Монтиране на Мултиволан,темпомат и борд компютър
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nik_terziev
Здравейте колеги!!!Нов съм в семейството на Шкода
Имам Октавия 2 фейслифт(1,9 /105 коня 2009 година).Имам я от 2 години и съм ужасно доволен от нея!Нищо не съм правил за това време(освен първоначалното стягане и после консумативи).Та,нека мина на темата...реших да направя леки подобрения,като поставяне на мулти волан и лосче с темпомат,както и отключване на някои функции на борд компютъра.Изчетах доста неща по темата и съм наясно със някои неща(горе долу).Едно не ми стана ясно...някои модели имат копче за борд компютъра на лостчето на чистачките,а други НЕ и то при наличието на мулти волан и при двата модела.ЗАЩО Е ТАКА.За сега съм се снабдил само с волан и започвам да търся Летов кабел,контрол модул и лосчета.Ако може някои да помогне ще съм благодарен много.Моят волан е със слушалчицата на бутона от дясната страна,а има други с кръгче вместо слушалка.Явно там е разковничето,което не разбирам.От София съм (Овча купел),ако знаете някой в бизост до мен,за помощ.Благодря!!!
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Здравей колега, също като теб и аз тръгнах към смяна от обикновен към мултиволан. При шкода е възможна комбинацията мулти волан без темпомат и обратното- въпрос на поръчка. Волан със символ телефон е от кола с блутут модул (той си е отделна част от оборудването) и си плямпаш чрез медията, тези с кръгчето е за вход в менюто и нямат блутут. При О2 фл темпомата е на лоста за мигачите (трябва да си намериш такова лостче). Модели без мултиволан борд компютъра се управлява от копчето на чистачките, а щом няма там копче значи функциите се уоравляват от волана? При мен нещата са в застой т.к. модулите които закупих го направих на сляпо и като дойде времето да се слагат се оказа, че съм с 1 комбиниран модул (моята е 2012 и явно след 2010 слагат от тези комбинираните). Та хубаво е да си свалиш стария волан и корите да видиш ти с какви модули си и вече да си земеш каквито поддържат темпомат и мулти (мойте съм ги пуснал тука за продажба- и 2та са highline и поддържат дет квот може да се поддържа за октавия. viewtopic.php?f=73&t=2680 )
P.s: Дано с покупката на волана си взел и кабелите от бега, бутоните и клаксона към лентовия кабел, това също е мн важно!
На лично ще ти пусна телефон на колега от София, който може да съдейства с монтажа и кодировката на тези неща!

P.s: Дано с покупката на волана си взел и кабелите от бега, бутоните и клаксона към лентовия кабел, това също е мн важно!
На лично ще ти пусна телефон на колега от София, който може да съдейства с монтажа и кодировката на тези неща!