Мултимедия блутут проблем

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

Здравейте,

имам следния проблем с блутута на мултимедията на Карока (фейслифт произ. 10.2022)
От месец, два телефона постоянно се разкача от блутут-а на мултимедията :(

Мултимедията е Колумбус 8" с безжичен АА и КарПлей, а телефона е Самсунг S22+.

Ефекта е следния: при стартиране АА и БТ за аудио се закача бързо и не казва някакъв проблем.
Но много скоро след това започва да излиза следното съобщение на екрана:
"Handsfree Phone HFP has disconnected"
И ако съм пуснал музика от телефона, прекъсва.

Тръгва почти веднага, но след 10-20 сек. пак спира.
И си прави така докато не му писне явно, защото по някое време се оправя и работи после стабилно, но това е примерно поне след половин час.
Доста дразнещо :(

Проблема мисля че е в телефона, защото като взех колата Октомври месец до към Април може би нямах такъв проблем със този телефон, но мисля че взе да се получава след един редовните ъпдейти на Самсунга.
Или поне не съм усетил да се е ъпгрейднала самата мултимедия.

Въпроса ми е - дали някой се сблъсквал с този проблем и дали съответно е намерил някакво решение?
Имате ли такъв проблем с друг модел телефон?

Пробвах изцяло изтриване на сдвояването и от колата и от телефона, и после наново сдвояне.
Нямаше ефект, ъпгрейднах АА на телефона до последна версия, но пак не. По-скоро проблема си е изцяло в БТ връзката. Но пък с блутут слушалки си работи безпроблемно и без прекъсване.
Пробвах с разни настройки в Developer Options телефона, не става.
Самата мултимедия е с текуща версия е: "0306" и казва че няма налични актуализации.
Barzashki

Шкода Новак

Мнение от Barzashki »

Здравейте, проблема определено е сериозен. При мен е същото положение.
Софтуера на Шкода, Ауди и Фолксваген не е актуализиран да е в синхрон с 'новия софтуер в телефоните производство след 2022 година.
Пробвах всичко възможно - без резултат.
Ако някой има решение ще съм блгодарен !
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Barzashki написа: 12.07.2023, 07:54:11 Софтуера на Шкода, Ауди и Фолксваген не е актуализиран да е в синхрон с 'новия софтуер в телефоните производство след 2022 година.
Това му звучи все едно е официалното становище на баба ми по проблема. [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Задържане на пауър бутона на медията до рестарт оправя моите проблеми на 95% с телефона.
Вижте си и телефоните дали не са я някакви енерго-спестяващи режими.
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

Не бях видял че някой въобще е писал в темата.
Малко ъпдейт, след доста ровене по форуми излиза че въпросния бъг е проблем на Андроид 13 но зависи и как съответния производител си го къстимизира.
При Самсунг при всички версии на S22 е наличен проблема :( Има тема и във форума на Самсунг, и не е само за БТ връзка към колата а и за доста девайси се оказва.
От Самсунг разбира се правят на "ни лук яли, ни лук мирисали" :) Никакъв отговор.
Има го проблема и с някой други марки, но примерно аз пробвах с Ксиоми, с Андроид 13 - никакъв проблем, работи си на пушка.
Та проблема си е в телефона, мина преди две седмици последен ъпдейт на Самсунг - никаква промяна :(

Въпрос за ъпгрейд на самата мултимедия!
От една седмица ми излиза съощение че има актуализация - дали да се ъпдейтне?
Казвам разбира се ОК/ДА, но после нищо не се случва. Няма никаква индикация за доунлоад или прогрес на инсталация - нищо!
Като отида в менюто ръчно да му дам актулизация, не показва никакви налични :(
Проверка на текущата версия показва старата която си беше и преди 3 месеца когато я проверявах.

Имате ли някакъв опит как се случват тези OTA ъпгрейди?
Очаква ли се нещо друго да му даваш да прави?
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”