Здравейте, в средата на месец октомври съпругата ми се сдоби с едно SEAT-че Mii. Колата е произведена през май 2015 г. Ниво на оборудване STYLE и двигател CHYB 1.0 75 к.с. Купихме я от официалния представител на марката, върната от лизинг. Показанията на километража бяха 97900 км. Получих и сервизна книжка в която са отбелязани само смени на масло и филтри, една смяна на свещи на около 50000 км и смяна на спирачна течност на 95000 км. Колата последно е влизала (според книжката) за обслужване при официалния представител около месец и половина преди да я купя за смяна на масло и спирачна течност. Води се с фиксиран интервал на смяна на маслото на 15000 км.
Надявам се да мога да получа информация от вас колеги за интервалите на обслужване и смяна на различните консумативи (стига да не нарушавам правилата на форума тъй като става дума за SEAT - за съжаление в българския форум на марката почти не се пише). Пиша в тази тема тъй като модела е сходен със Citigo.
Интересува ме на какъв пробег се сменя ангренажния ремък. Горе-долу какъв пробег изкарва съединителя. За маслото установих, че SEAT препоръчват Castrol, но аз си ползвам Motul за Октавия-та и същото масло Motul X-cess 5w40 в онлайн справката на Motul излиза, че е подходящо и за двигателя на Mii. Свещите предполагам, че е добре да ги сменя на 100000 км. Ще съм благодарен на всякакви съвети относно особености при експлоатацията и поддръжката на този двигател и автомобил като цяло.
Колата ми харесва все повече (понякога успявам да я карам и аз ) и ми се иска да си я поддържам както трябва за да ни служи вярно.
Вече установих някои "дефекти" - счупена тръбичка за течност за миене на задното стъкло вътре в гумения маншон, през който минават кабелите и тръбичката от купето към капака и липсващ капак на филтъра за въздуха в купето, който се намира под жабката (това е много неприятен проблем, но всеки момент чакам да пристигне капака в ЕТ, че го нямаше наличен - номер за поръчка 1S0819422 - 26.53 лв). Купих си и нов поленов филтър MANN с номер CUK 26 006 - 23.00 лв.
Пиша номера и цени в случай, че някой колега се интересува за Skoda Citigo - тези неща при двете коли са еднакви.
Благодаря предварително. Ако по някакъв начин нарушавам правилата на форума, моля модераторите да премахнат темата и да бъда извинен.
Обслужване на 1.0 75 к.с. CHYB
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Johnnie213
- Гараж: **********
Škoda Octavia 1 1.9 TDI 110 к.с.
SEAT Mii 1.0 75 к.с. - 5 врати
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Добър ден.
Честита Придобивка.
Имаме тук кадър на Сеат България, със собствен сервиз и върволица доволни клиенти.
Ето темата му - viewtopic.php?f=23&t=946
Поздрави.
Честита Придобивка.
Имаме тук кадър на Сеат България, със собствен сервиз и върволица доволни клиенти.
Ето темата му - viewtopic.php?f=23&t=946
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- Johnnie213
- Гараж: **********
Škoda Octavia 1 1.9 TDI 110 к.с.
SEAT Mii 1.0 75 к.с. - 5 врати
Благодаря, колега. Знам го сервиза. Даже го ползвах малко преди да си купим Mii за смяна на уплътненията на ГНП на Октавия-та и останах доволен от обслужването и резултата, но не съм писал в темата на сервиза, тъй като тогава още нямах регистрация в този форум.