Не пали,прекъсва и изгасва веднага

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Цветомир Б-с

Шкода Новак

Мнение от Цветомир Б-с »

Привет пичове имам следния проблем.
Сутринта както си карах колата и изведнъж изкара много сажди с сив дим! Започна да придърпва и започна да мига подгрева на свещите на таблото и влезе в авариен пежим...не може да се набира и забива муцуна! Прибрах се вкъщи и я изгасих и след това да я закача на вагкома и не не не и не...няма палене! Върти пали стабилизира оборотите и веднага след това пуф паф и изгасва със сив дим! Антифриза е добре,маслото е сменено преди 1 седмица и си е но ниво.с всички филтри. Помпата горивната подкача! Като бях на кжнтакт ми изкара грешка на актуатора но после не се показа.! Колата е 2.0 тди 170 коня 2012г. Супърб2 3T4. Моля ако някой има познат кадърен майстор в Бургас да ме насочи,или ако някой е имал такъв проблем да сподели!
Свалях клемите и пак не ще. Одеве я мъчих студена и пак не ще! Какво и ктана не доумявам!?!Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

С каква нафта я караш?
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Провери при горивния филтър какво се случва. Къде си зареждал последно? Провери също около регулатора за налягането.
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

А дюзите как са ?
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

+1 за лошо гориво...в студа се е сгъстило и ефекта е на лице
Цветомир Б-с

Шкода Новак

Мнение от Цветомир Б-с »

Филтъра горивния днес го смених,не не и не!
Нафтата в съда се вижда дъното и няма нищо абсолютно чиста нафта. Не вярвам да са дюзи
При положение,че въртя пали веднага стабилизира си оборотите и в един мил момент ги вдига до 1200 сваля към 500 вдига ги пак и изгасва сякаш се дави. Проблема другия,че в Бургас няма много кадърни дизелджий за диагностика и съответно и ремонт и такъв търся но се на камък...
Зареждане на лукойл,шел,инс,ромпетрол,петрол но.не и стотинкажки като марешки последно от инса в комлука. Сега ще я закача на вагкома само на контакт за да видя какво става и дали ще ми покаже нещо..
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

+1 Дюза. На диагностика няма да се види.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Помпа?

При всички положения ПЪРВО трябва да се види дали и какво е набила в диагностиката. При такова устойчиво поведение, трябва да има индикация някаква там.
Бееееее.....
Цветомир Б-с

Шкода Новак

Мнение от Цветомир Б-с »

Не показва никаква грешка нито на ваг нито на делфи нито на таблото в момент на работа на мотора,сега я въртях 2 пъти и при двата пъти си стигна оборотите и аайде долу...изгасна! Прегледани са всички бушони и връзки маркучета скобички каквото не съм се сетил това не съм погледнал.

Ето ви и видео какво прави.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Имобилайзер?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Може да мина да я погледна. И на мен ми звучи на лошо гориво.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

От лошо гориво ще пуши ли бяло/сиво? Бялото не е ли от неизгоряла нафта? Смърди ли на неизгоряла нафта? Да не е нещо от синхронизация на валове, сензор някой, на колянов/разпределителен вал [smilie=pardon.gif]
Цветомир Б-с

Шкода Новак

Мнение от Цветомир Б-с »

Да димът е сиво бял и мирише на нафта.
Не показва никакви грешки при 2 вагкома и едно делфи! Одеве се опитах да я запаля с втория и ключ и пак същото-веднага пали стабилизира си оборотите и след секунда изгазва! Зора ми е кой в Бургас кадърен майстор може да я погледне и да ми даде точна диагноза(разбира се и ремонт),защото от 4 такива вече чувам
От единия заминали четирите дюзи,от другия турбото е гръмнало,от третия друга простотия...трябва ми човек който е с акъла си и знае какво прави! Колата ми трябва постоянно а не сега да ми седи като паметник...
Parisatis

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS

Мнение от Parisatis »

Цветомир Б-с написа: 06.02.2023, 07:34:51 заминали четирите дюзи
Намирането на такъв майстор е трудно. Само като предупреждение, ако решат да те цакат с дюзи. Има втора ръка и после стенд и всичко заспива. Понеже знам че винаги те хвърлят на черешата с 4 нови ... Турбото също се рециклира.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Цветомир Б-с,
4 дюзи да умрат отведнъж ми се вижда много съмнително.

Според мен се чуй с колегата skodko
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”