Няколко впечатления за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Пишете каква е колата - мотор и скорости, бе хора или си попълнете гаража. Тази информация сама по себе си значи ли нещо без тази информация?
-
silent
Съмнявам се да ти е паднал разхода по обективни причини. Няма техническа причина да се случи видим спад на разхода. Причините за подобен спад са времето и къде как се кара.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Имам същия проблем. В чужди форуми пишат, че под тапицерията отзад на облегалката трябва да се напипа нещо като бутон и здраво да се натисне за освобождаване. Доста се мъчих, но не намирам нещо такова под тапицерията. Моят е Селекшън, 2023 г. Ето и два клипа, единията е за Ateca. при мен облегалката е същата като в турския клипnitro написа: 23.05.2024, 18:51:26 Някой знае ли дали и как могат да се извадят подглавниците на предните седалки?
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Колеги, минах почти 1000 км с колата, но досега все още не ми се е активирала ACT технологията, т.е. да изключва два от цилиндрите. Някой забелязвал ли е кога и п.и какви условия става това. Да не би при мен да има някакъв проблем.
-
silent
Трудно се разбира. Някои имат музикантски уши и го чуват други обострен седалищен нерв и го усещат. Аз нито го чувам нито го усещам. Виждам на таблото ,,еко,, и мисля че тогава сработва когато се движиш с равномерна извън градска скорост с натисната газ колкото да се поддържа равномерна скорост.
-
nitro
Разбира се. Освен символа eco се изписва и съобщение на дисплея, което няма как да се пропусне. Интересно, че за 1000 км нито веднъж не сработи при мен и се чудя каква може да е причината.silent написа: 25.05.2024, 12:57:41 Трудно се разбира. Някои имат музикантски уши и го чуват други обострен седалищен нерв и го усещат.
-
eyanko
На мен ми изписва на дисплея: Двигателят работи на 2 цилиндъра.nitro написа: 25.05.2024, 12:33:10 Колеги, минах почти 1000 км с колата, но досега все още не ми се е активирала ACT технологията, т.е. да изключва два от цилиндрите. Някой забелязвал ли е кога и п.и какви условия става това. Да не би при мен да има някакъв проблем.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз сега съм в Румъния и докато се прибера, ще задмина 10 000км. Още не съм разбрал за това и символ или съобщение не съм получил. Вчера предполагам, че съм бил така, защото при 90км/ч на равно, с включено ACC, разходът се движеше между 2,6 и 3,0/100
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Надписа на Карок с дигиталния инструментал се вижда единствено на определена настройка за статус на автомобила (не помня коя точно). Ако не си да показваш точно тази информация, ами си гледаш картата например, няма никаква индикация от автомобила, че това се е случило.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Когато изберете да Ви показва моментния разход- тогава ще дава съобщението за изключени цилиндри или съобщение за "coasting". Имате едно от двете, но не и двете заедно.
-
nitro
Кое точно имаш предвид, като настройка на дисплея?
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Какво да ти показва в центъра. Обикновенно там е цифров скоростомер от меню "Параметри на движение"

Със завъртането на бутон "А", трябва да преминеш през визуализация на: моментен разход, среден разход, температура на маслото и др. Когато избереш да ти показва моментен разход, при отпускане на газтта - трябва да изпише, че са изключени два цилинъра или, че е в coasting. Пробвал съм го на T-Roc. Понеже сме от едно семейство - принципа трябва да е същия, само изпълнението е различно. Ето как е при мен и T-Roc.

1. Със стрелките < > избирам съответното меню
2. Със стрелките нагоре/надолу (врътката при Skoda) - избирам да показва моментен разход.
ABBC3_OFFTOPIC
Колкото повече ги карате колите - толкова повече точки печелите. И тогава Ви се отключват повече функции и визуализации.
На мен например на 99 999 км ми се отключи шестразряден показател на изминатите километри.
ПРЕДИ:

СЛЕД:

Обаче това в рамките на шегата - да не го приемете за чиста монета
На мен например на 99 999 км ми се отключи шестразряден показател на изминатите километри.
ПРЕДИ:

СЛЕД:

Обаче това в рамките на шегата - да не го приемете за чиста монета
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
На Т-рока, когато оставиш в центъра на дисплея рейнджа също ти показва с надпис кога работи на 2 цилиндъра.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Миналата седмица бях в Румъния. Постоянно ми беше включен моментния разход "от стартиране". За три маршрута общо 1300км, средният ми разход бе под 6/100. Два по 420км с разход 6/100 и на прибиране с посещение на скалните манастири 445км - 5,1/100. Съобщение или икона не съм видял.kolyo b8 написа: 26.05.2024, 02:09:52 Когато изберете да Ви показва моментния разход- тогава ще дава съобщението за изключени цилиндри
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
nitro
За това говоря. Като тествах колата преди да поръчам се появяваше една зелена иконка с надпис ECO и съобщение на дисплея. Сега не индикира НИЩО.