Тропане-дрънчене отзад в ляво
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
От известно време отзад в ляво по окачавнето нещо ми дрънчи при ниска скорости, бързи движения на колелото нагоре и надолу при преминаване през неравности и фуги на пътя. При висока скорост и по мазна работа на оказването сякаш не се чува, което може и да е от по-силния шум в купето.
Това започна след смяната на амортисьорите и връщане на заводските пружини.
Първо набедих новите прахоуловители който видимо бяха от твърда пластмаса сравнение със заводските. Смених ги със заводските който бях запазил и проблема остана.
Следваща стъпка смяна на тампона на амортисьора към купето, дрънченето леко се промени, но пак го има. Предполагам звука се промени от по-стегнатия нов тампон.
Следвъща стъпка сменихме новия амортисьор, който е сложен преди 10 хил.км. Сложих един стар маслен от Голфа на бащами, който си е читав. Пак има промяна на звука на самото дрънчене си остава.
Колата отзаде е на греда, двете неща който остават по укачването са:
1. тампоните към купето който изглеждат като нови
2. Пружините - тука започвам да си мисля, дали не е възмо при връщането на заводските пружини да сме я обърнали наобратно, защото тя видимо изглежда еднаква от двете страни, но може и да има разлика и при свиване и разтягане тя да опира някъде и да дрънчи.
За протокола багажника, ауспух и всичко периферно е огледано и проверено няколко пъти.
Приемам всякакви насоки какво още да огледам или проверя. Много ме дразни нещо да ми дрънчи в колата, направо полудявам.
Това започна след смяната на амортисьорите и връщане на заводските пружини.
Първо набедих новите прахоуловители който видимо бяха от твърда пластмаса сравнение със заводските. Смених ги със заводските който бях запазил и проблема остана.
Следваща стъпка смяна на тампона на амортисьора към купето, дрънченето леко се промени, но пак го има. Предполагам звука се промени от по-стегнатия нов тампон.
Следвъща стъпка сменихме новия амортисьор, който е сложен преди 10 хил.км. Сложих един стар маслен от Голфа на бащами, който си е читав. Пак има промяна на звука на самото дрънчене си остава.
Колата отзаде е на греда, двете неща който остават по укачването са:
1. тампоните към купето който изглеждат като нови
2. Пружините - тука започвам да си мисля, дали не е възмо при връщането на заводските пружини да сме я обърнали наобратно, защото тя видимо изглежда еднаква от двете страни, но може и да има разлика и при свиване и разтягане тя да опира някъде и да дрънчи.
За протокола багажника, ауспух и всичко периферно е огледано и проверено няколко пъти.
Приемам всякакви насоки какво още да огледам или проверя. Много ме дразни нещо да ми дрънчи в колата, направо полудявам.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
И се бях залетял да сменям окачването, па се оказа откачен подкалник
Както го описваш "дрънчене", по скоро е нещо леко, мелко, което дрънчи. Ако се блъскат метал в метал, носач в греда, ще е тропане по скоро. Но пък и моите интерпретации на звук по писание е малко смешно
Виж да не е изпаднало нещо в багажника.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Дрънчене, тропане - звукът е по скоро като на метал в метал.
Нещата посочени от теб са проверени.
Нещата посочени от теб са проверени.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Накладки?Съпорти?
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Тампоните, които държат гредата могат да изглеждат здрави и да тропат. На независимото окачване отзад и на нови коли са тропали тия тампони, които седят на така в купето.
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
И аз съм за наклдки.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Накладките са нови от преди седмица и това е проверено там още в началото с лека ръчна ги елиминирах. Той задния апарат е толкова опростен, че няма какво да дрънчи.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Драмата продължава. След няколко смъквания стягания на амортисьора и тампона, подробни огледи отдоло на кори, ламаринки, ауспух и какво ли още не чукането остава. Открихме 2 несложени щипки на задната броня там имаше леко тропане вече го няма. Чукането си е локализирано отзад в ляво. При минаване през леко вдлъбнати шахти, когато минава задно ляви колело само тогав се чува и то при ход на колелото/окачването на горе.
Разликата в ляво и дясно е само ауспуха затова предната седмица 2 часа само с него се занимавахме проверени и наместени всички тампони. Клатейки го на ръка доста силно никаде не опира.
След четене на вече незнам колко форума се оказва, че това е доста срещан проблем при ВАГ групата в голяма част без решение на въпроса.
