Няколко впечатления за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Малко информация, колата е Карок - 1.5 DSG, ~1000км минати
От доста време ми се искаше да взема автоматик след дълги години ръчка, но сега имам резервации (не, че ще я сменям). В хаотичните задръствания, кутията е малко несигурна къде да ходи и се усеща. В началото смятах, че е заради новото усещане, но сега съм по-сигурен, че в това движение няма как да запазя скоростната кутия и да карам нормално за да се оцелява в трафика. Пробвах разни неща, по настройките - ауто-стоп, ауто-холд и установих, че за сега най добрата конфигурация за мен е - ауто-стоп изключен и ауто-холд включен. Ауто-стоп е нещо с което съм карал последните 10 години. Никога не ми е пречило до сега, но ДСГ-то не е адекватно с него. Често се случва да притреперва на светофари, бавен е да реагира, като цяло кофти усещане.
Другото което все още прави впечатление е разхода. За сега е все още 8.2 (градско) което е бая. Предната беше 2 литра, повече коне, без турбо и град ми беше 7.4. Надявам се нещата да "слегнат", но вече не съм убеден в това. 1000 км не са малко.
Останалото което не ми допада е ергономията на автомобила в някои аспекти. Вратите им трябва много сила да се затварят, некомфортно много, но от вътре дръжките където дърпаш са в някаква много странна позиция. За да управлявам прозорците трябва да се прегъна на две, копчетата са ми почти при лактите. Лъскавите елементи по вратите отразяват ужасно уличното осветление до степен която първите дни ме стряскаше дали няма автомобил където не знам да има в определени моменти. Телефона няма къде да го сложа, ако го сложа отпред се зарежда и загрява. Не можеш да го спреш. В подлакътника стърчи и изхлузва докато карам.
НО, не мислете, че колата не ми харесва като цяло. Има много да се харесва. Динамиката е по-добра от колкото очаквах, особено когато идвам от спортен хечбек. Има място за жената, децата и един труп да добавя някъде. Цялостното изпълнение се усеща солидно... Дааа има тук там някоя кофти пластмаска, но като цяло не ми е зле. Харесва ми и вътре и вън. Скучна, но не натрапваща се. Макар и да не съм му фен, двигателя е тих, не пречи. Кутията в по-спокойно ситуации е мазна и не натрапваща се.
Тепърва предстои да излизам извън град с колата.
Поздрави.
От доста време ми се искаше да взема автоматик след дълги години ръчка, но сега имам резервации (не, че ще я сменям). В хаотичните задръствания, кутията е малко несигурна къде да ходи и се усеща. В началото смятах, че е заради новото усещане, но сега съм по-сигурен, че в това движение няма как да запазя скоростната кутия и да карам нормално за да се оцелява в трафика. Пробвах разни неща, по настройките - ауто-стоп, ауто-холд и установих, че за сега най добрата конфигурация за мен е - ауто-стоп изключен и ауто-холд включен. Ауто-стоп е нещо с което съм карал последните 10 години. Никога не ми е пречило до сега, но ДСГ-то не е адекватно с него. Често се случва да притреперва на светофари, бавен е да реагира, като цяло кофти усещане.
Другото което все още прави впечатление е разхода. За сега е все още 8.2 (градско) което е бая. Предната беше 2 литра, повече коне, без турбо и град ми беше 7.4. Надявам се нещата да "слегнат", но вече не съм убеден в това. 1000 км не са малко.
Останалото което не ми допада е ергономията на автомобила в някои аспекти. Вратите им трябва много сила да се затварят, некомфортно много, но от вътре дръжките където дърпаш са в някаква много странна позиция. За да управлявам прозорците трябва да се прегъна на две, копчетата са ми почти при лактите. Лъскавите елементи по вратите отразяват ужасно уличното осветление до степен която първите дни ме стряскаше дали няма автомобил където не знам да има в определени моменти. Телефона няма къде да го сложа, ако го сложа отпред се зарежда и загрява. Не можеш да го спреш. В подлакътника стърчи и изхлузва докато карам.
НО, не мислете, че колата не ми харесва като цяло. Има много да се харесва. Динамиката е по-добра от колкото очаквах, особено когато идвам от спортен хечбек. Има място за жената, децата и един труп да добавя някъде. Цялостното изпълнение се усеща солидно... Дааа има тук там някоя кофти пластмаска, но като цяло не ми е зле. Харесва ми и вътре и вън. Скучна, но не натрапваща се. Макар и да не съм му фен, двигателя е тих, не пречи. Кутията в по-спокойно ситуации е мазна и не натрапваща се.
Тепърва предстои да излизам извън град с колата.
Поздрави.
-
silent
Аз карам същата конфигурация в друга кола и след моите 1000км. моята кутия под моя задник е съвсем адекватна. Подозирам че или не си и свикнал или прекалено много се съобразяваш нея сакън да се не скърши и съвсем я омотваш. Разхода е нормален може и повече и ще падне с времето само ако вярваш в дядо мраз. Въпреки по технологичния мотор 1,5 гори повече от 1,0. Мощния икономичен мотор е само в лепкавите сънища на притежателите им. За другото не мога да дам мнение.
Единственото което не ми харесва, с което не мога да свикна или не зная как на направя е маневриране в тесни пространств под голям наклон. Без ауто холд колата тръгва с ауто холд подскача и ако няма много място рискуваш да я цунеш. Тук класическия автомат е в пъти по добре.
