Нов автомобил, странни гуми!

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
sunflowerv

Шкода Новак

Мнение от sunflowerv »

Здравейте!
На скоро си взехме новия автомобил, закупен на лизинг. Произведоха го за по-малко от 4м, което много ни изненада!
Решихме, че сме имали късмет.
Странното беше, че автомобилът не беше опакован с найлони отвътре като ни го предадаха, дори на мултимедията нямаше стикер отгоре.
А гумите изглеждаха мръсни, дори бих казал карани.
А и не са описани никъде в документацията.
Бяхме подходили с голямо доверие към търговеца, но на момента не реагирахме особено адекватно, тъй като имахме други лични проблеми на главата и не бяхме дори подготвени какво да проверим.
Помислих си, че може би са я докарали от София до нашия град и затова са мръсни, но километража показваше по-малко от 5 км, а и те потвърдиха, че е докарана на автовоз, а гумите били такива от стоене по паркинзи (3 пъти е претоварвана)
Проверих по номер на шаси в друго представителство кога е произведен и ми потвърдиха дата, която е две седмици преди датата, на която ме уведомиха, че е в БГ.
Но ни остана съмнението от "разопакования автомобил" (не взимам всеки ден нов, за да знам как трябва да изглежда) и ползваните гуми.
Автомобилът вътре си мирише на нов и има вид на нов.
Чудя се къде можем да проверим сами по номер на шасито датата на производство на автомобила?
Възможно ли е да са ни метнали с не особено нов автомобил? (абсурно би било, но знае ли човек) Или пък с ползвани гуми?
Къде стои обичайно номера на шасито на Камиците, защото на всеки модел и автомобил е различно?

За посмялите се, радвам се, че сме ви развеселили.
За другите, благодаря за помощта!

Хубав ден!
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Номера на шасито може да се види от външната страна на предното стъкло, под стикера за гражданска.
По този номер, в някои програми срещу заплащане излиза информация за екстри и производство на колата.

Предвид какво е времето в цяла Европа последните месеци, предвид претоварването и т.н, няма нищо чудно да са мръсни гумите. Обикновено повечето гуми имат протектор/шарка, която е видима основно в първите километри, така че изчистете си хубаво гумите, вижте ги при някой гумаджия, огледайте джантите и си карайте колата. Силно се съмнявам да са ви я подменили с ползвана.

Някой дилърства махат найлоните, освен ако не се разберете нещо друго и изрично не им кажете, че не искате да ви се махат. [smilie=pardon.gif]
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Мнение от alexinchains »

Бих казал, че се филмирате излишно, дори като имаме предвид ЕТ какви са.

При предаване колата идва напълно "разопакована", така че няма за какво да се притеснявате.

Гумите са си мръсно нещо :D, все пак се търкалят по земята.
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

@sunflowerv, от сега мога да ви кажа, че колата със сигурност е карана! [smilie=sarcastic.gif] Това се случва ето тук https://www.skoda-storyboard.com/en/sk ... t-polygon/ Найлоните се махат преди предаване и обикновенно (в София) измиват колата. Ако тя е била мокра и е минала през локва е нормално да са мръсни гумите.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Не се филмирайте толкова заради едни найлони, които се махат при предаване. Гумите и колата могат да са мръсни и от превоз и от стоене на паркинга. Аз на моята видях найлон на капака и на Б колоните само като ме извикаха да си я видя. При предаване нямаше нито един по нея.
sunflowerv

Шкода Новак

Мнение от sunflowerv »

Трябва да проверя при мен дали е на това място номера, май номера не съм виждал на предното стъкло?!
Нямаме стикер на гражданска на автомобила, само контролен талон за нея. Така ни я предадаха от Шкода.
Да, и аз видях, че има платени програми, но ми е странно защо няма възможност официално да си я провериш на сайта на шкода примерно?!
Благодаря Ви за отговора! И аз се съмнявам, но все пак ни остана някакво странно усещане.

sonnyer написа: 06.06.2023, 08:45:24 Номера на шасито може да се види от външната страна на предното стъкло, под стикера за гражданска.
По този номер, в някои програми срещу заплащане излиза информация за екстри и производство на колата.

Предвид какво е времето в цяла Европа последните месеци, предвид претоварването и т.н, няма нищо чудно да са мръсни гумите. Обикновено повечето гуми имат протектор/шарка, която е видима основно в първите километри, така че изчистете си хубаво гумите, вижте ги при някой гумаджия, огледайте джантите и си карайте колата. Силно се съмнявам да са ви я подменили с ползвана.

Някой дилърства махат найлоните, освен ако не се разберете нещо друго и изрично не им кажете, че не искате да ви се махат. [smilie=pardon.gif]
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Колега, не си давай парите за проверки. Спри да мислиш за това и се радвай на новата придобивка. браво Чедеса стават, я отказана поръчка, я късмет до небето.
Много безаварийни км с колицата!!!
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
sunflowerv

Шкода Новак

Мнение от sunflowerv »

Благодаря много!
Да Ви се връща и на Вас с това, което най-желаете! [smilie=thank_you2.gif]
spaldingrs написа: 06.06.2023, 09:24:58 Колега, не си давай парите за проверки. Спри да мислиш за това и се радвай на новата придобивка. Чедеса стават, я отказана поръчка, я късмет до небето.
Много безаварийни км с колицата!!!
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

На първо време си пожелаваме по-бързо(от 180-тте +60 раб. дни по договор) да ни произведат и докарат автомобилите. [smilie=sarcastic.gif]
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”