Вече почвам да си мисля, че новите амортисьори идват твърди за меките заводски прожини и евентоално от това да се получава чукането в купето, но защо само в ляво.
Друго възможно нещо може да е тампона на моста към купето видимо здрави са, никъде не намирам оплаквания от тях дори за коли на 300 хил.км. И пак идва момента защо само от едната страна.
Вече не знам какво да проверя и пробвам общо взето съм в безизходица.
Разликата в ляво и дясно е само ауспуха затова предната седмица 2 часа само с него се занимавахме проверени и наместени всички тампони. Клатейки го на ръка доста силно никаде не опира.
След четене на вече незнам колко форума се оказва, че това е доста срещан проблем при ВАГ групата в голяма част без решение на въпроса.
Вече почвам да си мисля, че новите амортисьори идват твърди за меките заводски прожини и евентоално от това да се получава чукането в купето, но защо само в ляво.
Друго възможно нещо може да е тампона на моста към купето видимо здрави са, никъде не намирам оплаквания от тях дори за коли на 300 хил.км. И пак идва момента защо само от едната страна.
Вече не знам какво да проверя и пробвам общо взето съм в безизходица.
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
На старото ми Ауди, тампоните на моста бяха разпрани. И аз така бях сменял всичко и ме побъркваше този проблем. Ще се опитам да намеря снимка. Мисля, че се виждаше чак когато демонтират и се напънат с щанга.

-
mischoka
- Гараж: в търсене
Предпазната ламарина зад спирачния диск изгнива на болтовете и почва да дрънчи докато не се разхлаби съвсем.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Проверена е като нова е.mischoka написа: 01.06.2023, 20:34:45 Предпазната ламарина зад спирачния диск изгнива на болтовете и почва да дрънчи докато не се разхлаби съвсем.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Чукане ли от тях освен да пробвам да ги развия да падне леко моста да ги огледам. За тях знам, че са със посока освен нещо да е превъртял.бай Онзи написа: 01.06.2023, 18:07:51 На старото ми Ауди, тампоните на моста бяха разпрани. И аз така бях сменял всичко и ме побъркваше този проблем. Ще се опитам да намеря снимка. Мисля, че се виждаше чак когато демонтират и се напънат с щанга.
![]()
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Може да е много OFF, щото няма да коментирам лява страна, както го чуваш ти в случая, но...
Долу горе, като теб, чувах чукане в задницата на Opel Omega (предната колица), което бе трудно за локализиране поради резонанса по купето. При комби и толкова отворена задница, верояртно някой трябва да седи отзад, в багажника, за да локализира точно, което аз нямаше как да постигна.
Иииии какво ли не - нови амортисьори (а при мен бяха с газови камери и нивомат, т.е. х600 кинта бойката), тампони на моста (няма такова избиване + смъкване на диф), голяма драма...
Накрая - тампоните на задния капак омекнали и трака заключващия апарат в скобата при повечко вибрация щот му станало хлабаво... Как да ти кажа - много псувни предизивкаха тия 2 врътки на тампоните на капака, за да оберат луфта....
Долу горе, като теб, чувах чукане в задницата на Opel Omega (предната колица), което бе трудно за локализиране поради резонанса по купето. При комби и толкова отворена задница, верояртно някой трябва да седи отзад, в багажника, за да локализира точно, което аз нямаше как да постигна.
Иииии какво ли не - нови амортисьори (а при мен бяха с газови камери и нивомат, т.е. х600 кинта бойката), тампони на моста (няма такова избиване + смъкване на диф), голяма драма...
Накрая - тампоните на задния капак омекнали и трака заключващия апарат в скобата при повечко вибрация щот му станало хлабаво... Как да ти кажа - много псувни предизивкаха тия 2 врътки на тампоните на капака, за да оберат луфта....
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Не беше ли писано отдавна...
Те потропват така...ама трябва и да се уцели, че от завода са така
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
За това потропване четох, но в 99% се отнася за моделите със независимо окачване отзад. Аз съм с проста греда. Ще взема да я откача да видя по обстойно състоянието им.todor87 написа: 02.06.2023, 21:30:31 Не беше ли писано отдавна...
Те потропват така...ама трябва и да се уцели, че от завода са така
Тази седмица съм решил да сложа отзад пружините от Eibach с идеята, че са по твърди да видя дали ще има някаква промяна. Четох и за доста проблемни автомобили с пружини от мойте години.