Единственото което не ми харесва, с което не мога да свикна или не зная как на направя е маневриране в тесни пространств под голям наклон. Без ауто холд колата тръгва с ауто холд подскача и ако няма много място рискуваш да я цунеш. Тук класическия автомат е в пъти по добре.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз съм на 2317 км. и съм много доволен. Направо се родих. ACC-то ми е една от любимите екстри. Единственото, което смятам за недостатък е слабото зареждане на телефона. При мен и с кабел е слабо(може да ми е скапан кабела, ще проверя). Предстои ми пътуване по Великден и смятам да си ползвам моето зарядно на 220V. Научих се да контролирам Аутохолда, че отначало "скачах" и ми допада. Забелязах, че при натискане на спирачката с по-малко усилие, колата спира, но Аутохолда не се включва. Това ми допада в ситуации при необходимост от включване в движението от някой ръкав към основен път в колона с чакащи. Трябва по-голямо усилие, да да сработи. Ауто-стопа ме изненадва понякога като гаси дори, когато автомобилът не е в пълен покой и се получава едно гасене и палене за много кратко време. Това бих отбелязал като недостатък, но и там напредвам с контрола. Автоматичните чистачки, се чудят понякога и два-три пъти съм ги "подсещал", но и с това ще свикна. Общо взето съм изключително доволен от Белия лебед
.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Виж дали имат настройка на сензора. Моите две коли имат такава и като усиля чувствителността дори на лека роса реагират.spaldingrs написа: 10.03.2024, 10:15:21 Автоматичните чистачки, се чудят понякога и два-три пъти съм ги "подсещал"
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Провери си в какво положение е превключвател "А"

-
shaks
Аз варирам между най-ниска и следващата степен. Зависи от ситуацията. За съжаление няма оптимална степен.
Колкото до лекото натискане на спирачка, за ДСГ-то е по-добре да не държиш на "полусъединител", където скоростната се намира в ничия земя и пълзи. За живота на кутията е по-добре това да се избягва и да си или спрял изцяло и кутията не работи, или движиш добре на скорост.
Колкото до лекото натискане на спирачка, за ДСГ-то е по-добре да не държиш на "полусъединител", където скоростната се намира в ничия земя и пълзи. За живота на кутията е по-добре това да се избягва и да си или спрял изцяло и кутията не работи, или движиш добре на скорост.
Последно промяна от shaks на 10.03.2024, 22:34:59, променено общо 1 път.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Споделям повечето впечатления до тук след почти точно 5 години каране и 50к км. Старт-стопа е вторият бутон, който натискам след този за стартирането, а ауто-холдът ми е винаги включен освен ако не трябва да правя много маневри за да паркирам или излизам. 1.5 tsi е на ръба за това МПС и затова харчи повече, отколкото във фабия или Октавия например. Иначе е добър двигател - нямам забележки. Относно DSG-то съветът ми е да не го жалите - ако искате газ и бързина давайте смело, ако все го галите, ще се адаптира да бъде флегматичен и дори неадекватно бавен. Хубавото е, че се адаптира към стила на шофиране и “свиква” с карането ви.
Като цяло за парите си аз лично съм много доволен, просто има някои дразнещи неща, които развалят иначе чудесното впечатление, но ако не бъдем максималисти, си е перфектен семеен компактен автомобил.
Като цяло за парите си аз лично съм много доволен, просто има някои дразнещи неща, които развалят иначе чудесното впечатление, но ако не бъдем максималисти, си е перфектен семеен компактен автомобил.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
...имам предвид, че колата е спряла, не пълзи, но не е активен Аутохолда
.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
shaks
Изразих се лошо. Исках да кажа, че ако ауто холда не се пуска, колата може да не се "мисли" за спряла и да приплъзва съединителя.
-
silent
Ако аутохолда не се пуска и си натискаш спирачката колата си мисли че е спряла. Ако отпуснеш леко и вдигне оборотите тогава си мисли че не си спрял и стои образно казано на полусъседините.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Тука най-вече играят роля теглото и аеродинамиката.tahumbata написа: 10.03.2024, 22:21:25 1.5 tsi е на ръба за това МПС и затова харчи повече, отколкото във фабия или Октавия например
-
shaks
Мисля, че дойде време и за първи проблеми. Навигацията не ми показва пътища като се опитвам да въведа адрес което я прави напълно безполезна. Още ровя, но мисля, че е някакъв софтуерен глич. Чудя се дали ама мога да го оправя или ще трябва да ходя до ЕТ.
Другото е, че започна за потраква на павета. Това е голямо разочарование за мен. Старата ми 10 годишна, не тропаше..., но ще го изчакам да се разтрака по-хубаво и ще я карам на сервиз.
Последното е с ДСГ-то между втора, трета и четвърта, понякога има по-силна вибрация от кутията, нямам идея защо. Понякога има, понякога не, но не мога да го хвана защо. Нямам идея дали е нормално или не, но и това ще следя с времето. Поздрави.
Другото е, че започна за потраква на павета. Това е голямо разочарование за мен. Старата ми 10 годишна, не тропаше..., но ще го изчакам да се разтрака по-хубаво и ще я карам на сервиз.
Последното е с ДСГ-то между втора, трета и четвърта, понякога има по-силна вибрация от кутията, нямам идея защо. Понякога има, понякога не, но не мога да го хвана защо. Нямам идея дали е нормално или не, но и това ще следя с времето. Поздрави.
-
kolyo b8
Многохилядният Сокол
Как въвеждаш адреса?
-
shaks
Където се слагат Държава, град, улица. На улица не намира нищо.
-
kolyo b8
Многохилядният Сокол
Трябва да пишеш и улица преди името и. Преди можеше само името.
Сега на по-новите задължително пишеш: улица Адам Мицкевич, а не само Адам Мицкевич.
Сега на по-новите задължително пишеш: улица Адам Мицкевич, а не само Адам Мицкевич.