-софт и втора по-хард (sport mode). За да се активира лаунча трябва ESP да е на спорт, колата да е на спорт и кутията да е на спорт... Одеве пробвах, лаунч има
Днес преборих и така дразнещия ме старт-стоп. Поръчах от www.kufatec.de следния донгъл:

Процедурата е много лесна - контакт, чакаш 30 секунди, слагаш донгъла, той се инсталира за 3 секунди, вадиш донгъла, гасиш контакта, заключваш с ключа и оставяш колата за 10 мин някъв bus да си направил проверка. Ако си с кейлес тия 10мин ги изчакваш по-далеч от колата.
Ефектът е, че старт-стоп системата е деактивирана без значение дали бутона е натиснат или не - не може да се ползва. Ако желаеш някога да я използваш пак, буташ донгъла отново.
Питах съпорта дали мога да използвам донгъла и на други коли, отговора беше отрицателен
-
peyopetrishki
Реших за тази кола да си взема някаква диагностика, че за предишната нямах. Понеже съм хал-хабер се допитах до @todor87 и той ме посъветва да взема кабел от склад66.
В петък взех кабел, днес инсталирах vcds-a ииии греда - не може да се прочете колата по CAN. Паля, гася, включвам, изключвам, преинсталирам, нищо.
Паля и към Цацарово. Тодор го мъчи един час и имаме диагноза - най-вероятен е проблем с кабела. Става ми малко тъпо. Тодор обаче е пич, предлага ми неговия кабел, докато сменя моя в понеделник.
Тука започна интересното - творих!
Първо промених изгледа на виртуалния кокпит. Имаше два интересни варианта, аз се спрях на по-изчистения. Така е изгледа по дефолт:

Това е единия по-интересен вариант - километраж до 320 и изглед като на голф Р (ако не се лъжа):

На мен обаче ми хареса повече вариант със същия оборотомер, но по-изчистен километраж, макар и да не е до 320

От предишната кола ми липсваше gauge cluster check-а, така че го активирах и тук. Резултата не е така задоволяващ както при истинските стрелки, но все пак е нещо.
https://youtube.com/shorts/hvxzOAWcPA8?feature=share
Като бонус имах кратка разходка по магистралата с "пистовия" супърб. Върви яко, а вътре се шириш като лорд![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Огромни благодарности към @todor87 за отделеното време!
В петък взех кабел, днес инсталирах vcds-a ииии греда - не може да се прочете колата по CAN. Паля, гася, включвам, изключвам, преинсталирам, нищо.
Паля и към Цацарово. Тодор го мъчи един час и имаме диагноза - най-вероятен е проблем с кабела. Става ми малко тъпо. Тодор обаче е пич, предлага ми неговия кабел, докато сменя моя в понеделник.
Тука започна интересното - творих!
Първо промених изгледа на виртуалния кокпит. Имаше два интересни варианта, аз се спрях на по-изчистения. Така е изгледа по дефолт:

Това е единия по-интересен вариант - километраж до 320 и изглед като на голф Р (ако не се лъжа):

На мен обаче ми хареса повече вариант със същия оборотомер, но по-изчистен километраж, макар и да не е до 320

От предишната кола ми липсваше gauge cluster check-а, така че го активирах и тук. Резултата не е така задоволяващ както при истинските стрелки, но все пак е нещо.
https://youtube.com/shorts/hvxzOAWcPA8?feature=share
Като бонус имах кратка разходка по магистралата с "пистовия" супърб. Върви яко, а вътре се шириш като лорд
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Огромни благодарности към @todor87 за отделеното време!
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
На какъв Уиндоус мъчихте кабела?
-
peyopetrishki
Десятка е моя. Пробвахме и на Тодор на лаптопа, май седмица беше неговият. Мислиш да не е от драйвърите ли?
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
За нищо!
Форума е за това, да си помагаме.
Кога успешно, кога не..
Иначе...бавен съм още...
Но ще тръгне...
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Щом и на 7 не тръгва не е това дето си мисля. Има някои версии дето са несъвместими с УИН 10, но те винаги тръгват на 7
-
peyopetrishki
Ние ползвахме последния релийз и на двата лаптопа. На Тодор кабела работи на двата, докато моя на нито единия...
-
Жоро
Малко се намасвем странично, но ESP при теб има ли "sport mode" или както се води на шкода?peyopetrishki написа: 07.04.2021, 21:15:00 Лаунча е софтуерна екстра, която не се поддържа от всеки хардуер (кутия). Моята кутия dq500 знам със сигурност, че поддържа тази екстра, не знаех обаче дали е активирана. При ръновете вчера пробвах каквото знаех от предишната кола - ESP off, DSG на спорт и лаунчваш - при пасата това не сработи. Демек или трябва софтуерна активация на тази екстра или не е тази процедурата. При мен се оказа второто - ESP-то на пасата има две стойности една по-софт и втора по-хард (sport mode). За да се активира лаунча трябва ESP да
При мен на обикновена октавия 3 така достигам launch mode-a - есп е на спортен режим, когато май само asr е изключен и скоростната кутия на спорт. Когато е изключенно ESP "изцяло" не става.
-
peyopetrishki
@Неизвестен, има да. ESP трябва да е на спорт, кутията също, колата също. ASR не е задължително да се спира, аз поне не съм го спирал.
-
Жоро
Опитай така, мисля си, че трябва да стане. Май при шкога беше ESC sport режима или нещо такова. Ако задържиш бутона натиснат прехвърля на ESP off. При мен има launch control когато е на ESC sport а скоростите са на S.